Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cady Heronovou (Lindsay Lohanová) vychovávali její rodiče zoologové v africké buši a ona si myslí, že o "přežití nejsilnějších" ví všechno. Když ale tahle patnáctiletá dívka, která se vždycky učila doma, poprvé vkročí na půdu veřejné střední školy, zákon džungle dostane úplně nový význam. Cady se pokouší najít své místo mezi frajery, šprty a jinými subkulturami a narazí přitom i na nejhorší druh ze všech – včelí královnu, jinak řečeno chladnou a vypočítavou Reginu Georgeovou (Rachel McAdamsová), velitelku nejelegantnější partičky ve škole zvané Plastik. Když se pak Cady zamiluje do Reginina bývalého přítele Aarona Samuelse (Jonathan Bennett), včelí královnu jako když bodne – a začne plánovat, jak zničí Cadyinu společenskou budoucnost. Cady má ale taky drápy, a když se dostane do ďábelské "války dívčích světů,“ vystrčí je – a celá škola se bude muset spasit útěkem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (497)

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Po nějaké době musím hodnocení zvednout na 4*. Když to porovnám s masou podobných teen komedií, tuta z toho vychází jednoznačně lepe. Je totiž aspoň trošku "jiná"... Pro Lindsay mám slabost od její dvojrole v geniální komedii Past na rodiče. A ve finále je to docela sranda... 70% ()

Magneto 

všechny recenze uživatele

V určitých momentoch som nechápal čo to vlastne pozerám...Tento snímok sa nedá zaradiť jednoznačne do šuflíka teenagerských milých komédií,snaží sa o niečo viac,ale moc sa to nedarí.Rachel McAdams je diabolsky krásna a presvedčivá,táto herečka je chameleón a ešte o nej budeme počuť.čo sa týka príbehu,tak je to iba ďalšia variácia na dobre osvedčenú fabulu škaredého káčatka,ktoré v boji o svojho princa na bielom koni prejde vnútorným vývojom,ktorý ju najprv urobí zlou holkou,aby si to neskor uvedomila a stala sa zase tou dobrou ;-) No proste nic moc... ()

Goldenhair 

všechny recenze uživatele

Svěží, originální a zábavný snímek nejen pro teenagery a o teenagerech. Něco úplně jiného, než jsem původně očekávala. Dobrý příklad toho, že i v dnešní době se dá natočit chytrá komedie bez všech těch vulgárností, kterými tak často oplývají jiné filmy pro náctileté. ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Teda, já jen zírám. Slaďoučká sexy Lindsay Lohan ("proč jsi bílá?") mě prostě dostala, stejně tak jako obsazení alias tři plastiky v růžovém a typický hollywoodský "hezounek" Jonathan Bennett. Vtipné gagy se opravdu sem tam vydařily a jen málokdy vyzněly trapně (i když prsa oznamující déšť ještě celkem ušla). Protivný sprostý holky jsou prostě kvalitním výkřikem v jinak hodně modrém světě teencomedy. ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Príjemná komédia, ktorá pobaví, je to niečo viac ako tradičné teen komedie, ale nebyť toho záveru, ktorý sa vidí v každom podobnom filme...A inak veľmi reálne ukazuje svet báb, ony dokážu byť niekedy 100x zákernejšie ako chalani, pozor na ne!! 70% ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Protivný sprostý holky má potenciál zábavy jen pro mladší publikum. Je hodně komedií, u kterých se zasměje netypickému hororu každý. Takže já hodnotím obrazně, děj není zase tak špatný nápad a provedení je taky dobré. Jen ten humor není pokaždé příliš k popukání. A bezvadná Rachel McAdams. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Občas to chce vypnout u nějaké přihlouplé komedie, do jejíž cílovky jsem vzhledem ke spíše holčičímu námětu nikdy nepatřil. Jelikož mám ale hodně rád Amandu Seyfried (byť tohle je její snad nejtrapnější výkon) a Lindsay Lohan se mi vždycky líbila, než se vydala na trochu jinou lajnu než tu hereckou, tak jsem s touto středoškolskou komedií vesměs za dobře a nevadilo by mi, kdyby obdobné "vypínací" kousky vznikaly ještě i v dnešní době. [viděno na HBO GO 13.1.2021] ()

xerno 

všechny recenze uživatele

Původně jsem se na to vůbec nechtěl koukat, že to bude něco na způsob Holky to chtěj taky, ale omyl - bylo to mnohem lepší, takže 4* a za sexy pěkný holky, zvlášť Cady, to teda bude 5*, no co, každej je na něco ujetej, u mě jsou to teen-komedie, i když jsou silně primitivní, podlý a hloupý... ()

Jennifer.S 

všechny recenze uživatele

Komedie, která ve svém žánru převyšuje ostatní teen komedie. A to nejen svým humorem a hláškami. A kdyby na konci nebyl srdcervoucí proslov (Ano, Cady nevzala na vědomí poznámku pana ředitele o tom, že většina lidí prostě jen poděkuje a jde.) vůbec bych se nezlobila. Ale i tak jsem se dobře bavila, takže za 4*. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Cady Heron (Lindsay Lohan) jde poprvé do školy. Možná se to může zdát podivné, v 15 letech, ale celé své dětství prožila v Africe, a jejími učiteli byli (kromě lvů, antilop, žiraf) pouze její rodiče. Už po prvním dni ve škole zjišťuje, že džungle plná nebezpečných zvířat byla možná bezpečnější než střední škola. Seznámí se zde s výstředními Damianem a Janis, a ti ji zasvětí do celého běhu školy. Té vládnou "Plastics", tři barbie, které vládnou škole tvrdou rukou. Cady se s přáteli rozhodne jejich krutovládu zrušit tím, že se stane jejich "kamarádkou", a rozvrátí je zevnitř. Ale musí si dávat velký pozor, aby se sama nestala jednou z nich ... Tak toto považuju za film přesně napsaný pro hlavní představitelku. Nenáročná teen-komedie, ve které může Lindsey vyniknout daleko lépe, než svoji těžce pěstovanou image královny večírků. Od filmu rozhodně nečekejte žádná velká dramata, tak jak to vypadá po prvních pár minutách, tak to i dopadne .. i s přeslazeným koncem "lámání korunky královny střední školy". Je to takovej lepší průměr, ale podobných filmů jsou desítky... ()

BoncheR 

všechny recenze uživatele

Americká teenagerovská "komédia" o súperení dvoch skupín dievčat na strednej. Nezaujme, ale ani neurazí a zase ani nepovzbudí. Sem-tam sa zasmejete inde sa zase divíte že takúto vec vôbec pozeráte. Proste...priemer /45%/ ()

Tomik. 

všechny recenze uživatele

Nic výjimečného jsem nečekal a nespletl jsem se. To ale v žádném případě neznamená, že jsem se nebavil. Už podle režiséra, který stál mimochodem u zrodu o něco málo známějšího snímku „Freaky Friday“, jsem tak tušil, jakou cestou se zde budeme ubírat. A ta podoba byla více než očividná (což bylo jedině ku prospěchu, protože Freaky Friday je nadprůměrný film). Prostředí bylo klasické, typický obraz americké střední školy. Děj nebyl vůbec špatný. A víte proč? Protože ho mohutně táhly herecké výkony. Rachel McAdams, jí ty role potvor a namyšlených amerických nán prostě sedí a Lindsay Lohan? I když ji moc nemusím, zahrála to bravurně. Mě velmi bavila ta hlavní myšlenka a neustále srovnávání života na střední škole s přežitím v pralese. Když se nad tím tak zamyslíte, něco pravdy na tom zajisté bude. Pro mě, jako zástupce mužského pohlaví, bylo hodně zajímavé sledovat, jak to v holčím světě chodí. A i když to bylo samozřejmě hodně nadnesené a nedělám si iluze, že by alespoň polovina věcí mohla být pravda, Lindsay Lohan mi dělala skvělého průvodce holčičím životem, pravidly, zásadami. Moc zajímavé. Jedna hvězda dolů za některé scény, které už byly opravdu moc (několik scén s Rachel, nemám rád arogantní lidi a sem tam mi to už lezlo krkem) a druhá za kýčovitost. Tím se ale vůbec nenechte odradit. Je to prostě takový průměrný film, u kterého se zabavíte, něco málo přiučíte a na konci si řeknete, že to stálo za to. Takže velmi pěkné tři hvězdičky. :) ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jedna z ukázkových klasických "amerických komedií z prostředí střední školy". Nic víc, nic míň. Ale dívat se na to dá. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Mean Girls vypadá na pohled jako neuvěřitelná tuctovka a skutečně, hvězdu budu strhávat za tu hromadu tuctových prvků. Jako komedie ale film šlape vážně dobře a je kolikrát pěkně nekompromisní. Co ale vytáhne snímek do jasného nadprůměru (jakože spoustě z vás to nedošlo! :D) je ten moment nechtěné asimilace mezi Plastics a jak se všeobecná oblíbenost občas plete za obávanost. Přidejte naprosto úžasné dívčí obsazení a z tý údajný tuctovky se může stát kult. ()

Související novinky

Protivný sprostý nemrtvý holky

Protivný sprostý nemrtvý holky

05.02.2013

Nemáte dost zamilovaných upírů? Blbá otázka, já vím. Všichni jsme si oddechli, když Twilight sága přestala otravovat na plátnech kin... no, možná ne úplně všichni. Pro ty z vás, kterým žánr… (více)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Sacha rockovým zpěvákem

Sacha rockovým zpěvákem

01.01.2006

Herec Sacha Baron Cohen (kultovní postava Ali G-ho, či hlas lemuřího krále Juliana z Madagaskaru) si v připravovaném biografickém snímku CURLY OXIDE AND VIC THRILLS zahraje postavu rockera Curlyho… (více)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (více)

Reklama

Reklama