Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Dobrodružný seriál pro celou rodinu o napínavém pátrání po pachateli, který ohrožuje unikátní stádo bílých jelenů. (Česká televize)

Recenze (61)

Petroff 

všechny recenze uživatele

Nic moc vyjímečnýho. Trochu dost agitka na děti, ať jako chráněj přírodu... A nevím, jestli si dobře pamatuju, bylo to buď tady nebo v Přátelích zeleného údolí. Takovej ten mladej kluk co vypadal jak holka, tak sežral šneka, jako důkaz lásky. Smál jsem se tomu už tenkrát a i dneska mi to přijde celkem vtipný... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Jeden z posledních seriálů pro děti na , který se dá koukat i dnes. Vše se točí kolem osady vzácných jelenů, který děti milují, ale né všichni dospělý. A tak není nouze o napětí, ale i o zábavu. Spousta výtečných herců, ale dětští představitelé jsou dobrý. Děti jak jinak berou věci do svých rukou. A dospělý mají co dělat je uhlídat. Za zmínku určitě stojí dvojice geodetů a nebo záporák hostinský v podání O.Vlacha. Zvláštní je spojení Sováka (byvalý pytlák) a Růžek (hajný) nebot právě Růžek se postaral spolu s R.Hrušínským o to, aby se Sovák po zranění nevrátil do Národního divadla. Docela by mě zajímalo proč? ()

Reklama

Ozzy2

všechny recenze uživatele

Především otřesné výkony dětí tu byly do očí bijící.Ráža není Šimková-Plívová.Ostatně on se věnoval především tvorbě pro děti a jeho dětští hrdinové byli nesnesitelní všude.Třeba zajímavá seriál My z konce světa mě taky otrávil ten kluk v hlavní roli.Nebo Královna koloběžka Filip Menzel i přesto, že to byl spolužák ze základky.Ale hrát teda neuměl. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Príjemné prostredie malého mestečka v Čechách, krásna príroda a zopár podarených záperov na stádo nádherných, bielých jeleňov. To je niekoľko maličkostí, ktoré sa mi na tomto seriály páčili. Inak to bolo veľmi slabé. Scenáristicky priehľadné, nedynamické. Lacná televízna výprava, kamera i réžia. Herci by ako tak ušli, ale osobitou kapitolou boli tí malí smradi. Nechápem ako mohli tak netalentované, škaredé detváky obsadiť do hlavných detských úloh. Leontýnka, Olda a hermafroditný Honza. * ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Starý známy púšťač včeličiek sa zachránil pred šibenicou, v ústraní prečkal dobu socializmu a po prevrate sa dal na podnikanie v oblasti pohostinstva. Zločinne-teroristické maniere ale neopustil a úspešne kradne, podvádza, podpaľuje zvernice, otravuje vodné zdroje a krstí víno. Pri čine ho konečne po dlhých siedmych častiach prichytí a po prstoch mu klepne neohrozený malomestský príslušník verejnej polície, za hojnej pomoci detskej bandy, agilných dôchodcov, mladistvého recidivistu a správcov jelenieho stáda. K tomu im dopomáha Hapkova muzika, ktorá hrá dokonca aj na kolotočoch. Znie to dobre, ale výsledný produkt nie je najkvalitnejší. Stará herecká garda hrá tradične skvele, detskí neherci robia čo môžu, ale miestami je to fakt na preplesk, hlavne hrdzavý cirkusácky potomok je príkladne iritujúci. Naivný scenár by pri detskom seriáli zase až tak nevadil, miestami trápne vtípky a jemný fekálny humor ma tiež nepohoršuje, čo mi osobne ale chýba je ono socialistické súdruhovanie, bez ktorého to akosi nemá ten správny šmrnc. Tak aspoň tri hviezdy, aj za dobovú detskú konfekciu, v podobe strakatých bermúd a tričiek s nápismi, ktorým sme nerozumeli. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (5)

  • V seriálu se objevuje policejní Favorit, který má oranžovou kapotu a střechu, černé dveře a nápisy "policie". Jedná se o vymyšlený atyp, který v takovémto zbarvení nikdy u policie nejezdil. (Stejšn)
  • Jan Kanyza vzpomínal, že natáčení scény do posledního dílu, kdy jede průvod v kočárech do obory, bylo na dvě hodiny přerušeno vydatnou dešťovou přeháňkou. Herci byli schovaní pod provizorními stany, zatímco do kočárů pršelo a jejich plyšová sedadla vodu nasávala, což Jiří Sovák okomentoval slovy: „Teďka přestane pršet, já si do toho sednu a budu mít mokrej zadek, pak si vedle mě kecne Zázvorková a bude to jako bych se vykoupal“. (cundak)
  • Seriál se natáčel v Třeboni a Žehušicích. (M.B)

Reklama

Reklama