Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 2: Hrdinové Federace

  • USA Starship Troopers 2: Hero of the Federation (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejlepší jednotka Federace se střetává s hordou nepřátelských brouků. Ale tentokrát na ni brouci čekají. Malá skupina vojáků, odříznutá na odlehlé základně od nejbližších posil, bojuje s daleko chytřejším a prohnanějším nepřítelem. Pokud stojí alespoň o malou naději, musí spojit své síly s nechvalně proslulým zrádcem Federace. V sázce nejsou pouze jejich životy, jde o záchranu celé lidské rasy. Jestli chtějí přežít, musí být rychlejší než brouci! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Tento film rozhodně neměl vzniknout...Je znát, že jde o nízkorozpočtovou, televizní produkci a tudíž asi nikoho nepřekvapí, že postrádá všechny klady jedničky. Co se dalo, to scénáristé, herci, trikaři pokazili a výsledek je dost hrozný. Komu se líbila první Hvězdná pěchota, měl by se tomuto sh*tu vyhnout obloukem.... ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Očekávání byla obrovská, ale o to hůře tento slabší filmový kousek dopadl. Přičemž samotný námět není vůbec špatný. Má zajímavou, ba inteligentní myšlenku, bohužel vybral si nejhorší možnou metodu i obsah, který z toho všeho činí sice mírný, ale přece jen podprůměr zážitek. Nicméně musím na druhou stranu říci, že kdyby nešlo o Hvězdnou pěchotu, ale o samostatný béčkový film, jenž neparticipuje na zaběhlé značce, šlo by o dílo, jenž bych minimálně ohodnotil třemi hvězdami. Takhle musím s lítostí konstatovat, že uděluji mírné mínus. 55% ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Po velkém útoku z konce jedničky je vše shrnuto v pár větách v úvodních titulkách. A už nastupují Hrdinové Federace! Ptáte se co to má společného s prvním dílem? Vůbec nic! Na začátku se střílí, brouci chodí stále dokolečka, jakoby chtěli být zastřeleni a po chrabrém ústupu do stanice se teprve začíná rozvíjet nějaký ten příběh. Ze všech herců co nepobrali žádný talent, se dá hovořit, že Richard Burgi zastínil zbytek. Je fakt, že film vykrádá Carterovu The Thing a snaží se vytvářet atmosféru - kdo je a kdo není nakažený novým broukem. Společného s jedničkou to má jen tvar té chodící potvory a obleky mariňáků, jinak je to čistě sc-fi horor. Horor, kterému by se měli vyvarovat arachnofobici, protože takhle hnusné pavoučky co lezou z těla a do těla, jsem dlouho neviděl. Co se týče scénáře a dialogů - stačí snad říci že Brenda Strong hrála v minulém dílu z roku 97 a tam zemřela. Hm? (29 procent) ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Suverénně za hranicí odpadu. Je to přesně ten film, kde se ještě nesmějete jeho trapnosti, ale zároveň se ukrutně nebavíte. S původní Hvězdnou pěchotou a její myšlenkou to nemá vlastně nic společného a v zásadě došlo k naprostému nepochopení látky, na kterou film "navazuje". Pěchota dvě je pouhopouhá laciná vykrádačka všech známějších hororových sci-fáren, především Aliens a The Thing. Napětí se ztratilo v záplavě filmařské impotence, neschopnost vyděsit je tradičně nahrazena "nechuťárnami". Prostě podprůměrný laciný Béčko. Za shlédnutí nestojí, koukejte radši do kamen. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Okurková sezóna 2009 dopřála televizní divácké obci to pochybné potěšení strávit ještě nějaký čas ve společnosti Starship Troopers. Pohříchu k tomu nedošlo skrze alespoň něčím zajímavý kreslený seriál, ale toto nízkorozpočtové straight to DVD "pokračování" Verhovnova nekorektního (pozitivum) zprznění (negativum) Heinleinovy předlohy. Rozpočet zcela zjevně padl na CGI brouky, kteří jsou stejně vymazlení jako si je pamatujeme, a pak také na gore scény, kterých je ve druhé polovině filmu slušné množství na to, aby to udrželo pozornost diváka a svým (zvráceným) způsobem ho to i pobavilo. Ona celá Pěchota Dvě je zábavná...nebo spíše "zábavná". Patetické kydy toho nejhoršího ražení a křišťálově čisté béčkově militantní archetypy se tu potkávají s obnaženými ňadry, LED blikačkami imitujícími palbu ze všech možných zbraní (nevěřil jsem, ale je to opravdu tak:))), již zmíněnými (ne)chuťárnami a světe div se, i s brilantní osudovou ironií v osobě kapitána Daxe. Scénář je už tolikrát přežvýkaný a přehraný, až to hezké není, ale zmíněný Hrdina Federace s Velkým H je vynikající. Právě za něj je to ve výsledku na 40%, a férově musím přiznat, že jsem to čekal ještě daleko horší;) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (18)

  • Ve filmu se objeví z klasických brouků jenom Warrior Bug. (StrYke)
  • Film se točil 26 dnů. (ČSFD)
  • Tvůrci museli redesignovat podobu zbraní, jelikož původní rekvizity z Hvězdné pěchoty (1997) byly poloautomaty na slepé náboje, u kterých hrozilo, že by se ve scénách zasekávaly a bylo by nutné scény opakovat, na což nezbýval rozpočet a taktéž kvůli ceně za slepou munici. Proto byly nahrazeny rekvizitami, na kterých šlo udělat pouze levné světelné záblesky. (Tarmenel)

Reklama

Reklama