Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Recenze (728)

pytlik... odpad!

všechny recenze uživatele

Co se týče kvality, dvojka rozhodně nezaostává za jedničkou. Culkin se za ty dva roky v herectví určitě nezhoršil, jeho výkon tak potěší milovníky pomalých pohybů a ochotnických výrazů postaviček z prvních 3D animovaných filmů. Snímek je jako dělaný pro Novu a Primu - jen málokdy člověk s radostí odpočítává minuty, které ho dělí od odpočinku v podobě reklamních bloků, a s bouřlivým nadšením vítá i taková zjevení, jako je ten uječený alzovský žabinec. Škoda, že těch reklamních pauz je tak málo... No a když člověk vidí, jak dokážou Američani i do rodinného filmu procpat tolik násilí, tak nezbývá než si pomyslet cosi o setí hromu, že. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Klasika - když vidím Sám doma, hned poté si rovnou pustím Sám Doma 2 :D :D Ale tím u mě tato "série" končí...Nic dalšího v podobě jiného obsazení, ale stejného pojmenování již není ono a ani to vidět nechci, jelikož jednou jsem část viděla a pokud si chcete zkazit náladu a rozvinout diskuzi typu: "To už je něco úplně jiného, hrají tam jiní lidé,..." - tak do toho :) Být v New Yorku a úplně sám a být ještě v nejluxusnějším hotelu - wau :) Pokud jste již něco podobného zažili, tak Vás nic dalšího již nepřekvapí :) Vždy mě pobaví, jak se Kevin snaží zakecat, že tu přece není sám - že mu je tolik a tolik a jestli si jako myslí, že je tu úplně sám, tak... :D Fakt super :) Nechci srovnávat, ale i tak jsou tam skvělé připomínky prvního setkání s Kevinem a i tak je to vtipné a zábavné :) ()

Pajkenzi 

všechny recenze uživatele

Moje tradice každý rok o Vánocích, bez toho nejsou Vánoce. Krásný rodinný film, ve kterém si každý z nás uvědomí jak hezké ty Vánoce jsou v okruhu těch nejbližších. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že to bylo nějak podstatně horší než první díl, ale něco tomu přece jen chybělo..To Kevinovo promlouvání do duše staré bufeto-holubářky mě vždycky iritovalo..ale taky náramná sranda ()

PanFilmov 

všechny recenze uživatele

Tak na tejto pecke som vyrastal výborny film ktorý si stále rád pozriem. Malí 10-roční típek si s lahkosťou podáva dvoch kriminálnikov, trošku sci-fi ale treba brať s nadhľadom je to len film:)) ()

Krustyburg 

všechny recenze uživatele

První půlka "dvojky" se vyrovná "jedničce", pak jde úroveň docela dolů, hlavně ta "akce" je dost předvídatelná. Lepší 3. ()

darek kartac 

všechny recenze uživatele

Tak Kevin je zpět a tentokrát neni na domácí půdě. Mokří bandité jsou na útěku a na Kevina v New Yorku narazí. Jejej to je zase srandy. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem tento film miloval, protože jsem nedokázal vidět logické chyby.Teď, když jsem starší se jen příjemně bavím.Myslím, že mě nikdy neomrzí sledovat házení cihel ze střechy,hrátky s letlampou atd.O trochu horší než první díl, ale stále kvalitní zábava. ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Pro mě dvojka na stejné úrovni jako jednička. Většinou je "PRÝ" další pokračování horší než jednička, ale v tomto případě to není pravda. Stejně jako u návratu do budoucnosti, krotitelích duchů, terminátorů, smrtelného zla a poltergeista. Je to stejně chytlavé, vtipné, napínavé a VÁNOČNÍ! :-) . ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

V hodnocení platí prakticky to samé jako u prvního filmu. A pokud se pokračování drží kvalitativně právě "jedničky", nemůžu mít s touto vánoční rodinnou komedií žádný problém. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Pro mě ještě trochu lepší než jednička. Dokonce mi přijdou zábavné i další postavy mimo ústřední trojice. Myslím tím hotelový personál, výborný výběr herců. A co se týče závěrečné fáze filmu v domě s pastmi, tak v jedničce se hodně bavím, ale ve dvojce dostávám záchvaty smíchu, a to i přesto, když se dívám už asi po sté. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Je to úplná sprostosť ale súčasne aj každoročná televízna povinnosť. Aj napriek tomu, že to už poznám spamäti stále sa na tom veľmi dobre zasmejem a pobavím. Hudba je vynikajúca a celý film pre mňa evokuje adventnú atmosféru ako žiadny iný. 89% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Přestože několikrát postavy samy schválně připomenou, že podobná situace nastala už vloni, hlavní problém dvojky tím nevymažou: Je totiž opravdu to samé jako minule, přes kopírák. Navíc k masakrování "Dlouhoprstých banditů" ve stylu kreslených grotesek vede o něco delší cesta (naštěstí stále snesitelná) a připadalo mi také méně rozmanité i uspokojivé (jenom mlácení do hlav a padání). ()

Reklama

Reklama