Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na Kypru zatkne zvláštní jednotka vůdce arabské teroristické organizace Jaffu. Z Atén startuje americký Boeing 747, na jehož palubě je mezi čtyřmi stovkami cestujících Jaffův zástupce Nagi Hassan s osmičlenným komandem, které letadlo krátce po startu obsadí. Únosci žádají Jaffovo propuštění. Analytik CIA David Grant však tvrdí, že je na palubě ukryt ztracený nervový plyn, který chce Hassan použít k útoku. Jeho množství by mohlo zničit celé východní pobřeží USA. Grant, Travis a šestičlenné komando s leteckým inženýrem Cahillem mají proniknout na palubu letícího stroje s pomocí speciálního letounu NASA. Dojde však k havárii, kterou Travis zaplatí životem. Komando na palubě letadla tak zůstane bez velitele i bez spojení s krizovým štábem. Vojáci rozmístí sledovací zařízení, aby zjistili počet a polohu teroristů na palubě, a zatímco Cahill s pomocí raněného pyrotechnika Cappyho zneškodňuje nálož s nervovým plynem, Grant má najít jejího konstruktéra Jean-Paula Demoua, který dokáže bombu odpálit dálkovým ovládáním. Přestože se mu podaří získat na palubě spojence v odvážné letušce Jean, čas se nebezpečně krátí. Velení se totiž domnívá, že komando zahynulo, a přikáže letoun sestřelit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

Lima 

všechny recenze uživatele

Každý máme nějakou úchylku a tou mojí je obliba této přehlídky všemožného klišé :o) Přes svoji nablblost překvapivě zábavné drama o boji protiteroristické jednotky proti únoscům letadla. David "Hercule Poirot" Suchet je správně hnusnej a fanatickej, Ken Russel už dlouho neměl tak dobrou roli a nejvíc potěší Steven Seagal, když plachtí vzduchem někam do pryč. Slušná zábava, které odpustíte i typicky hollywoodsky za vlasy přitažený konec. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Škoda Seagala, jenže kdyby přežil, asi by to nebyl dramatický thriller, ale akční mlýnek na maso :-). Dodnes pro mě nejlepší herecký výkon Halle Berry, snad proto, že tehdy ještě nebyla tak známá a podala civilní výkon, nebyla hlavní rolí (jen druhořadou vedlejší) a nespoléhala se na svý slavný jméno. Devadesátá léta podobným filmům přála a proč ne? Tyhle filmy totiž ještě spoléhají na nějaký příběh, napětí a ne jen na cool počítačové triky, jako současné akční filmy. Z původních 3* zvedám na 4* ()

Reklama

Adman 

všechny recenze uživatele

Je to moc omezené a to na "letadlo"... to se pak točí film když se všechno dělje jenom v jednom letadle. Někdy se až divím co se dá dělat za blbosti. Jinak je to film na úrovni a má nápaditost. Točí se ale spousty filmů, kde jde o život spoustě lidem (z pravidla Ameřičanům), a spoje mně s prezidentem, ale co když to nevyjde, a co budeme dělat... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Stuart Baird sice režijně debutoval, nicméně měl za sebou coby střihač nespočet zkušeností s velkými akčními projekty. Zase v tom byli teroristé (tentokrát v čele s démonickým Davidem Suchetem), pár nečekaných hrdinů z masa a kostí (vládní analytik Kurt Russell a statečná letuška Halle Berry) i šéf protiteroristické jednotky Steven Seagal, který nečekaně překvapí. Ač bych v jiných případech psal, že on sám i producenti jeho filmů pochopili, že není třeba experimentovat a jen pokračovat v nastoupené cestě, tady jde o dost odlišnou látku a jeho úhybný manévr je nakonec vlastně fajn. O hrdinství se totiž postarají jiní. Výsledkem je v produkci ostříleného Joela Silvera několik dramatických momentů, třeba přesun komanda do uneseného boeingu, dunivý zvuk a velké finále, kterému pár diváků, kteří v životě neslyšeli jméno John McClane, i zatleská. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

65%...je to akční film s milionkrát viděným námětem, ale jako taková jednohubka funguje velmi dobře a dobře se u takových podobných filmů relaxuje. Nevidím důvod, proč tento film zatracovat nebo naopak, proč ho vynášet do nebes, každopádně za solidní napětí i za herecké obsazení si mírně nadprůměrné hodnocení zaslouží. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Letadlo Remora s tlakovým průchodem, které bylo použito ve filmu, ve skutečnosti neexistuje. (Narcis)
  • Na obale filmu sa nikdy nemala tvár Stevena Seagala objaviť. Tvorcovia ju tam však dali, aby pritiahli čo najviac ľudí do kín. (Seag)

Reklama

Reklama