Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nedaleko francouzského pobřeží vytáhnou rybáři z moře postřeleného muže. Když se probere, nedokáže říci, kdo je a co se mu stalo. Jediným pojítkem s minulostí je čip s kódem k účtu ve švýcarské bance, který měl implantován pod kůži. Když se uzdraví, vydá se pátrat po své minulosti. Ke svému překvapení zjistí, že dokonale ovládá bojová umění, když v parku hravě vyřídí policisty, kteří chtějí vidět jeho doklady. Pátrání ho zavede k bankovní schránce, kde objeví pistoli, velkou finanční částku, americký pas na jméno Jason Bourne. Jde na americký konzulát, tam je nečekaně napaden a musí prchnout před ozbrojeným komandem. Dostane se z budovy a venku přesvědčí německou dívku Marii, aby ho za dvacet tisíc odvezla do pařížského bytu, jehož adresu našel také v bankovním boxu. Teprve s její pomocí začíná skládat první kamínky do mozaiky své minulosti. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (77)

  • Spoiler: Autor předlohy Robert Ludlum píše v knize o nájemném vrahovi jménem Carlos, nepříteli Treadstonu a Jasona Bourna (Matt Damon). V knižní předloze se vyskytuje prakticky od samého počátku, ve filmu není zmíněno ani jednou. (moviefilms)
  • Spoiler: V knize je Bourne (Matt Damon) nezvěstný šest měsíců, zatímco ve filmu jen dva týdny. (moviefilms)
  • Spoiler: Jason Bourne (Matt Damon) najde v bankovní schránce pistoli SIG-Sauer SIG Pro SP2009 (9 mm). Při přestřelce statku Eamona (Tim Dutton) má dvouhlavňovou brokovnici kalibr 12. Curyšští policisté nosí pistole SIG-Sauer P225. Nykwana Wombosi (Adewale Akinnuoye-Agbaje) disponuje pistolí Beretta 92FS, Manheim (Russell Levy) má stejnou zbraň, pouze se supresorem. Zbraň Taurus PT945 se ve filmu objeví hned několikrát. Mají ji například někteří mariňáci, objeví se i ve schránce s pasy a penězi zabijáka Castela (Nicky Naudé). Mariňáci na curyšské ambasádě používají rovněž samopaly Heckler & Koch MP5K a útočné pušky M16/AR-15, případně zkrácené útočné pušky CQB-R / Mk. 18 Mod 0 a IMI Galil MAR. Když Castel přes okno zaútočí na byt, drží v ruce útočnou pušku IMI Galil MAR. Professor (Clive Owen) má pistoli Walther P5 Compact, kterou mu později Jason vezme. Když jde Bourne zabít Nykwana Wombosiho, má připravenou pistoli Glock 19 s laserovým zaměřovačem. Conklin (Chris Cooper) si při obraně treadstoneského úkrytu v Paříži vybere pistoli CZ 83 od České zbrojovky. Poslední z agentů z finální přestřelky má útočnou pušku SIG SG 552. (Maulincio)
  • Spoiler: Počet mrtvých ve filmu: 8. (Kulmon)

Související novinky

Jamie Dornan bude turistou v Austrálii

Jamie Dornan bude turistou v Austrálii

28.01.2021

Britský herec Jamie Dornan (Synchronic, Anthropoid) byl obsazen do hlavní role v připravované koprodukční limitované sérii s jednoznačným názvem The Tourist. Natáčení šestidílného seriálového… (více)

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

26.05.2020

Producent akční série Jason Bourne Frank Marshall v čerstvém rozhovoru uvedl, že hledá nového filmaře spolu s námětem pro další film. Jednalo by se tak o šestý snímek celkem, není přitom však jasné,… (více)

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Reklama

Reklama