Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Kypru zatkne zvláštní jednotka vůdce arabské teroristické organizace Jaffu. Z Atén startuje americký Boeing 747, na jehož palubě je mezi čtyřmi stovkami cestujících Jaffův zástupce Nagi Hassan s osmičlenným komandem, které letadlo krátce po startu obsadí. Únosci žádají Jaffovo propuštění. Analytik CIA David Grant však tvrdí, že je na palubě ukryt ztracený nervový plyn, který chce Hassan použít k útoku. Jeho množství by mohlo zničit celé východní pobřeží USA. Grant, Travis a šestičlenné komando s leteckým inženýrem Cahillem mají proniknout na palubu letícího stroje s pomocí speciálního letounu NASA. Dojde však k havárii, kterou Travis zaplatí životem. Komando na palubě letadla tak zůstane bez velitele i bez spojení s krizovým štábem. Vojáci rozmístí sledovací zařízení, aby zjistili počet a polohu teroristů na palubě, a zatímco Cahill s pomocí raněného pyrotechnika Cappyho zneškodňuje nálož s nervovým plynem, Grant má najít jejího konstruktéra Jean-Paula Demoua, který dokáže bombu odpálit dálkovým ovládáním. Přestože se mu podaří získat na palubě spojence v odvážné letušce Jean, čas se nebezpečně krátí. Velení se totiž domnívá, že komando zahynulo, a přikáže letoun sestřelit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Hercule Poirot se rozhodl vyřídit si účty se světovým policajtem a tak s bandou čuramedánů klišoidně unese lítadlo, aby s ním udělal big bada boom. Narazí však na tuhý odpor hrdinných soldžrů US Army pod vedením všestranného intelektuála Hada Plisskena a to ještě může být rád, že tužší oponent, Steven Seagal, se rozhodl svými přebytečnými kilogramy nezatěžovat letadlo a místo toho za ním letěl pouze silou svých paží, což kupodivu na motory Boeingu nestačilo. Aby bylo veškerým zákonitostem akčních filmů učiněno zadost, nechybí ani sličná, statečná letuška a přistání pilotů-amatérů za frenetického listování manuálem. Bravo, řídit takový stroj s bambiliónem čudlíků zjevně není těžší než rozepnout podprdu! Film jsem poprvé viděla jako stěží opeřené kuře a tehdy se mi líbil hodně. Setkání po 15-ti letech už tak nadšené nebylo, ale pořád jsem se docela obstojně bavila... jen z mé strany výrazně ubylo napětí a přibylo pochechtávání a sarkastických poznámek. A díky svému imrvére zvracejícímu psovi jsem navzdory pokročilé noční hodině dokonce viděla i ten pateticky srajdovitý závěr, tak jsme si ublinkli duálně! 65% ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tomuhle se říká nomen omen, protože tenhle film MUSEL být inspirací teroristům z Alkájdy. I když tady to dopadlo trochu jinak a samozřejmě líp. Nejen že je tu dobrá akce, ale taky to není nijak přehnaný a spíš vám opravdu přijde, že takhle nějak by mohlo přepadení probíhat. A i jeho ukončení ze strany vojáků mi nepřišlo nijak přehnaný a nereálný (tedy pokud by šlo všechno jak má a všichni byli suprmani). A zábava samozřejmě nechybí, i když tam žádná trapná hláškovací postava není, což mnoho lidí těžce předejchá. Film totiž nemusí být nabitý prvoplánovým humorem na jedno použití, aby byl zábavný. Zde sice nijak moc humoru není, ale i přesto. Hrdinové jsou sympatičtí a David Suchet toho islámskýho fanatika hraje nenapodobitelně. Jako by jím vážně byl. A i když konec je hodně velké klišé, jaké v těchto filmech vidíme opravdu pokaždý, není až tak dlouhej, aby to člověka nějak významněji namíchlo a zkazilo mu to tak říjemně prožitou dvouhodinovku. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

S lepším režisérem by to mohla být opravdu bomba (to se k tomuhle filmu hodí :-) Chvílema je to fakt strašně napínavý, ale vždy to sklouzne k nudný vatě, což je docela překvapivý vzhledem k hvězdný herecký sestavě. Nejvíc se mi líbil (herecky samozřejmě, vzhledově to má Halle Berry v kapse) John Leguizamo, pro kterýho mám prostě slabost. Malá role Stevena Seagala potěší, velmi potěší. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Akčné filmy odohrávajúce sa na malom priestore (napr. paluba lietadla) nás logicky nemôžu ohúriť variabilitou prostredia a tak sa musia spoľahnúť práve na tú akciu. Ak majú tvorcovia pochybnosti o kvalitách svojho filmu, môžu si pri vidine vyšších ziskov vypomôcť nejakým slávnym menom. Preto je tam Seagal. Ale aj keby tam nebol, stále to bude celkom slušný film. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

59 procent, jako vážně? Executive Decision mixuje spousty klišé do vyváženého celku, který je esencí techno thrillerů 90. let, leteckých dramat i akčňáků o nečekaných hrdinech. Velmi solidní herecké obsazení, slušné tempo a závěrečná mega-gradace s několikanásobnou záchranou v poslední chvíli baví i po čtvrt století. A takový filmy se už po 11. září fakt netočily... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Scény z vily v Taliansku sa natáčali v Kalifornii v meste Sierra Madre, scény svadby a únosu v Portoriku a scény pristávania lietadla v mohavskej púšti. Natáčanie prebiehalo od 19.6.1995 do 17.10.1995. (Real Tom Hardy)
  • Halle Berry původně odmítla roli v tomto filmu, ale rozmyslela si to, když ji nabídli 1 milion dolarů. Tohle bylo poprvé, kdy dostala za film jeden milion. (TylerGage)

Reklama

Reklama