Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tentokrát je to osobní. Chladná tvář Jamese Bonda prahne po pomstě. Timothy Dalton v hlavní roli britsko-amerického akčního filmu. Britský tajný agent James Bond, který dosud oddaně sloužil zájmům vlasti a Jejího Veličenstva, se poprvé dostane do situace, kdy jedná pouze na základě své osobní motivace. Stane se tak poté, co kolumbijský drogový magnát Franz Sanchez uprchne ze zajetí CIA a pomstí se Bondovu dlouholetému příteli Felixovi Leiterovi. V den své svatby tak Leiter navždy ztratí manželku a sám přijde o nohu poté, co jej Sanchez nechá předhodit hladovému žralokovi. Protože britská tajná služba MI6 nechce mít s americkým případem nic společného, dá Bond výpověď a pustí se do pátrání po Sanchezovi na vlastní pěst. Spojí se s půvabnou pilotkou amerického letectva Pam Bouvierovou. Před Sanchezem se vydává za zabijáka na volné noze. Nabídne mu své služby a zaseje v něm nedůvěru v některé jeho spolupracovníky. Avšak rozložit dobře fungující drogový kartel může být nad Bondovy síly... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (414)

HAL 

všechny recenze uživatele

V rámci série omyl, který bondovky zabil na dlouhých 6 let a znamenal konec "oldschoolového" přístupu k nim - pro žánr do té doby definující boj mezi východem a západem, komunismem a kapitalismem, který tak křiklavě hájil právě na luxusu stojící Bond, měl brzy skončit s prvními údery kladiv do Berlínské zdi, a tak špion Bondy zapomněl na své špionství a nadsazené machinace s mezinárodní geopolitickou situací vyměnil za obyčejný akčně-detektivní flák degradující agenta jejího veličenstva do obyčejného mstitele a strážce pořádku, odhodlaného strčit za katr jakéhosi nezajímavého narkobarona. Toho sice hraje vcelku charismatický Robert Davi, ale i přesto není zdaleka tak zajímavý jako šílení generálové a světavlády chtiví magnáti... a stejně tak není ani příliš zajímavá Bondova motivace a styl, jdoucí svou přímočarostí a vážností proti všemu co do té doby série představovala. Bond vypadl ze své "bondovské" škatulky mezi ostatní akční filmy, a zjistil že mezi nimi bez svého švihu a nadsázky představuje jen nedomrlý průměr. 6/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po té kritické vlně na tento snímek mám chuť říci, že to byla nejlepší bondovka s Daltonem,abych měl klid, ale já to řeknu na plno--byla to doposud nejlepší Bondovka. To že je Bond v tomto příběhu osobní a není ve službách jejího veličenstva je rozhodně lepší než když se courá někde ve vesmíru. A já půjdu ještě dál, Timothy Dalton je pro mě nejreálnější BOND . Padouch Sanchez nikdy neměl zabíjet Bondovi kámoše a nebo vlastně měl, protože teď skutečně vidíme co to znamená nasrat BONDA. Dalton je nehorázně dobrej zabiják ať už s povolením nebo bez něj. Budu ještě osobnější Carey Lowell považuji za jednu z nejkrásnějších Bondgirl, doslova mě posadila na prdel, přesně to mě chybělo v posledních bondovkách, opravdu krásná a sexy a společně se sexy Talisa Soto vytvořili snad nejkrásnější dívčí tandem v bondovkách. Je jen škoda, že BOND byl tak nasranej a tak moc se chtěl pomstít, protože si klidně mohli střihnout trojku. Neodpustím si jedovatou poznámku, že byla obrovská hloupost neobsadit Daltona mnohem dříve do role agenta 007, jeho tvrdost mě doslova chytla. Půjdu si sehnat povolení zabíjet a producenti .........má msta bude osobní ! ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Trošku zmatečný Bondovka kde mi přišlo všechno děsně na oko. Jako kdyby prostě režisér rozehrál scénu a nevěděl jak jí ukončit. Navíc Daltona nepovažuju za nejlepšího Bonda. Není sice špatnej ale nijak extra mi neseděl. Co mě potěšilo byla role McGilla a Del Tora, kterej skončil dost špatně:-) Ale jinak tohle považuju za průměrnou Bondovku s pár světlýma chvilkama. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

#16 - John Glen, vrchný režisér bondoviek, sa rozlúčil so svojim agentom veľmi dôstojne. Dôstojný však nebol scenár. Ten svojou pestrejšou originalitou trošku vytiahol Daltona spod neúspechu svojho debutu a mohol kľudne ešte natočiť jednu-dve časti. Tržby nemohli byť až takým sklamaním. Ani bondgirls. Ani akcia, tá je síce trošku prihlúplejšia, ale aspoň viac oku lahodiaca a baviaca. Najmä posledná polhodina, ktorej by som dal s čistým svedomím aj za päť, nebyť tej ťažkotonážnej, nudnej prvej polovici. A k tomu poteší aj záporácka rolička Benicia Del Tora a zatiaľ asi najzvučnejší a najpočúvanejší titulný song. 70%. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Bohužel je tohle jedna z nejhorších bondovek. Dalton je sice o hodně lepší než přestárlej Moor a hraje celkem dobře, ale ten stupidní scénář mu toho moc nedovolí a když nic moc příběh nahradí akce, tak je jí sice dost, ale všechny vychytávky nebo nějaký speciální akce jsou šíleně přehnaný a už to vůbec nepůsobí realisticky, samozřejmě, že ostatní bondové taky maj spoustu akcí, který by ani sám bond nezvlád, ale rozhodně to tak nebije do očí jako tady a hlavně proto dám jenom 3* ()

Galerie (148)

Zajímavosti (38)

  • Timothy Dalton měl pokračovat bondovkou Property Of Lady, ale špatné reakce na Povolení zabíjet vedly k řadě spekulací (i k ukončení série) a vznikla tak nejdelší (šestiletá) pauza mezi bondovkami, během které Dalton od Bonda odešel. (Sonnery)
  • Při honičce Bonda (Timothy Dalton) s cisternami dojde ke rvačce mezi Bondem a Sanchézem (Robert Davi). Při tom Sanchéz přesekne mačetou brzdové hadice cisterny – návěsu. V důsledku toho se kamion s cisternou rozjede a nelze jej zabrzdit. Toto je však absolutní nesmysl, protože brzdová soustava soupravy pracuje přesně naopak, tedy pokud unikne z návěsu vzduch, jako v tomto případě, návěs se automaticky zabrzdí. (pjotri)
  • Přestože film není točen podle žádného Flemingova románu, objevuje se zde scéna z knihy "Žít a nechat zemřít". Konkrétně se jedná o předhození Felixe Leitera (David Hedison) žralokovi. (Žralok)

Reklama

Reklama