Reklama

Reklama

Inženýrská odysea

(seriál)
Československo, 1979, 11 h 42 min (Minutáž: 45–65 min)

Scénář:

Jaroslav Dietl

Kamera:

Eduard Landisch

Hudba:

Otmar Mácha

Hrají:

Jaroslav Satoranský, Petr Kostka, Michal Dočolomanský, Eva Jakoubková, Eliška Balzerová, Ilja Prachař, Jiří Císler, Alois Švehlík, Petr Haničinec, Ota Sklenčka, Jarmila Krulišová, Jiří Holý (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Třináctidílný televizní seriál zobrazuje osudy tří mladých inženýrů, kteří hledají své uplatnění v různých odvětvích strojírenského průmyslu. Příběh se odehrává v prostředí tkalcovských stavů, ve sférách vyspělé moderní techniky i v zákulisí zahraničního obchodu a ukazuje i palčivé problémy naší ekonomiky v tehdejších dobách. (woody)

(více)

Recenze (158)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Doprdele... pardón :-o - - - Tak je to zase tady (8.1.2006). Prdmovaní inžinýři, šíbus cosihnus depresívá... No, upřimě řečeno, vyložený odpad to opravdu není - ale hnus, hnus to byl už v době svého vzniku. Prčou ovšem zůstává, že leckteré jiné srovnatelné debility z dob tehdejších i dnešních se zde na čsfd setkávají s frenetickým nadšením. Jó, tyhle hovadiny vychovávaly ty dnešní adoranty různých těch Koljinků, Pelechů, Gůtntágů, Gajzlerek, Dejdirů a jiného Šitstva. Tak užívejte v ixté repríze a pak si jděte vyhonit nějakej novej českej heskej serreál... - - - P.S. Tragedií však opravdu je to, že ti dnešní naši chudožnici tehdejším i přes tu hrůzu dobovou nesahají ani po paty. - - - P.P.S. Jen tak mimochodem, tzv. "zahraniční obchod" byl semeništěm jedněch z nejhorších bezskrupulozních estébáckých sviní a udavačů v dobách realsoc. Důsledky toho nese tato zem doposud a už asi v tomhle pseudokapitalismu ponese až do posrání světa. Smutné pak je spojení dnešních "kulturních elit" s těmito dnešními "špičkami politického a hospodářského dění"... Vrabci k vránám... A tak nějak lidsky cítím potřebu udělat potřebu... Nasrat, jó nasrat... ()

Greedo odpad!

všechny recenze uživatele

Vlaštovky se před kasárny daly do křiku, raní vlak už v dálce píská plný dělníků.....Ano několik málo slov ze známé písně navodí atmosféru tomuto Dietlovému skvostu. Taková komoušská slátanina se jen tak nevidí. Autoři inženýrství vůbec nerozumí a jedná se pouze o stranickou propagandu. I když časté překládání z různých jazyků do češtiny krásně vyplnilo čas seriálu. Nápad o obšlohlém plánu, kterého se dostalo do rukou Japonců mě pobavil. Tento seriál je totiž těžká KOMEDIE. Všemu nasazují korunku brilantní herecké výkony(taky k smíchu). ()

Reklama

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Jo...starosti trhlých normalizátorů a jejich šlendriánu při prosazování novinek na moji hlavu. Nechtěně směšný seriál, ale aspoň že tak. Není to zase taková zákeřná propaganda jako jiné jeblé pokusy z té doby. Jinak sympatický herec Satorda je zde nucen hrát a odříkávat skoro stejně špatně jako v Nejmladším z rodu Hamrů... ()

ihonzik 

všechny recenze uživatele

...pokud budou moje děti chtít vědět, co to byla normalizační šeď, pustím jim tenhle seriál. Nevim, co je horší: jestli Petr Kostka, který hraje cca 25letého kluka a vypadá na 40, tragický výraz Jaroslava Satoranského, kterého se do konce seriálu nezbaví, Josef "v exotických zemích jsem jako doma" Laufer s všudypřítomným doutníkem, laciné ateliérové provedení, hloupá komunistická agitka (imperialisté z Japonska ukradli českým hlavám vynález a zlá rodina Satoranského milenky má buržoazní manýry a bydlí v prvorepublikové vile), délka 13 hodin nebo prostě ten fakt, že to je příšerná nuda! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Seriál, který drží herci. Dietl asi problematice projektování moc nerozuměl, a tak vztahy zde nejsou tak dobře postavené jako v jiných jeho scénářích. Některé komunistické zásahy a uvědomělost z toho čiší na sto honů, přesto nutno uznat, že zde máme postavu rebela, a to v podobných dílech nebývá zvykem. Pohodový seriál, kde mne opět více zajímají mezilidské vztahy Dietlem solidně napsané. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (34)

  • Letiště v Miláně se točilo v pražských Holešovicích. Roztocké strojírny najdete na adrese Ovčárecká 317, Kolín. (sator)
  • Seriál vznikol na základe priateľstva riaditeľa ČST Zelenku s riaditeľom Výskumného ústavu bavlnárskeho - hrdinom socialistickej práce Rohlenom. Zelenka mu vraj sľúbil, že spopularizuje nový šijací stroj, ktorý ustav vymyslel. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama