Reklama

Reklama

Když se Eleanor, Theo a Luke rozhodnou, že se zúčastní výzkumu spánku v ohromném zámku, užijí si víc, než by si přáli. Dr. Marrow jim totiž povypráví o strašidelné minulosti toho to sídla. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pokus o maximálně strašidelný horor se vyvedl jen zčásti. Na filmu jsou bezkonkurenčně nejstrašidelnější kulisy. Samotný dům už zvenku působí takřka bizarním dojmem, a když divák spatří i interiéry, je mu jasné, že tenhle dům stvořil šílenec. Celý vnitřek "zámku hrůzy" působí děsivě už od pohledu, ale tou svou děsivostí je zároveň i tak nějak krásný. Podíl těchto kulis na případném divákově strachu je nepopíratelný, ovšem ne každému dokáže nahnat strach jen vzhled domu. No a právě tato divácká skupina má u Zámku hrůzy tak trochu smůlu. Protože kromě pečlivě propracovaných kulis tento horor mnoho nenabízí. Herecké obsazení je sice velmi slušné, ale žádná ze známých tváří se ani náhodou nepřetrhla, aby dokázala své roli dát trochu více, než nakonec dala. Nejlépe zapůsobila nejméně známá Lili Taylor, která se pro roli Nell opravdu hodila. Ale ani ona nedokázala trochu "vybudit" atmosféru, takže se může stát, že někteří lidé u tohoto filmu usnou nudou. Ale snad jich nebude mnoho, protože zase takový propadák (moc nechybělo a dostal i Zlatou malinu za nejhorší film roku) to zase není. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

To nebyl horor, to byla reklama na triky ILM! Všem doporučuji si sehnat originální film Haunting (1963), který nemá žádné vizuální triky, ale je tisíckrát napínavější. Duchové "plavající" pod prostěradlem mě maximálně znechutili, stejně jako většina dalších nesmyslných a samoúčelných vizuálních exhibic. FUJ! ()

Reklama

Terter 

všechny recenze uživatele

Je známo, že člověk se nejvíce bojí toho, co není vidět nebo něčeho netušeného. Jan de Bont je buď hororový neumětel nebo ignorant, který tento poznatek s ďábelským smíchem splachuje do záchodové mísy. Každopádně divákům servíruje film, kde duchové ohlašují svou přítomnost div ne tlampačem a ukazují se v celé své digitální kráse. Nejhorší ale je, že ten film nefunguje nejen jako horor, ale i jako cokoliv jiného. Na parodii je to málo vtipné, na to, aby se tomu divák chechtal zase málo blbé. Takže ta hvězdička jde na vrub některým architektonickým vychytávkám domu a jednomu vtipnému momentu na začátku a víc ani ťuk. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

První část se rozjížděla celkem slibně, opravdu strašidelný dům, do kterýho bych se bál sám i ve dne, vytvářel skutečně prostor pro budování nervydrásajícího napětí. Pohledy na vyřezané dětské hlavy, temné chodby, staré dveře, prostě dobrý odpichový bod. Jenže...a to je to, proč hodnotím 1*, film se zvrtl v naprostou blbost a slátaninu! Lili taylor se proměnila v duševně narušenou a v druhé části hrozně protivnou osobu!!! Nemohl jsem jí ani vystát, Catherina Zeta-Jones vypadala moc hezky, jenže se záhadně proměnila z povrchní mrchy v uvědomělou a starostlivou osobu, Liam Neeson sympaťák, Owen Wilson tam neměl co dělat a ty u digitálních triků jsem se skutečně upřímně zasmál, takhle ubohý horor se jen tak nevidí. Ať žije Záhada Blair Witch! ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1000. hodnocený film: Film byl v mém hledáčku již hodně dlouhou dobu, až se mi jej nakonec podařilo i shlédnout. Skvělé herecké obsazení věstilo mnoho a já se tak těšil, až jsem to s tou dobrou náladou přepískl. Owen Wilson, Liam Neeson a Catherine Zeta-Jones tomuto filmu dali snad vše ze svého hereckého umu, ale stejně to bylo asi málo. Film má dobrou, ba co víc, skvělou zápletku, kdy se skupinka lidí vydá na osamělé panství, které je opředeno spoustou záhad, aby se zde podrobili zkoušce strachu, kdy bude na nich a jejich myslích prováděn experiment. Celá expozice a prostory filmu vypadají nádherně a jen těžko bych hledal srovnání s něčím podobným. Film se pak i dobře rozjel a já měl skutečně husí kůži po těle, ale závěrečná fáze a silueta ducha v prostěradle myšlenku dokonale zabily a já zase klesl v křesle jako malé kotě ke své kojící mámě. Pro mě to tedy bylo dost velké zklamání, ale i tak dávám 3*, protože zhruba první hodinu jsem se skutenčně moc dobře bavil. 3* ()

Galerie (57)

Zajímavosti (13)

  • Původní název filmu měl být The Haunting of Hill House. (Chatterer)
  • Oficiální špenělský název pro film La maldición je přeložen jako Prokletí. (Chatterer)

Reklama

Reklama