Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KGB má nový ďábelský plán: Série atentátů se podle něj stává osudnou pro agenty nepřátelských tajných služeb. Jméno Jamese Bonda v tomto seznamu smrti nechybí. Agent 007 však zařídí v Bratislavě útěk generála KGB Koskova, který ve skutečnosti pracuje pro britskou tajnou službu. Koskov obviní z úkladů svého protivníka Puškina, ale vzápětí je unesen sovětskými agenty. Bond se nyní musí Puškina zbavit a Koskova zachránit. Timothy Dalton je James Bond osmdesátých let. Nové příběhy Agenta 007 díky němu získaly tempo akčních filmů. Bratislavu musel za totality natočit John Glen především ve Vídni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (423)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla paráda. Změna Bonda a hned takový rozjezd. Je to trochu jiná Bondovka, Bond se tu zamiluje jen do jedné dívky a je to takový na půl romantický (hned se nelekejte) je to právě super zábavný a akční. Já se bavil od začátku do konce. Jízda na čele byla zabavná a mlýkař taky supr nápad. Paráda. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak co se zmenilo, Moorea vystridal Dalton, Maxwell vystridala Bliss (coz je dobre, mladej Bond svadejici duchodkyni, to by fakt neslo). Jinak je ale vse vicemene pri starym. Opet ne nicim zvlast zajimavej pribeh (ale cast v Ceskoslovensku je vtipna), ale musi se nechat, ze jsem se v tom obcas ztratil, precejen je docela promakanej. Opet mizernej zaporak, jsou tu vicemene tri a jeden slabsi nez druhej. Cekal bych lepsi triky, ale ty jsou na stejny urovni jako minuly dily. Ale neco se precejen zmenilo. Cely to vypada trosku modernejs, sviznejs a realistictejs. Ubyl totiz humor, ale neubyla nastesti zabavnost. Skoda, ze film neni akcnejsi, Dalton by to urcite zvladnul. Ten je totiz jednak celkem mladej, nevypada uplne nejhur, takze mu to baleni zenskejch muzete verit, zvladne i nejakou tu bitku a s pistoli nebo tezsim kalibrem si taky poradi. No a herecky to taky neni spatny, takze bych mel chut rict, ze to je docela sympatickej Bond. Jenze tu je jedno ale, Dalton v tom proste jeste neumi chodit, takze ty typicky bondovsky hlasky a gesta mu moc nejdou, coz je skoda, obzvlast, kdyz dostane docela slusnou sadu vychytavek. Co se tyce bondgirl, zase to je jedna z tech vetsich, ktera neslouzi pouze k tomu, aby ji Bond protah a zahodil, ale je tu vicemene celej film, ma slusne napsanou postavu a pro dej neni uplne nedulezita. Akorat je skoda, ze je to tak trochu pitoma blondynka a krasy taky nejak extremne nepobrala, protoze jinak to mezi ni a Bondem jiskri. Takze celkove jsem spokojenej, vse vypada sviznejs, zivejs a dravejs, hudba, ackoliv klasicky motivy, tak je taky takova drsnejsi a ty dve hodiny utecou jako nic. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalá bondovka, sympatické obsazení a 'nadupaný' příběh. Režii nechybí vtip a samotný děj není tak rozvláčný, jak tomu bylo u posledních vysílaných bondovek zvykem. Temporytmus je skvěle vyvážený a film samotný nemá žádné prázdné momenty. Konečně Bondovka bez přehnané nadsázky, zato s pořádným přídavkem akce. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, vidím že bondováckých maniaků se tu sešlo dost :))) Bohužel každý z nás za svého nejoblíbenějšího představitele agenta Jejího veličenstva považuje někoho jiného. A u mě osobně je Daltonův výstup, i přes jistý přínos, slabým pokračováním série. Nicméně je srovnatelný s posledními Mooreovými kousky a akční scény, obzvlášť hojně vzpomínaná honička se slovenskými strážci zákona, jsou celkem vysoko nad průměrem. Ale to charisma Conneryho nebo Brosnana tam prostě chybí... ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Ideálním způsobem, jak se nezbláznit z nekonečných spekulací o pandemii, je zavřít se na celý den s filmem, na který máte zrovna náladu - a napsat jeho analýzu. Třeba s relativně málo diskutovanou bondovkou DECH ŽIVOTA, která má přitom překvapivě členité vyprávění a jednu psychologicky i herecky nečekaně komplexní scénu, kterou bychom v předchozích bondovkách sedmdesátých a osmdesátých let hledali marně: Uhýbání pohledem, dvojí vědění a komplexnost vyprávění: poznámky k bondovce DECH ŽIVOTA (The Living Daylights, 1987). ()

Galerie (185)

Zajímavosti (49)

  • V úvodní scéně na Gibraltaru bylo použito skutečné vojenské zařízení včetně nepřístupné cesty z vlastnictví Ministerstva obrany. Kulometné hnízdo už autentické není. (novoten)
  • M (Robert Brown) ukazuje Bondovi (Timothy Dalton) lístek upevněný na karabině, který zabiják poslal jednomu zabitému agentovi na Gibraltaru. Je poněkud nelogicky psán směsicí polštiny a slovenštiny, navíc bez interpunkce (Smiert spionom). Stejný napíše Necros (Andreas Wisniewski) v Prátru na balónek. U KGB by se dalo očekávat, že použije azbuku. (Robbi)
  • Bond (Timothy Dalton) sedí v hledišti „Ľudového konzervatória“ a pozoruje Karu při hraní. Nato Kara (Maryam d'Abo) odchází z budovy a na prosklených dveřích můžeme číst „jeviště“. Pokud se děj odehrává v Bratislavě, mělo by na dveřích být napsáno „javisko“. (pjotri)

Reklama

Reklama