Reklama

Reklama

Když se Eleanor, Theo a Luke rozhodnou, že se zúčastní výzkumu spánku v ohromném zámku, užijí si víc, než by si přáli. Dr. Marrow jim totiž povypráví o strašidelné minulosti toho to sídla. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Už to není jako kdysi, když jsem byl malý soplák a tento film mě vyděsil natolik, že mě málem trefilo. Bohužel, jak stárneme a dostáváme rozum, některé pocity jako strach u hororů se pozvolna vytrácejí, je to škoda. Viděno mýma dnešníma očima, je to jen velice zle udělaný strašidelný dům, plný fajn efektů, ale jako celek naprosto zchátralý a nefunkční. Navíc, hlavní hrdinka nebyla vůbec fajn a hudba Goldsmitha tradičně mdlá a k ničemu. Zásadně jsem změnil pohled na tento film, je to brak. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Áčková duchařina opájející se počítačovými efekty a monumentálním titulním barákem - zřejmě nejparádnějším a nejpropracovanějším strašidelným barákem, jaký kdy byl ve filmu k vidění.  A díky němu a příjemné Lili Taylor se to až do nudného pobíhacího digi finále docela dá. Bohužel, de Bont má cit pro akčňáky, ale ne pro horory a hrůzu ani výraznější napětí to fakt nebudí (škoda, že nerežíroval původně zamýšlený Wes Craven). A Owen Wilson je tu jak pěst na oko. Ve stejném roce byl natočen i vypečený DůM HRůZY, remake zase jiné klasické domovní duchařiny s Geoffrey Rushem, plus lahodně gotická Burtonova Ospalá dira, která to vyhrála na celé čáře. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nevim, co proti tomuhle filmu vsichni maj. Samozrejme sem uz videl hodne lepsich hororu, ale tomuhle se neda uprit urcita atmosfera a navic se mi, nevim proc, proste libi. Krve tu je naprosty minimum a vyvrazdovacka to taky neni, ale vynahradi to nekolik povedenejch hororovejch scen. Pak tu jsou ale takovy, kery pusobi spis smesne. Triky jsou docela slusny, hudba spravne hororova a herci v poho, ale na 5* to nebude. ()

movie 

všechny recenze uživatele

De Bont je vynikající akční režisér, ovšem s emocemi jako je strach neumí vůbec pracovat a tak jsem se u filmu vůbec nebál tak jak jsem očekával nebo jak mě slova domovní ("Večer tu nejsme. Kdyby se vám něco stalo, nikdo vám nepomůže. Ani nueslyšíme křik. Nejbližší domy jsou na míle daleko") navnadila. Škoda, ale ta hudba je výborná! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Má to sice pěknou hudbu a PŘEKRÁSNÉ kulisy, působivostí a velikostí podobné těm, které můžete vídat ve starých Universal hororech, a film se jimi první hodinu patřičně opájí, ale tím pozitiva končí. To, co se děje v posledních zhruba 40 minutách, to jsem snad ve studiovém vysokorozpočtovém snímku, nad kterými se obvykle dramaturgicky dopodrobna přemýšli, ještě nezažil. Ten sled špatných tvůrčích rozhodnutí, kde se pokazilo všechno, co se dalo. Logika a zdravý úsudek všech postav šly do háje, zmateně se tu pobíhá sem a tam, afektovaně tříská svícnem do obrazu jak malé děti, a navzdory již v té době pokročilým CGI možnostem to má mnohem horší triky, než filmy několik desetiletí dozadu. Jasně, chyba už je ve scénáři, v ústřední (špatně zahrané) postavě Lili Taylor a jejím příběhovém pozadí, ale mizerné de Bontovo řemeslo tomu nijak nepřidalo. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Původní název filmu měl být The Haunting of Hill House. (Chatterer)
  • Kyvadlo ve tvaru lví hlavy bylo dotvořeno digitálně. Během natáčení byla použita velká zelená koule. (Tereza666)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno