Reklama

Reklama

Ocelový meč

  • Česko Ocelový úsvit (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nacházíme se kdesi v budoucnosti, kdy se ze světa stala pouze suchá pláň. Oceány již neexistují a jezera jsou vyschlá na prach. K posledním existujícím pramenům pitné vody se stahují přeživší lidé a budují kolem nich města. Jednu takovou osadu však vykořisťuje proradný Damnil a jeho skupina banditů a zabijáků. Jejich studny totiž rychle schnou a potřebují vodu správců osady za každou cenu. Ale do města v ten čas přichází osamělý válečník s dlouhým mečem na zádech, který se před bandity odmítá sklánět. Damnilově skupině začíná být jedinou překážkou v cestě a nekompromisní výzvou k boji. (Slimak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Když pominu, že ten tzv. ocelový meč vypadal jako plechový nožejk, co se v silnějším vánku ohýbá jako pruty lísky, není to tak mizerný film. Dva životní partneři v jednom filmu, zajímavá kombinace. Je to sice minimálně béčková šabloňárna od A do Z a de facto je jasné, jak to skončí i jak to bude probíhat, čili typická práce 80. let, ale Swayze to zahrál dost dobře, je vidět, že jako tanečník má bojovou choreografii v malíčku + solidní muskulatura, proto - i z nostalgie mládí - dám 4*. I militantní maniakácký záporák je velmi efektivní. Jen ty vlasy, ty vlasy...to nesehnali jinou paruku? Mohli zajet do ČSSR a koupit si na Václaváku pravý vlasy Jiřinky Bohdalové...a k tomu neustále se opakujícímu srovnávání s Mad Maxem 2 asi tolik - Ocelový meč mám radši hned z několika důvodů: 1) mám radši vodu než benzín; 2) mám radši meče než auta; 3) mám radši Swayzeho než Gibsona; 4) Christopher Neame je coolovější záporák než Humus a jeho sebranka s holými zadky; 5) Lisa Niemi byla kočka. Asi tolik :-) A Mel Gibson celý film působil tak, jakoby to chtěl mít co nejdřív za sebou ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle vypadalo jako docela drsný postapokalyptický béčko s osamělým válečníkem v podobě Patricka Swayzeho, kterej si to tam půjde vyřídit s nějakýma zmetkama, co tam utlačujou hodný obyvatele nějakýho miniměstečka. Což o to, ono to tak více méně je a dokonce tu Swayze ani netancuje, ale z nějakýho důvodu mě to nudilo a závěrečná slušná bitka to už nezachrání ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Miestami hrozne hlúpe (hlavne motivácie a konanie záporákov) a Swayzeho skákanie a kotrmelce sú aj pri ohľade na dobu vzniku trápne. Film dobre deklaruje, že VODNÝ SVET je vlastne vydarený film a že ROAD WARRIOR je nedosažiteľný. Celkovo neškodné a akčné finále celkom znesiteľné. Keďže som si však nedávno opäť pozrel prostoduchého ale inak skvelého KYBORGA, nemôžem dať lepšie hodnotenie... ()

Slimak 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie...opravdu srdcovka... pro mne Patrick Swayze nebyl v prvé řadě nějaký tancující šašek z "hříšňáku" nýbrž právě tenhleten chlap s ocelovým mečem. Zkrátka se zaryje do paměti nenáročný, jednoduchý, krátký příběh o utkání dvou chlapů, bojovníků, kteří prostě vědí že jsou v boji nejlepší.Oba zvítězili v mnoha bitvách a s mečem to uměj. Ted stojí proti sobě. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrné post-apokalyptické béčko od režiséra MISSING IN ACTION 2, které Swayze natočil ve stejném roce jako HŘÍŠNÝ TANEC. Příběh je prostý a okoukaný, postavy šablonovité (drsný hrdina s temnou minulostí, idealistická vůdkyně mírumilovné komunity, její sympatická tvrdá pravá ruka, záporák a jeho zabiják), pěstní a mečové souboje slabé, nepadne žádná hláška, pochválit lze snad jen pouštní výpravu, která připomene HVĚZDNÉ VÁLKY, stejně jako vlasové kreace většiny zúčastněných připomenou pankáče z MAXE. V jedné z vedlejších rolích mladý Arnold Vosloo. U nás distribuoval Golden Crown. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama