Reklama

Reklama

Hříšný tanec 2

  • USA Dirty Dancing: Havana Nights (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Když mladá Katey přijede s rodiči na Kubu, netuší, že zde objeví nejen vášeň pro tanec, ale i velkou lásku. Osudovým se jí stane setkání se sympatickým číšníkem Javierem. Mladý pár se spolu tajně schází v nočním klubu a trénuje na prestižní soutěž v tanci... Píše se rok 1958 a na Kubě vrcholí revoluce proti prezidentu Batistovi. Na Kubu přijíždí Bert Miller se svou ženou Jeannie a dvěma dcerami Susie a Katey. Katey se pomalu rozkoukává a podaří se jí nechtěně strčit do číšníka Javiera s tácem plným pití, který je za vylití potrestán. Druhý den ujede Katey autobus a Katey musí ze školy pěšky, což není zrovna bezpečné. Naštěstí Katey potká Javiera, který jí nabídne doprovod a Katey se dozvídá i o životě obyčejných lidí. Katey je pozvána Jamesem Phelpsem do tanečního klubu, ale od Javiera se dozví o tanečním klubu La Rosa Negra, kam chodí tančit Kubánci a s Jamesem tento klub navštíví. Když z klubu odjíždějí, James si na Katey dovoluje a Katey se vrátí do klubu. Javier doprovodí Katey k hotelu, ale druhý den dostane v práci výpověď, protože zaměstnanci se nesmí s klienty stýkat a v hotelu se dozvěděli o jeho noční procházce s Katey. Katey chce Javierovi pomoci a jde za ním, aby mu navrhla účast v taneční soutěži, kde vítěz získá pět tisíc dolarů. Javier je nejprve skeptický, ale nakonec začnou s Katey trénovat. Katey se před rodiči vymlouvá na Jamese, kterého donutila, aby ji kryl. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To jen nějaký nadšenec se pokusil natočit podobný film, s tím, že by mohl mít obdobný úspěch, protože se přeci jedná o ten hříšný tanec, který dřív sklízel tolik úspěchů. Dvojka je už hrůza hrůzoucí, protože autoři asi nepochopili, že se pokusili natočit film z padesátých let a tak na soundtracku objevíte jména jako Wyclef Jean nebo Christina Aguilera a táák. Každopádně ani jedna skladba mě nedokázala chytnou a ani nevím, že bych nějakou slyšel někde hrát. Na druhou stranu z původního Hříšného tance, toho je všude dost, takže takhle na mě dojem tento film rozhodně neudělal. Snažil se zaujmout něčím jiným neokoukaným, ale podle mě to s tím vším docela dost přehnal. Ani samotný pár se mi vůbec nelíbil, ona byla větší jak on, a celé mi to vyznělo spíš komicky než že by autoři rádi natočili něco dobrého. Každopádně se na to nechalo docela koukat, už jenom proto, že se tam objevil Patrick Swayze. Vždycky, když se tam objevil on, jako by film ožil, ale jinak je to teda mrtvola mrtvoucí... ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Myslím, že se to mělo jmenovat jinak, ne Hříšný tanec, protože pak se nabízí srovnání s původním Hříšným tancem a to se fakt nedá srovnat. Ne že by to byl až tak špatný film, ale prostě to nemá ani zdaleka kouzlo originálu. Hudba solidní, "zápletka" ohraná. Diegovi a Romole to celkem slušelo (i když jsem měla pocit, že je ona proti němu nějaká veliká, celkově, Diego působí jako střízlík). 3 hvězdy. ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Film se snaží napodobit původní Hříšný tanec (včetně úvodu „Bylo to v létě roku“), ale zoufale se mu to nedaří. Scénář je až moc hloupý, herecké výkony nevábné a celkově to působí jako televizní film. To, že se romance odehrává v předvečer politického převratu na Kubě, má být zajímavé. Zajímavější ovšem je, že na Kubě 50. let tančí mládež v klubech na moderní latino-pop. Hrozné! Nezachrání to ani cameo Patricka Swayzeho. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pre mňa veľmi milé prekvapenie. Vôbec sa to nemuselo volať Hriešny tanec, keďže to nebolo žiadne pokračovanie, ani nič takého. Ľudia potom len zbytočne porovnávajú a odrazí sa to na celkovom hodnotení - keby sa to volá len Havana Nights, tak by to podľa mňa malo hodnotenia oveľa vyššie (možno aj o 10%). Mne sa to celkom páčilo - tanečný film o splynutí hanblivej Američanky a temperamentného Kubánca zasadené do karibského prostredia predrevolučnej Kuby. To prostredie a aj atmosféra, v ktorej sa to odohrávalo bola úplne čarovná - temperamentná kubánska hudba a aj tie tance, no stálo to za to. Záver ma prekvapil, pretože to nebolo až také priamočiare klišé, ku ktorému to akosi chtiac-nechtiac celý film smerovalo. Ale v kútiku duše mi to bolo aj trochu ľúto - od Batistu ku Castrovi, to bolo ako z kaluže do blata... Celkovo dosť vydarené, až na zopár slabších scén - dokonca mám chuť dať tomu 4*, ale dosť váham (niekedy by sa tu fakt hodila širšia škála). Inak, tá scéna keď po prvý raz vojdú do toho klubu La Rosa Negra - skôr mi to pripomína nejaký hispánsky nevestinec a nie tanečný klub :D ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Efekty 6/10/// +prostředí, příběh na pozadí určité doby, vetšiná herců je simpatická, romantická stránka filmu je fain -avšak taneční čísla jsou méně poutavá, hudba neosloví, děj nemá žádnou úchvatnou scénu/// Mám rád hudební filmy a určitě mám rád i předešlí díl. Ovšem hudební filmy stojí především na hudbě a zde najdeme soundtrack latinskoamerické hudby, která mě neoslovila, ale to by mohl být jen můj problém. Vádí mi míchání nových a známích písniček s těmi dobovými, je to nepřesvědčivé. S postavami problém nemám, jen si nejsem jist jestli je Diego Luna pro mnohé z vás lepší než Swayze a jak vás upoutá hlavní představitelka. Její sestra je ale symopatická. V toto směru jsem celkem spokojen. Jinak film ničím dalším moc neoslový, potěží Patrick Swayze na place a překvapivě originální taneční finále, kdy dojde k převratu. Ale jak říkám film hlavně stojí, tady spíše padá s hudbou./// Celkem 60%/// ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Diego Luna (Javier), který se naučil tančit za šest týdnů, přiznal, že normálně nejlépe tančí, když má v sobě několik piv. (Bauer)
  • Ani Romola Garai (Katey) ani Diego Luna (Javier) neměli před natáčením žádný profesionální taneční výcvik ani zkušenosti. Deset týdnů před začátkem natáčení odjeli do Portorika a tam denně trénovali osm hodin s producentkou JoAnn Fregalette Jansen a čtyřmi dalšími tanečníky a choreografy. (Bauer)

Reklama

Reklama