Reklama

Reklama

Hooligans

  • USA Hooligans (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neprávem vyhozený student Harvardu, Matt Buckner, přijíždí do Londýna, kde se chce na čas usadit u své sestry. Skamarádí se s sestřiným švagrem, Petem Dunhamem, a je vtažen do temného a násilnického světa fotbalových "hooligans". Matt se během tohoto přátelství učí, jak stát pevně nohama na zemi a odolávat tomuto tajemnému a drsnému světu. Hooligans je příběhem o loajalitě, důvěře a občas i brutálních následcích života na hraně... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

sepp 

všechny recenze uživatele

Dalsi z rady filmu, ktere se snazi americkemu publiku priblizit neco, cemu nerozumi. Nezavisla produkce? Mozna ,ale "nezavisle" tento film rozhodne natoceny neni a ani zde vymodelovani rowdies, jenz jiste maji predlohy v realnem svete, nejsou zcela reprezentativnimi vzorky a nedokazi psotihnout tak komplexni a slozitou problematiku, jakymi fotbalovi radikani fanousci jsou. Tak rozsahle tema by si zalouzilo spise tak 3hodinovy dokument od BBC a ne Elijaha Wooda, ktery si uvedomi, ze "telo neni z porcelanu". A taktez nechapu komentare nekterych navstevniku tohoto webu, kteri odsuzuji udajne sladkobolny zaver. Ti si asi neuvedomuji, ze vetsina prumernych obyvatel potrebuje jasne a kratke ponauceni na konci, aby si mohla odnest to, co autori zamysleli. Pro ne prosim tolerujme tyto nutnosti, je nutne vyvest si z filmu nejake myslenky a zavery, ale ne kazdy tento "dar" ma... ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto filmu jsem líp pochopil. Nejsou to jen vyděděnci z rozvrácených rodin, které žene k agresi frustrace. Jsou mezi nimi i vzdělanci a učitelé. Někdo leze mezi laviny do hor, někdo skáče na gumě z mostu, někdo se chodí rvát na fotbal. Že přitom občas někdo zhebne, je jen dobře - protože je to adrenalin. Film má zejména skvělý závěr, bez něhož by byl nejmíň o jedno patro nižší. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Já si říkám, proč má Sauron v alternativním konci Pána prstenů propíchnuté oko tyčkou od vlajky West Hamu.. Vděčné testosteronové téma, ostrovní feeling, reálně natočené bitky, nereálné motivace některých postav a divný konec, jenž vyšumí do ztracena jak pretty bubbles in the air. Je jasné, že vyjmenovat základní jedenáctku svého mužstva i s čísly, to by bylo pro některé vyznavače "třetího poločasu" tápání, ale co chtít po nevybouřených chlapcích, co mají fotbal záminkou.. A teď si představte, že by do hospody sloužící jako základna nejradikálnějších hooligans Millwallu vkráčel fanoušek našeho pražského velkoklubu a zařval z plných plic: „Sparta!“ Já si myslím, že by mu koupili pivo a povykládali si o filmech Z.Snydera.. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Film co ve mě nezanechal žádnou stopu příchuti, nezaujal, nepobavil, nepřekvapil, zkrátka neoslovil. Poslední, co mi vadilo, byl tak výkon Elijaha Wooda, kterej to se svým obličejem měl dost těžký, ale docela to zvládl. Překvapil mě i Marc Warren svým fajn herectvím, ale zbytek jsem viděla už mockrát jinde a líp. Ponaučení co z filmu vyplynulo už mě minulo úplně. Ale některý emoční scény fungovaly dobře (hlavně ty z nemocnice) a ty bitky byly taky slušně nasnímaný a patřičně dravý. Lepší 2* ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Elijah Wood - je skvělý hobit, dobrý herec a špatný hooligans. Charlie Hunnam - není hobit, je dobrý herec a skvělý hooligans. Ovšem co je scénarista filmu je mě záhadou. Celou dobu sleduji skvělý příběh a přímo mistrovsky natočené bitky i pitky, Ovšem konec filmu, byl jak raná pěstí od hooligans, ze které se stále nemůžu vzpamatovat. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

  • Alernativní název snímku je „Green Street Hooligans“, pracovně se však nazýval „The Yank". (imro)
  • Fotbalová hymna, která ve filmu zazní, se jmenuje "I'm Forever Blowing Bubbles". Původně byla nazpívána v roce 1918 pro film a divadlo. Její historie se začala psát koncem 20. let, kdy oblékal dres West Hamu United Billy J. Murray, kterému se přezdívalo "Bubbles", neboli "Bublina". Tehdejší ředitel klubu Bill Cornelius začal původně z recese zpívat tuto píseň po vyhraných zápasech "Kladivářů". Píseň následně převzali i fanoušci United. Skutečné jsou i všechny chorály, které ve filmu zazní. (Wade)

Reklama

Reklama