Reklama

Reklama

Scott Thomas je dobrý student a hodný kluk, který právě dokončil střední školu a chystá se na medicínu. Jenže jeho přítelkyně mu dá kopačky hned po maturitě, a když se s tím Scott svěří Mikovi, svému „dopisovacímu“ kamarádovi z Německa, k jeho překvapení mu Mike začne dělat návrhy. Scotta to rozčílí a s Mikem přeruší veškerý kontakt. Jenže pak zjistí, že Mike je ve skutečnosti Mieke a pravděpodobně je to dívka jeho snů. S kamarádem Cooperem se proto vydává na bláznivou cestu Evropou za svou pravou láskou. (Viacom)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (855)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Výborný fim, který sice obsahuje stupidní scény (např. noční klub v Amstru), ale nepostrádá to, proč vlastně komedie vznikají. A to je zábava. Děj je velice jednoduchý a o to více nápaditý. Hlavní herci hrají solidně, hudba je fajn a některé ty mouchy jsou spíše k dobru. A především film obsahuje spoustu extra vychytaných situací, jako např. malý Adolf, Manchester United fans, Bratislava, atd. Musím říct, že je to jedna z nejzábavnějších komedií, co jsem viděl. 75% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komédia pre stredoškolákov, výborne motivovaná hudba v scénach a výber hercov. Réžia sa vyhla aj rôznym fekálnym nadbytočnostiam, na ktoré sme bohužiaľ v týchto filmoch zvyknutí a tak snímka zanecháva vcelku pozitívny dojem, v ktorej nájdeme pohodovú mladistvú jazdu, celkom aj vydarené gagy a pár intímnych scén. Ako typická teenagerovská komédia to nie je zlý film, je zaujímavé pozorovať a ironizovať stereotypy správania jednotlivých národov Európy, niektoré scény sú naozaj dobré, ale celkovo je to len priemerná komédia. Niekomu by to mohlo pripadať ako trochu infantilný prejav americkej nabubrelosti a obmedzenosti, niekomu zase ako veľmi tendenčná anti-európska agitácia. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Ulítlé sexuální hrátky v Amsterdamu? Ano! Urážka Slovenska? Odškrtnuto! Petr Jákl v roli odbarveného árijce? No jasně! Evropští nudisté? Máte to mít! Tenhle film je hrozně dementní, ale nějak se nemůžu zbavit dojmu, že to byl záměr tvůrců. Evropa je tu tak roztomile klišoidní a dobrodružství téhle party Amíků je sranda sledovat. Obzvlášť to amsterdamské a bratislavské stojí za to. Rozhodně se nestydím, že se mi tenhle film poměrně líbil. Je totiž výborný na večery, kdy chcete jen tak vypnout ten svůj přepracovaný mozeček. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rozhodně „neodpadová“ záležitost, jak by se mohlo zprvu zdát. Přesto spíše úsměvná (než-li vtipná) báchorka o tom, kterak jedna záměna jmen může vykřesat jeden šílenej trip po Evropě. Napříč zvyky a tradicemi nás provede kvarteto kamarádů (tři průměrní hošani a rozkošná Michelle Trachtenberg) a dočkáme se i několika překvapení (bordel máma Xena, potetovanej Matt Damon, sociální Východ, malý Hitler, několik českých tváří a slušné množství párů koziček..).. Není to nic takového, jako když se člověk těšil po peripetiích s Jimovým koláčem na druhé Prcičky, ale tvůrci se určitě nemusejí stydět. Hodnocení pomáhá i absence fekálního humoru, nicméně jednou bohatě stačilo!! ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Chudáci Slováci. Nevím, čím si to zasloužili, co komu udělali, ale po takových reklamách jaké jim udělali Jeff Schaffer a o rok později Hostel E. Rotha je s podivem, že se vůbec někdo do jejich končin odváží vydat :o) Pouze s dovětkem (pravda nebyl jsem v Bratislavě, ale shodou okolností jsem nedavno krátce pobýval v blízkosti Popradu a brodil se po pás ve sněhu v mých oblíbených Vysokých Tatrách ) a garantuju vám všem, že za " 1euro " byste toho moc nepořídili. Rozhodně ne vlastní hotel :o) V takovém klubu Vesper si (co se týče cen) nic nezadají s nejvyhlášenějšími pražskými klubíky. Ale co, vrátil jsem se... celý :o) ,takže.... KONEC dobrý, všechno dobré. Co se týče snímku samotného, tak nevím, do jaké míry na mně zapracovalo těch pár " šťopiček " Tullamorky na ledu, kterou mi ze Švýcarska dovezl kamarád nebo se patřičná nálada dostavila sama, ale já se ( světe div se ) chvílemi bavil. Že bych se ve svých " pokročilých " letech vracel do teenagerských let... ? Mutování na sobě zatím nepozoruji :o) Když už ÚLET, tak pořádnej. Pravda, jako fanda Liverpoolských Reds bych ocenil, kdyby se nejednalo o fans ManU, ale souhlas..fuck Italy, fuck Swiss :o) Navnadil mě již zmiňovaný Vinnie Jones jako hooligan ManU, pokračovalo to vtipnou miniroličkou Petra Jákla, do kolen mě dostal Matt Damon ( vskutku pěknou roličku si zde vystřihl ) a při " souboji robotů " jsem vyprskl obsah sklenky :o) Výsledný resultát: na nějaké ocenění snímek aspirovat nikdy nebude ( to ani nebylo jeho ambicí ) , ale vzhledem k faktu, že snímek jsem si pustil téměř omylem a čekal, že při něm vydržím max 5min, jsem byl příjemně překvapen a nemůžu říct, ( i přes těch pár hlušších míst) ,že bych se nebavil.....60% p.s. ne vždy věci "zdarma" ( tričko ) jsou výhrou, že :o) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (32)

  • Když poprvé Michelle Trachtenberg (Jenny) natáčela scénu v bikinách, tak náruživě si natřásala vlasy, až ztratila rovnováhu a upadla. (HappySmile)
  • Ve scéně, kdy jde celá skupina hlavních rdinů navštívit muzeum Louvre a čekají ve frontě, je použita stejná skladba, konkrétně „Ce Plan Pour Moi“, a podobný záběr z rychle se pohybující kamery jako ve scéně z filmu Bláznivá dovolená v Evropě (1985), kdy americká rodina rovněž právě navštěvuje Louvre. (ChandlerBing)

Reklama

Reklama