Reklama

Reklama

Když se Eleanor, Theo a Luke rozhodnou, že se zúčastní výzkumu spánku v ohromném zámku, užijí si víc, než by si přáli. Dr. Marrow jim totiž povypráví o strašidelné minulosti toho to sídla. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Tohle je šílenost....první půlka filmu je naprosto špičková, napěti se výborně buduje a stupňuje...ovšem v momentě kdy se začnou hejbat kamenný a ocelový sochy, z bazénku vylejzat vodník, jde kvalita prudce dolů. I horory by v sobě měly mít alespoň nádech realističnosti, ale tady se z toho v druhé půlce stává fraška. ()

Terter 

všechny recenze uživatele

Je známo, že člověk se nejvíce bojí toho, co není vidět nebo něčeho netušeného. Jan de Bont je buď hororový neumětel nebo ignorant, který tento poznatek s ďábelským smíchem splachuje do záchodové mísy. Každopádně divákům servíruje film, kde duchové ohlašují svou přítomnost div ne tlampačem a ukazují se v celé své digitální kráse. Nejhorší ale je, že ten film nefunguje nejen jako horor, ale i jako cokoliv jiného. Na parodii je to málo vtipné, na to, aby se tomu divák chechtal zase málo blbé. Takže ta hvězdička jde na vrub některým architektonickým vychytávkám domu a jednomu vtipnému momentu na začátku a víc ani ťuk. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký film "Zámok hrôzy" (The Haunting) je taký bežný mainstreamový duchársky horror. Ničím výnimočný snímok, v ktorom si zahralo niekoľko druholigových hollywoodskych hviezdičiek (Catherine Zeta-Jones, Liam Neeson, Owen Wilson). Skupinka rôznorodých ľudí je pozvaná do strašidelného domu, kde sa začnú diať podivné veci. Je to už asi tisíc krát použitá zápletka v podobných filmoch. Režisér Jan de Bont mal k dispozícii celkom slušný rozpočet, takže to natočil celkom dobre. Pozrieť sa to dá, ale nečakajte žiaden dychberúci originálny horror. Je to viac menej nenáročná soft-horrorová popcornová záležitosť. *** ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Přímo DOKONALEJ zámek, všechny ty chodby, sochy, zahrady, chrliče, božský! Film sice za moc nestál, ale na ty interiéry i exteriéry byla radost pohledět, i ta tajemná, chladná atmosféra onoho hradu stála za to, však ten hrad za to nemohl, že příběh je na prd a napětí nikde. Horor to fakt není, spíš takovej mysteriozní fantasy flm. Jo, a ten hrad hrál líp, než většina herců. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

První část se rozjížděla celkem slibně, opravdu strašidelný dům, do kterýho bych se bál sám i ve dne, vytvářel skutečně prostor pro budování nervydrásajícího napětí. Pohledy na vyřezané dětské hlavy, temné chodby, staré dveře, prostě dobrý odpichový bod. Jenže...a to je to, proč hodnotím 1*, film se zvrtl v naprostou blbost a slátaninu! Lili taylor se proměnila v duševně narušenou a v druhé části hrozně protivnou osobu!!! Nemohl jsem jí ani vystát, Catherina Zeta-Jones vypadala moc hezky, jenže se záhadně proměnila z povrchní mrchy v uvědomělou a starostlivou osobu, Liam Neeson sympaťák, Owen Wilson tam neměl co dělat a ty u digitálních triků jsem se skutečně upřímně zasmál, takhle ubohý horor se jen tak nevidí. Ať žije Záhada Blair Witch! ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Extretiéry byly stejně jako některé záběry interiérů pořízeny v Hill House v anglickém Harlaxton Manor. (Tereza666)
  • Kyvadlo ve tvaru lví hlavy bylo dotvořeno digitálně. Během natáčení byla použita velká zelená koule. (Tereza666)
  • Liam Neeson začal během natáčení přezdívat Catherinu Zeta-Jonesovou "velšská gazela". Během neustálého opakování scén zběsilého úprku totiž Neeson Zeta-Jonesové zkrátka nestačil. (Tereza666)

Reklama

Reklama