Reklama

Reklama

Anakonda

Trailer

Obsahy(1)

Do hlubin amazonského pralesa se vydává výprava dokumentaristů, vedená profesorem Stevenem Calem, aby našla tajemný indiánský kmen Širašama. Cestou expedice neplánovaně získá dalšího člena, lovce Paula Saronea, který chytá hady pro zoologické zahrady a jeho loď uvízla v hustých kořenech. Paul jim vypráví indiánskou legendu o obrovském hadovi, události v džungli však dávají tušit, že by nemuselo jít jen o mýtus. Krátce po vyplutí se Steven ocitne v ohrožení života, když při pokusu uvolnit zaseklý lodní šroub vdechne vosu. Sarone provede tracheotomii. Zachrání mu tak život, znamená to však, že se výprava musí vrátit a dopravit Stevena do nemocnice. Sarone navrhne plavbu zkratkou, kterou prý dobře zná, a výprava v tísni neochotně souhlasí. Nový směr plavby se jim však stává osudným. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (401)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Bože, Jennifer nééé, já už budu hodnej, jen mi netvrď že je tohle herečka. Filmy o hadech jsou oddedávná zdrojem surovin pro hororový průmysl, jedny jsou skvělé (kupříkladu Mamba) a jiné příšerné (pro příklad Chřestýši) a pak jsou tu takové, co se chtějí tvářit jako skvělé, ovšem přitom jsou úplně na prd. Anakonda je zdárným příkladem toho, jak z poměrně slušného námětu udělat prvotřídní závačku, podloženou leckdy prapodivnými speciálními efekty a v případě hlavní hrdinky i dosti svérázným pojetím herecké profese. Prostředí samotné nabízí tolika možností, jak pracovat s napětím, žel tvůrci zvolili tu nejhorší. S napětím zásadně nepracovat. Souhlasím s tím že Jon Voight je milionkrát úlisnější než ta nafouklá zahradní hadice, kterou vydávají za obrovského hada. Jediným moudrýk krokem bylo to co udělal Dany Trejo, ukončil to hned na začátku. Škoda že se autoři nedrželi jeho zdárného příkladu. Takže máme tu dobrodružný film z amazonských pralesů jež spíš než horor připomíná díl z cyklu National Geographic. Prakticky není nec co bych mohl vyzvednout a tak vlastně nevím proč dávám ty dvě hvězdičky? Asi za snahu....... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Poměrně kultovní béčková záležitost, která jde zhlédnout, avšak nějak zvlášť záživná není. Něco, co tvůrci nevychytali: a) Ve scéně, v níž Jenifer Lopez vystřelí anakondě kus mozku z hlavy, je krásně vidět díra v její hlavě. Když však o chvíli později klesá pod vodu, tak díra je pryč. b) Když žijící posádka lodi uvolňuje loď, která uvízla, můžeme v pozadí vidět vodopád, v němž voda záhadně "padá" vzhůru. S největší pravděpodobností je to trik - film puštěn pozpátku. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Když pominu to, že přerostlá anakonda vypadala spíš jako velká gumová hračka pro děti, nemám sebemenší důvod dávat této dobrodružné nudě víc hvězdiček. Jennifer Lopez nemám rád a stále ji nepovažuji za herečku, Jon Voigt je sice jako záporák skvělý, ale jeho postava je průhledná už od samého počátku a ostatní tam jsou spíš jen do počtu. Anakondu tak může tešit jen ten fakt, že třeba "legendární" Python je ještě o třídu horší. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Je to podprůměrný film, jenže, když jsem byl menší, tak jsem žral, jak anakonda žere jednoho po druhým a jak jí to šlo. Teď je to moje vzpomínka na dětství, které bylo občas proseděné u televize. Když se ale podívám na herecké obsazení, tak je pro mě šok, kde Llosa nabral tolik známých jmen. Divím se, že do takové blbosti vůbec šli. Až na Welkera všechny odněkud znám. No každopádně mi tenhle "horror" nevadí, protože vím, že jsou mraky horších filmů o hadech. 55% ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

No, je to sice nebeská pí*****a, ale mě to já se na to po delší době teď klidně kouknul podruhý a zase jsem se bavil, i když pohříchu tak, tak bych se u toho filmu asi bavit neměl. Digitální anakonda je opravdu dost špatná a nerealistická, ale i díky tomu se člověk baví. Velkým plus je pak Jon Voight, který je i v šedesáti ve formě a já mu to žeru. Naopak Jennifer Lopez se mi tu moc nelíbila, víc jí to sekne v pozdějších filmech:-) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (19)

  • Owen Wilson byl při natáčení zraněn živou anakondou. (Terva)
  • Postava Jennifer Lopez se původně jmenovala Terri Porter. (PußyMagnet)

Související novinky

Nová Anakonda loví překvapivé obsazení

Nová Anakonda loví překvapivé obsazení

24.08.2024

Předělávek osmdesátkových hororů už bylo dost, nyní na přetřes musí přijít i pozdní devadesátky. Jenom tak si lze vyložit následující zprávu. Nové verze by se totiž měl dočkat rozporuplně přijatý… (více)

Reklama

Reklama