Reklama

Reklama

Hooligans

  • USA Hooligans (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neprávem vyhozený student Harvardu, Matt Buckner, přijíždí do Londýna, kde se chce na čas usadit u své sestry. Skamarádí se s sestřiným švagrem, Petem Dunhamem, a je vtažen do temného a násilnického světa fotbalových "hooligans". Matt se během tohoto přátelství učí, jak stát pevně nohama na zemi a odolávat tomuto tajemnému a drsnému světu. Hooligans je příběhem o loajalitě, důvěře a občas i brutálních následcích života na hraně... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak něco tak silnýho jsem opravdu nečekal. Na filmy o těchto týpcích vůbec nekoukám a tohle byla vlastně jenom vyjímka, od který jsem ani nic nečekal. A možná proto jsem výsledkem tak nadšen a tento film ve mně zůstane ještě dlouho. Elijah Wood do role fantasticky pasuje a nikdy bych nevěřil,že představitele Froda za pár uvidím ve filmu, kde dává kládáma lidem jen tak přes držku. Ostatní téměř neznámí britští herci jsou taky dost dobří. Bitky byly taky dobré a ten konec mi nijak zvlášť špatný nepřišel. Je to hodně silný příběh a možná jeden z nejlepších filmů na toto téma vůbec. Vřele ho doporučuji ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Frodo šourek, vyjukanej študentík z Harwardu, přiletí do Londýna, kde se zajde podívat na "soccer", dá si pár piv bez pěny, pak se přimotá do pouliční bitky a rázem se z něho stane drsnej fotbalovej chuligán, ze kterýho by se posraly celý Vršovice. To spíš vypadá jako námět na parodii od Mela Brookse. Nevim no, nějak mi tam prostě Elijah Wood vůbec neseděl. Jinak docela dobrý bitky (hlavně ta závěrečná), hodně krve a brutality - to se mi naopak líbilo. Zbytek ovšem za moc nestojí. Ale zase jsem se u toho ani nenudil a docela to rychle uběhlo, takže dávám 3 hvězdičky. Když se tak koukám, kterejm filmům jsem dal 3 hvězdičky, tak si řikám, že je to až moc. ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Dalsi z rady filmu, ktere se snazi americkemu publiku priblizit neco, cemu nerozumi. Nezavisla produkce? Mozna ,ale "nezavisle" tento film rozhodne natoceny neni a ani zde vymodelovani rowdies, jenz jiste maji predlohy v realnem svete, nejsou zcela reprezentativnimi vzorky a nedokazi psotihnout tak komplexni a slozitou problematiku, jakymi fotbalovi radikani fanousci jsou. Tak rozsahle tema by si zalouzilo spise tak 3hodinovy dokument od BBC a ne Elijaha Wooda, ktery si uvedomi, ze "telo neni z porcelanu". A taktez nechapu komentare nekterych navstevniku tohoto webu, kteri odsuzuji udajne sladkobolny zaver. Ti si asi neuvedomuji, ze vetsina prumernych obyvatel potrebuje jasne a kratke ponauceni na konci, aby si mohla odnest to, co autori zamysleli. Pro ne prosim tolerujme tyto nutnosti, je nutne vyvest si z filmu nejake myslenky a zavery, ale ne kazdy tento "dar" ma... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Elijah Wood je vykopnut z Harvardu, odletí za svou sestrou do Londýna, kde pozná nefalšované hooligans i svou temnou stránku, která se nakonec ukáže být to správnou. Tak jsem to vnímal já. Vyznění filmu vám však může být celkem ukradené, protože veškerými hrdiny jsou právě členové bandy rváčů dělící svůj život mezi hospodu a „bitevní pole“. Není pak důvod pohoršovat se nad pointou tvrdící „být hooliganem je správné“. Film hooligans prezentuje jako lidi přímé, vynášející unáhlené rozsudky a řešící komplikovanější problémy pěstmi. Že něco podobného není problém natočit jinak a lépe dosvědčuje skvělý australský Romper Stomper. Hooligans jsou oproti tomu jen povrchní báchorkou. Povrchní stejně jako články „těch sviní novinářskejch“. Pohnutky vedoucí tatíky od rodin do krvavých bitek nám zůstávají utajeny. Nevyužita zůstala možnost ukázat průnik k jádru party prostřednictvím člověka zvenčí. Vysokoškolák se dá náhodou dohromady s pochybnými existencemi a po chvíli už je (ani neví jak) zatažen do boje o život. Zalíbí se mu to a šmitec. Žádné hluboké pohnutky mysli, osudová rozhodnutí, prostě najde jen tak smysl života v nesmyslných rvačkách.Jaksi stranou pak stojí „detaily“ typu: Matt zničí životy své sestře, jejímu manželovi a jeho bratrovi, aby nakonec odešel coby (morální) vítěz. Hooligans nejsou úplně špatným filmem – třeba rvačky, ač zmatené, dokážou pohnout s vaší hladinou adrenalinu, toužíte-li se však dozvědět, proč se lidi mlátí, sáhněte raději třeba po Klubu rváčů. 40% Zajímavé komentáře: Lima, Le_Chuck, nunka, JB2203, Efreeti ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Hooligans pojednáva o futbalovej komunite a ich tzv. "firmách". Naše heslo znie - "nenávidieť amíkov, nenávidieť novinárov, držať s partou, bojovať za partu". A ono to náhodou v konečnom výsledku pôsobí očarujúco. Prehĺbenie priateľstva medzi hlavnou dvojkou, odhalenie iného štýlu života a nakoniec i k poučeniu, ktoré je podla mňa absolútne pochopiteľné a predovšetkým potrebné. Inak by nám happy end mohol povedať - "robte to, veď je zábava". Pravý koniec vraví - "všetko má svoje hranice a i zábava niekde začína, niekde končí". Sumár sumáru. Nič revolučné/veľkolepé, ale nadpriemerná záležitosť rozhodne. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

  • Během prvních tří dnů (9.-11. 9. 2005) promítání v USA vydělal snímek v sedmi kinech 48 760 dolarů. Celkové tržby v domovině byly jen 346 830 dolarů. (imro)
  • Alernativní název snímku je „Green Street Hooligans“, pracovně se však nazýval „The Yank". (imro)
  • V některých záběrech je možné všimnout si pravostranného provozu, přestože se v Anglii jezdí po levé straně. (Terva)

Reklama

Reklama