Reklama

Reklama

Když se Eleanor, Theo a Luke rozhodnou, že se zúčastní výzkumu spánku v ohromném zámku, užijí si víc, než by si přáli. Dr. Marrow jim totiž povypráví o strašidelné minulosti toho to sídla. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

Lima 

všechny recenze uživatele

Má to sice pěknou hudbu a PŘEKRÁSNÉ kulisy, působivostí a velikostí podobné těm, které můžete vídat ve starých Universal hororech, a film se jimi první hodinu patřičně opájí, ale tím pozitiva končí. To, co se děje v posledních zhruba 40 minutách, to jsem snad ve studiovém vysokorozpočtovém snímku, nad kterými se obvykle dramaturgicky dopodrobna přemýšli, ještě nezažil. Ten sled špatných tvůrčích rozhodnutí, kde se pokazilo všechno, co se dalo. Logika a zdravý úsudek všech postav šly do háje, zmateně se tu pobíhá sem a tam, afektovaně tříská svícnem do obrazu jak malé děti, a navzdory již v té době pokročilým CGI možnostem to má mnohem horší triky, než filmy několik desetiletí dozadu. Jasně, chyba už je ve scénáři, v ústřední (špatně zahrané) postavě Lili Taylor a jejím příběhovém pozadí, ale mizerné de Bontovo řemeslo tomu nijak nepřidalo. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Více méně vtipná povídačka o domě, kde straší. Jediné, co zvedá tuto jinak pitomost nahoru, je opravdu parádní staršidelný dům, jeho ještě parádnější interiér a velmi pohledná Catherine Zeta, když říká Ježiš a běhá tam v pyžámku a minisukni:-)) A taky jsem si odnesl jedno poučení: čím je duch starší, tím víc hnědne:-))) ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dosť podceňované dielo? Určite. Aspoň z môjho pohľadu to tak vyzerá. Je síce pravda, že spracovanie sa muselo vzhľadom na rozpočet držať v kruhu klasických spielbergovských strašidelných hitov, to mu však na pôsobivosti neuberá. A už keď tak, mohla sa na DVD vydať nejaká R-ková verzia, ktorá by uspokojila tú druhú polovičku divákov, ktorým to veľmi nesadlo. Neverím, že počas natáčania sa nejaký ten neprístupný materiál nenatočil. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Slibuji, že příště už své přátele poslechnu, až mi budou radit něco jako "Na Haunting se ani nedívej, to je děsná blbina, ztráta času". Bože, to ale BYLA blbina. Až mě to samotného překvapilo. Horor, který není strašidelný... záhady, které nejsou záhadné... herci, kteří skoro vůbec nehrají... no hnůj. Jedna hvězda za návrh onoho (ne)strašidelného sídla, druhá za Goldsmithovu hudbu, která z nulové atmosféry tu a tam něco přece jenom vykřeše. Ale moc toho není. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nevim, co proti tomuhle filmu vsichni maj. Samozrejme sem uz videl hodne lepsich hororu, ale tomuhle se neda uprit urcita atmosfera a navic se mi, nevim proc, proste libi. Krve tu je naprosty minimum a vyvrazdovacka to taky neni, ale vynahradi to nekolik povedenejch hororovejch scen. Pak tu jsou ale takovy, kery pusobi spis smesne. Triky jsou docela slusny, hudba spravne hororova a herci v poho, ale na 5* to nebude. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Extretiéry byly stejně jako některé záběry interiérů pořízeny v Hill House v anglickém Harlaxton Manor. (Tereza666)
  • Oficiální špenělský název pro film La maldición je přeložen jako Prokletí. (Chatterer)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 29. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno