Reklama

Reklama

MasterChef Česko - Série 1

(série)
Soutěžní / Reality-TV
Česko, 2015 (Alternativní 19x60 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejznámější a největší soutěž amatérských kuchařů začíná. Po prvních castingových kolech bude několik desítek odvážlivců poprvé vařit pro přísnou porotu Miroslava Kalinu, Marka Fichtnera a Marka Raditsche. (TV Nova)

Recenze (67)

koza3 

všechny recenze uživatele

Začal jsem někde v půli letošní sezóny a docela mě to chytlo. Poctivě jsem koukal na další a další díly a udivoval se nad výtvory jednotlivých soutěžících (pozitivně i negativně). Ani nevím, kdy se dostavil ten zlom, ale nějakých posledních pět dílů jsem se bil do čela. Je to reality show, připomínal jsem si. Nacpali to emocemi, rozhovory, rozpory, šarvátkami a finále byla jedna velká telenovelní sra*ka. Škoda, mohlo si to udržet svou vážnější a profesionálnější notu. Moderátoři se mi líbili, byli všichni sympatičtí, ale někde se to prostě podělalo a to se stává. Asi nelze očekávat nějakou total sekačka kvalitu, musíte si uvědomit na jaké publikum tento pořad cílí a podle toho se taky chová. Každopádně ty prvotní pocity, kdy jsem na to s tchyní koukal někdy v jednu ráno, zůstanou navždy v mém srdci s úsměvem :-) ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

A safra. Tak tomu říkám kvalitativní pokles. Tuzemská modifikace jednoho z nejlepších kulinářských pořadů posledních let se ve své první sérii nepředvedla zrovna v dobrém světle a člověk by tak čekal, že se v druhé sérii pokusí produkce mnohé chyby napravit. Opak je ovšem pravdou. Kvalitativní propad, střihová skladba pořadu nedává moc smysl a porotci škoda mluvit. Vizuálně nezajímavé, hudebně plné klišé a strukturálně se režie nedokáže držet ani lety ověřených stereotypů. Prostě průšvih. EDIT: Druhá série sice pořád reflektuje některé nedostatky série první, avšak kvalitativně se alespoň přiblížili průměru značky. Celý pořad si tak trochu sedl a i když to není úplně srovnatelné s původní produkcí, na české poměry už se tento pořad přehoupl přes průměr. Takže konec konců proč ne. ()

Reklama

Nail 

všechny recenze uživatele

Jediné na tomhle pořadu mě baví to jídlo a fantazie soutěžících. Porotci só na vyliskání.....pohledy, kecy a povýšenost....atributy co přímo nesnáším. Kdyby alespoň byli trocha vtipní jak Zdenda....tohle je z tohoto pohledu příšerné a kolikrát až nesnesitelné. Zajímalo by mě, zda někdo s této trojice je dobré mimo svůj obor. Moc bych na to sice nesázel, ale zatlouct skobu na obraz by dělal asi všem třem kuchtíkům problémy. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejoblíbenějších sportovních disciplín místního spolku, vyndat ze sebe hejt pochybné viskozity na jakýkoliv další počin české komerční televizní jedničky, i zde celkem boduje. Chápu, že nepsaná pravidla už jsou takhle nastavena roky, ale pokud mám tendenci být rychle hotov u nějakého audiovizuálního díla, doporučuju zamknout se v pokoji, zalhat o věku a sáhnout po on-line materiálu 18+. Ta bolestná křeč, která provází většinu pořadů, které přebíráme ze zámoří, se tady překvapivě nedostavuje. Jako fanoušek, který originálního MasterChefa poctivě prošel všemi sezónami, tohle považuju za zdařilý výtvor, o němž bych si to myslel i bez toho, že šéfdramaturgem byla moje lepší polovička. Že se snaha tvůrčího týmu trošku rozbíjí o uškrcený penězovod z vyšších míst, které byli po zkušenosti z Č-S pokusu oprávněně opatrné, poznáte hned, ale jde to zvládnout i bez přeletů helikoptér, vaření pro desítky honáků, či stovku mariňáků. Test skill je na prvním místě, což potvrzuje i dobrá volba porotců, jejichž úkol byl prostý – nebýt za arogantní trojku polobohů jako minule. Evidentně jim chybí lepší předprodukční průprava v mluvení na kameru (to hláskování fakt tahá uši), ale ty role, Raditschova macho póza, Kalinův hodný strýc a především Fichtnerův sympatický dobrák, nakonec klapnou. Někdy opravdu stačí vydat se cestou nejmenšího odporu a důsledně opakovat to, co už jinde vymysleli lépe. Klidně, ať je to trend, pak si možná budeme moci dovolit vlastní variace a nakonec originalitu. 3 a ½. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

"Okurkovou polévku jsem nikdy nedělal, ale teď budu vařit polévku... A jakou? No, okurkovou." Jedna z mnoha perel tohoto pořadu. Ale v pohodě, jde tam o jídlo, ne o řeči. Asi teda. Jako inspirace k tomu, co uvařit ve středu večer dobrý. Takže jdu si vzít červenou nebo modrou zástěru (samozřejmě vypranou v Arielu), suroviny z Billy a hurá na to. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Vítězem první řady se stal Roman Kotlář. (SONY_)

Reklama

Reklama