Reklama

Reklama

Policejní akademie 5: Nasazení: Miami Beach

  • Česko Policejní akademie 5: Nasazení v Miami Beach (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vtipálek Mahoney sice starou partu z akademie opustil, mnozí další však zůstali, a tak se můžete znovu setkat s mohutným černochem Mosesem Hightowerem, háklivým na každou narážku týkající se barvy kůže, lehce trhlým imitátorem zvuků Larvellem Jonesem, drobnou a nesmělou černoškou Laverne Hooksovou, která dokáže svůj tichounký dětský hlásek nahradit v případě potřeby hurónským řevem. Nechybí samozřejmě ani fanatický pistolník Tackleberry, energická Debbie Callahanová, roztržitý velitel Lassard a na druhé straně ambiciózní blb kapitán Harris se svým vlezlým poskokem Proctorem. Všichni se tentokrát vydávají na prázdniny do Miami Beach, kde se koná kongres policejních náčelníků. Zatímco Lassard tu má před svým odchodem do důchodu být vyhlášen policistou století, Harris se chce postarat, aby byl místo něj zvolen velitelem policejní akademie. Ostatní chtějí svého velitele podpořit - znemožní Harrise, Lassardovi zajistí další službu v čele akademie a ještě přitom stihnou dopadnout bandu zlodějů diamantů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Brano 

všechny recenze uživatele

Tak tu už citeľne chyba Mahoney a Zed. Vo štvrtom pokračovaní to už bolo dosť biedne, ale tam boli aspoň spomínaný herci, ktorý ešte ako tak pobavili. Nové postavy, akými bola banda zlodejských tupcov nebola vôbec vtipná. Vo filme ťažko nájsť scény, ktoré by pobavili, no tých trápnych a nudných tu bolo na rozdávanie. /30%/ ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +prostředí, dobrej hlavní záporák a jeho kumpáni -film sice vyloudí úsměv na tváři, ale smíchy se trhat nebudete, a samozřejmě mnoho obehraných forků/// Pátý díl určitě pozvedl laťku trošku výš. Rozhodně oproti čtyřce je to celkem koukatelné a přestože se nebudete hlasitě smát, budete se aspoň slušně bavit. Težko říct kdo byl z herců nejlepší, každý měl pro sebe svůj prostor, ale zaujal mě ten tlouštík. Jinak jsem tak nějak postřehl, že některé posatvy už jsou dost obehrané. Ale to patří k věci. Jinak standartní dobrá hudba a plus je pochopitelně změna prostředí./// Celkem 63%/// ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak pětku sem sice viděl celkem dostkrát (hlavně teda za mlada, když sem byl nemocnej a pouštěl sem si na vídeu), ale teď s odstupem času musím říct, že je to pořádná bejkárna. Chápu, že není jednoduchý vymyslet kloudnej scénář k pátému pokračování, o to víc si myslím, že se na to už měli tvůrci dávno vykašlat a né dál a dál vylit do lidí policajtské filmy. Ale asi si to určitou sledovanostudrželo, jinak by to přece nedělali. Kolikrát se u filmu zasměju tomu, že je to tak trapácký, že se ani nechce věřit, že to mysleli vážně. Asi nejvíc při záverečný bitce na lodi kdesi v mokřadech... Nedivím se Mahonymu, že už do 5 nešel. Pro ostatní herce jsou to vlastně životní role, takže se není divit tomu, že hrajou v každým dílu, páč jiný angažmá by za odvedené výkony asi těžko dostali. No, ale co si budeme povídat, není to taková debilita jako 7čka. Teď koukám na to, že letos bude 8 díl... To si děláte prdel? :o) ()

JohnnyD odpad!

všechny recenze uživatele

Všetci fanúšikovia béčiek POZOR! Policajná akadémia sa dostáva do miest, kde vládne Ed Wood a tvorcovia seriálu 7th Heaven. Toto nesmiete zmeškať. Tento diel je priamo úžasný. Moja teória vzniku filmu: "Scenár" bol hotový, vystupoval v ňom aj Mahoney (Guttenberg). Ale Steve si zhodou okolností pozrel predošlé diely a zistil, v akých sračkách to hral. Tak ten scenár odmietol. Producenti sa rozhodli, že bude stáť veľa peňazí prepisovať scenár, tak iba preškrtli meno Mahoney a zamenili ho za "Lassardov synovec". Dodali jednu dve repliky na odôvodnenie toho, že kto to vlastne je a mohlo sa nakrúcať. "Lassardov synovec" je úplná kópia Mahoneyho. Dokonca napodobňuje aj jeho úsmev a grimasy! Všimnite si to niekedy. Táto debilita tvorcov sa zakryť nedá a pokračuje to ďalej. Sú tu dvaja idioti-zlodeji, čo je podľa mňa autobiografický prvok, ktorý do filmu vložili jeho tvorcovia. Vlastne celý film je autobiografia. Stupidita v najväčších rozmeroch - lepšie sa tento film okomentovať nedá. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Velitel Lassard je těsně před odchodem do důchodu (nutno podotknout, že na tomto odchodu má velký podíl kapitán Harris), ale ještě je pozván do Miami, na kongres policejních velitelů, aby zde obdržel nějakou tu cenu. Samozřejmě nenechá své věrné doma, a vezme je s sebou (a kapitán Harris samozřejmě nemůže zůstat pozadu i s věrným Proktorem). Jenže si roztržitý Lassard na letišti vymění zavazadlo se zloději diamantů, a tak mají všichni o zábavu postaráno ... Pro filmy jako je tento mám jednu teorii - někoho z filmového štábu napadne, že by nebyla marná dovolená někde (třeba na Miami). Jenže všichni mají hluboko do kapsy, a tak je potřeba svou dovolenou nějak zaplatit - třeba tím, že si v rámci dovolené natočíme film, který s velkou pompou uvedeme do kin - a náklady jsou doma. Přesně tak na mne PA5 působí - takto zapeklitý příběh by vymyslela i má jednoroční dcera a většina z těch, kteří dělali Policejní akademii Policejní akademií již poznala kam série kráčí (Steve Guttenberg). Jediným pozitivem na celém filmu zůstává snad jen roztomile roztržitý Lassard... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Proctor (Lance Kinsey) si v baru poroučí dva drinky s paraplátky pro sebe a Harrise (G. W. Bailey). Barmanka mu je podává očividně bez paraplátek, v dalším záběru je ale z drinků vyndává a olizuje. (Dvojirakri)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 19,5 milionu dolarů. (NIRO)
  • Když Tony (Rene Auberjonois) pátrá po Lassardovi (George Gaynes) a uvidí ho u hotelu, vyprskne přitom svoje pití na přední sklo auta. Při dalším záběru na auto je však sklo čisté. (ČSFD)

Reklama

Reklama