Reklama

Reklama

Pro rodinu Brownových končí legrace – na jejich farmě v Kansasu se totiž bez pozvání objevila smrtící smečka masožravých mimozemských potvor. Vyděšení Brownovi, prožívající skutečnou noční můru, musejí s útočícími krvežíznivými monstry bojovat o život, jejich boj je ale předem prohraný – dokud nedorazí dva vesmírní šerifové, odhodlaní vykopat ohavné nestvůrky z planety! Je to mimozemské dobrodružství, plné akce – a hemžící se Critters! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vesmírná nenažranost v podobě chlupatých koulí dorazila do amerického zapadákova. V patách jim jsou dva lovci odměn, kteří se dokážou objevit vždy v pravou chvíli. Critters jsou skvělou hororovou komedií. Oba filmové žánry se krásně propojují a doplňují. Když jde do tuhého, vstoupí do děje něco vtipného. Nenudila jsem se ani na malou chvíli a bavila jsem se až do samotného závěru. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už vo svojej dobe to bolo béčko najmä pre pažravý vhs-kový trh a dnes je to milá úsmevná spomienka na naše detstvo a v podstate sa skvele hodí si ju pripomenúť v súčasnom osemdesiatkovom fetiše, ktorý ale nie je tak silný, ako sa tvári. Critters príjemne odkazujú na scifíčka 50. rokov, kedy emzáci pristanú vo vidlákove a hlavným protagonistom je hrdina vo veku cieľového publika filmu. Nechýba ani pripomienka sovietskej špionáže. Film sa poriadne rozbehne až niekedy v 50. minúte a príšerky by mohli byť mrštnejšie, pôsobia aj napriek svojim schopnostiam sa gúľať a vystrelovať ihlice z tela trochu ťarbavým dojmom. ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Debut Stephena Hereka se povedl na jedničku, ač při pokračováních nezasedl na režisérskou stoličku, odstartoval kariéru kvalitních béčkových filmů. A toto je béčko nad béčka, kdy tu chvíli čerpá z westernů, tu z hororu a tu z parodie na horor. Celé je to naprosto bezchybně smícháno a pod světlem nostalgie dětských let to dostává na skvělé uleželé chuti. Poté si schválně pusťte film Troll 2, kde je rodina protáhnuta prakticky přes kopírák, ovšem kde se ten film bere až příliš vážně a vychází z toho akorát komický paskvil. Zde se taky pár chybiček najde (a nepočítám na začátku opakovanou písničku asi 3x) ale je to vše tak učebnicově přesné, postavy jak kdyby vypadly ze scénáristických učebnic a proto to asi tak dobře funguje. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Naprosto každý pozná, že Critters nejsou žádné veledílo a že Gremlini jsou o úroveň lepší. Ale tohle je taky zábava. Critters jsou opravdu parádní a sympatické potvory, na jejichž příchod se čeká docela dlouho - což ale tady ještě nijak nevadí. Vesmírní lovci jsou sympaťáci (hlavně Charlie), humor docela funguje a díky krátké stopáži to docela uteče. A i postavy jsou poměrně sympatické. Možná je to béčko, ale nadprůměrné a zábavné. Osmdesátky opět nezklamaly, jen Critters tam možná mohli být o něco déle. 70%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pořád je to svěže zábavné, ale žel až ve druhé části. Útěk z vězení ještě docela ušel, ale pak následuje idyla na farmě, nový kluk, místní Pepek Vyskoč - prostě taková ta vesnická buranská komunita. Naštěstí se sem tam objeví nějaký fórek, špílec, slovní hříčka, a s příchodem critters a lovců na Zemi začíná příjemně úsměvná zábava. Nic víc, jen příjemně úsměvná. Hlavním hrdinům se nic nestane, obětí tady moc není, spíš šlo o ten absurdní nápad a vyhrát si s ním. Právě proto nehodnotím nedořečené linie a některé věci, co zrovna nedávají smysl. Jinak je tu pár narážek na slavnější bratříčky třeba v tom triku na bowling á la Krotitelé duchů, nebo když se critter pere s hračkou E. T. Prostě jde o absurdní hříčku na téma všežravých koulí z vesmíru, a i když se u toho člověk nepopadá smíchy za břicho, natočené je to pohodově. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (15)

  • Film se natáčel v americkém Kansasu. (rafix)
  • Okrem spomínaných 2 ľudí si vyčíňanie malých žravých príšer odniesla už len krava a zopár sliepok. (beso74)
  • John Lydon odmítl roli vesmírného lovce s tváří fiktivní rockové star. (Fenk)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama