Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KGB má nový ďábelský plán: Série atentátů se podle něj stává osudnou pro agenty nepřátelských tajných služeb. Jméno Jamese Bonda v tomto seznamu smrti nechybí. Agent 007 však zařídí v Bratislavě útěk generála KGB Koskova, který ve skutečnosti pracuje pro britskou tajnou službu. Koskov obviní z úkladů svého protivníka Puškina, ale vzápětí je unesen sovětskými agenty. Bond se nyní musí Puškina zbavit a Koskova zachránit. Timothy Dalton je James Bond osmdesátých let. Nové příběhy Agenta 007 díky němu získaly tempo akčních filmů. Bratislavu musel za totality natočit John Glen především ve Vídni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (424)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný reštart série, ktorá síce neklesala v kvalite, ale Moore proste starol a starol. Podarilo sa mierne zmeniť celkový feeling, čiže je to stále "starý dobrý Bond", ale pôsobí skutočne modernejšie, nie iba "akože", keď sledujeme Moorea vo vesmíre. Ja sa domnievam, že Dalton sa do úlohy hodil, stále mal britský šarm, ale pôsobil našťastie uveriteľne aj v akčných scénach. Kto iný mohol robiť v 80. rokoch titulné bondovské piesne ako novoromantici Duran Duran a A-ha? Vyššie hodnotiť nemôžem, pretože pokiaľ z pár metrov nie je schopná štb zavraždiť s množstvom samopalov britského tajného agenta, je to jednoducho neobjektívne zosmiešňovanie:). A teraz vážnejšie, Living daylights nemá takú nadsázku, na akú sme zvyknutí, takže tu to proste vadí viac. To pretože film pôsobí dojmom, že sa mám o hrdinu báť, ale nie je k tomu sebemenší dôvod. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Ideálním způsobem, jak se nezbláznit z nekonečných spekulací o pandemii, je zavřít se na celý den s filmem, na který máte zrovna náladu - a napsat jeho analýzu. Třeba s relativně málo diskutovanou bondovkou DECH ŽIVOTA, která má přitom překvapivě členité vyprávění a jednu psychologicky i herecky nečekaně komplexní scénu, kterou bychom v předchozích bondovkách sedmdesátých a osmdesátých let hledali marně: Uhýbání pohledem, dvojí vědění a komplexnost vyprávění: poznámky k bondovce DECH ŽIVOTA (The Living Daylights, 1987). ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

#15 - Daltona a Lazenbyho považujem len za takých dočasných náhradníkov medzi ozajstnými agentmi 007. Lazenby mal tú smolu, že prišiel po Connerym, Dalton teda mohol využiť výhodu starnúceho Moorea a nahradiť ho hlavne v senilnejúcich akčných scénach. Chýb však nastalo viac. Dalton je v akčných scénach pomerne svižný, ale ak to porovnám, tak asi aj tie treba vedieť zahrať. Charizmu nechal zavesenú niekde doma na vešiaku a tak to všetko zachraňoval len kvalitný scenár. A potešili najmä počiatočné scény z prostredia Bratislavy a Slovenska a originál slovenská reč, nie nejaká úbohá náhrada ruského nárečia. 65%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť. Dalton sa na tú rolu proste hodí. Toto je, povedal by som, jedna z najvydarenejších Bondoviek. Síce mi tam trochu nesedel ten až príliš milostný vzťah, avšak film je plný akčných i vtipných scén. Hrozne sa mi napríklad páčilo, ako rakúski pohraničníci pozerali, keď Bond a jeho nová priateľka, utekali z Československa. Timothy Dalton sa na Bonda celkom dobre hodil a ozaj tento film považujem za jednu z najlepších z bondoviek. Je mi celkom jedno, kto hrá Bonda, najpodstatnejší je scenár. Napínavá bondovka od začiatku až do konca. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zbrusu nový hrdina byla ta pravá volba do akčně laděných osmdesátých let a Dalton dal Bondovi po několika okatých minelách konečně opět solidní tvář drsného a nelítostného akčního hrdiny moderní doby. Dech života je celkově dosti markantní odklon od předešlých několika bondovek. Rozhodně je svojí koncepcí příběhu (změny lokací) velice exotický a nápaditý - viz scény z Afganistánu a Slovenska. Bohužel je však dějově dosti plochý. Od nudných záporáků počínaje, nevyrovnaností tempa konče. Akce solidní, tvrďák Dalton přímo vynikající, ale děj nezáživný. Nicméně i tak je tato bondovka dosti průkopnická a rozhodně si zaslouží uznání. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (49)

  • Kdyz Bond (Timothy Dalton) odváží Kostkova (Jeroen Krabbé) po zmařeném atentátu k plynovodu, zabočuje doleva do ulice, označené modrou dopravní značkou „Einbahn“, tedy jednosměrka. Ale takové značky v Bratislavě nenajdeme, jsou vidět ve Vídni. (pjotri)
  • Celosvětová premiéra proběhla 27. června 1987 v Londýně. (Varan)
  • Na falešném pasu, který James dostane od generála Koskova, je jméno Jerzy Bondov. (novoten)

Reklama

Reklama