Reklama

Reklama

Desetiletý Lucas Nickle nemá žádné kamarády a neustále je šikanován chlapci ze sousedství. Svůj hněv si vybíjí týráním bezmocných mravenců na svém dvoře. "Zázračný mravenec" Zoc se rozhodne tento problém vyřešit pomocí kouzelného nápoje, který Lucase zmenší na mravenčí velikost. Pokud Lucas chce, aby ho akceptovali, a pokud chce získat svobodu a vrátit se do svého světa, musí se nejdříve naučit, jak se stát mravencem. Pomáhá mu v tom přátelská mravenčí zdravotní sestra Hova. Pobyt v kolonii mravenců naučí Lucase sebedůvěře, pomůže mu uvědomit si důležitost rodiny i přátel, získá nový náhled na svět, a hlavně - stane se sám sebou. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (172)

tom88 

všechny recenze uživatele

Celkom podarený animák pre menších. Animácia nebola vždy veľmi vydarená, sem tam to vyzeralo dosť lacno. Pre menšie deti je to dosť poučné. Inak je to milé, zábavné a sem tam aj akčné a napínavé. Podobných animovaných filmov je v poslednej dobe až-až a toto je taký menší nenápadný prírastok, no len priemerný. Postavy nahovorila skupinka výrazných hollywoodskych mien. Ja som sa bavil pomerne dobre. 65% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Humor jako takový pro mě není rozhodujícím faktorem. Vlastně vůbec nemám potřebu se smát. Stačí mi dobrý příběh (hlavně i dobrý nápad) a dostatečné množství sympatických postav. A zde je obojí. Už jen proto je Mravenčí polepšovna jedním z mých nejoblíbenějších animáků, na který se podívám vždycky rád. ()

Reklama

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že tento film není tak špatný... Jednouchá záminka, příjemná animace a hlavně myšlenka. Chápu, že mnozí vidí v mraveništi to co já a tudíž ideologii komunismu dohnanou k dokonalosti. Vyšším cílem je budování lepších zítřků nejen pro mě, ale pro nás všechny... Může to fungovat? Samozřejmě, že ne, ale hezky se na to kouká... Mravenec pomůže vždy jinému mravenci - proč, protože to tak má být..Člověk není mravenec- bohužel či bohudík. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ach jo, tak je tu další loňský animák (všímáte si, že vloni bylo těch animáku opravdu hodně?). Za plotem bylo skvěle, pak však přišla Obleva a vše zachraňoval Monster House. Mravenčí polepšovna se zařadí někam mezi pokračování Doby ledové a V tom domě straší. Uteče strašně rychle, pobaví ty nejmladší diváky, sem tam stihne poučit prváky a jednou / dvakrát mrknout na ty odrostlejší. Nic nového film nepřináší a nic vskutku zajímavého se v něm neděje. Ještěže v kinech nevydělal, to bychom tu měli každý měsíc pět nových animáků podle hesla: Co je animované, to je výdělečné. Ovšem Mravenčí polepšovna si za rok 2006 odnese jeden - dalo by se říci smutný - primát. Jde spolu s World Trade Center o nejlepší film roku 2k6, který je jakkoliv spojen se jménem Nicolas Cage. Nicku, prober se! ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Mě se to celkem líbilo. Solidních 70%. Sice předvídatelné od začátku do konce, ale natočeno velmi svižně a pohodově. Sem tam nějaký ten vtípek, který mě pobavil a zasmál jsem se. Grafické zpracování pěkné, v dnešní době již standard. Bylo tam pár dobrých nápadů a detailů a hlavně bitvy byly fakt dobré. Musím říci, že jsem po komentářích zde mile překvapen. U mě spokojenost. A trošku moralizování na závěr taky neškodilo (myslím, že toho nebylo moc a hlavně to bylo výstižné) Howgh! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Jedná se první animovaný film společnosti Warner Bros., který byl promítán i ve formátu IMAX 3D. (jezurka42)
  • Julia Roberts, která ve filmu namluvila Hovu, namluvila dalšího brouka, konkrétně pavouka, také ve filmu Šarlotina pavučinka (2006). (jezurka42)
  • 50-milionovému animáku nepomohli ani slavné hlasy v obsazení či produkující Tom Hanks. Po prvních třech dnech promítání (28. - 30.7. 2006) Mravenčí polepšovna utržila jen 8,4 milionu dolarů, což stačilo na 5. příčku. Celkový výdělek v amerických kinech se po dvou měsících vyšplhal na 27,5 milionu USD. Nepomohlo ani paralelní uvedení 3D verze v Imaxu, které mělo v přepočtu na kina mnohem lepší výsledky. (imro)

Související novinky

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama