Reklama

Reklama

Nepřemožitelné zlo

  • Španělsko Frágiles (více)
Trailer

Dětská nemocnice Mercy Falls má být zavřena a mladá sestřička Amy (Calista Flockhart) je povolána, aby pomohla s přestěhováním pacientů. Brzy ale zjistí, že v nemocnici je něco divného. Něco, z čeho mají děti strach. Říkají, že se to skrývá ve třetím patře, které je už mnoho let zavřené. Amy odhalí hrozivé tajemství a ví, že je jen na ní, aby zachránila děti před zlem, které jim nechce dovolit z nemocnice odejít… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (260)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že po 40tich minútach som tento film takmer nadobro odpísal. Mldý a 100krát videný príbeh, neuveriteľne zdĺhavé scény z ktorých na kilometre cítiť štúdiovosť a nízky rozpočet, nie práve najsympatickejšie herecké obsadenie.....už už som to chcel zabaliť a dobre že som tak nakoniec nespravil pretože film v druhej polovici naberá na tempe a obrátkach - do popredia sa dostáva fantastický chorálový hudobný sprievod, napätie, adrenalín, skvelý strih, výborné akčné sekvencie a emocionálne zdrvujúci záver. Páni nepamätám kedy som naposledy videl nejaký film takto postupne kvalitatívne napredovať väčšinou to býva naopak. Keby celý film vyzeral ako posledná 30 minútovka kľudne by som neváhal vysoliť hviezdičiek aj 5 ....to, čo sa začalo ako pohroma skončilo takmer nezabudnuteľne. V konečnom dôsledku je Fragile milé prekvapenie ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Kalystu, je moc hubená a strašně protivná, tu ukecanou právničku v ní budu vidět pořád. I když má doma Indiana Jonese, kterého já rád (neee tak jak si myslíte, chicht). Je nudná, ale ne v tomhle filmu. Je to dobrý film. Dobrý je za tři. Ještě bych dal rád jednu hvězdu za překlad. Fragiles - Fragile - Nepřemožitelné zlo? Megahustééé. To mě napadá, že by se takhle mohlo překládat víc kousků, třeba Fourth Kind - Nepřekonatelná kokotina? to by šlo ne? ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Calistu "Kost a kůži" Flockhart jsem neměl nijak v lásce (románek s Fordem, Ally...), ale tady přesvědčila, že dokáže průměrné výrazy a vyjádřit nadprůměrný strach (i když ona vypadá jako vyděšená pořád). Nicméně mě zaujala méně jako např. Richard Roxburgh nebo Elena Anaya. Atmosféra (můj oblíbený artikl) je tady fantastická, většinou uvěřitelná a tísnivá. A ono tajemné 2. patro je na výsost působivé, zaprášené, temné a samo o sobě depresivní. Ten strašáček by tam vůbec nemusel být, jelikož není vůbec strašidelný. Vůbec lekačky (nebo spíše ty dramatické scény) se tu moc nepovedly. Konec byl místy dost standardizovaný, pointa však byla překvapivě dojemná a milá. Chtělo by to vylepšit strašáka a stašidelné scény a bylo by to skoro plné hodnocení. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

skoro priemerne vysledne hodnotenie by mohlo odradzat a takmer odradilo aj mna. nastastie som sa odhodlal a maximalne nelutujem. pretoze aj ked ide o otrepanu ducharsku tematiku je sfilmovana vynikajuco a dobre sa na nu pozera. ally mcbealova alias calista flockhart si pocinala az mimoriadne dobre, jej caro na mna funguje. ku vsetkemu treba doplnit, ze atmosfera je naozaj zhustena, nemocnicne prostredie sposobuje neprijemne zimomriavky a pribeh nespada do klise priepasti (nastastie).. pre mna jasna 80%-tna lahodka. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Španělé se rádi bojí a umí to dát patřičně najevo svými filmy, ve kterých (stejně jako je tomu v tomto) konec je logicky objasněn a vše do sebe výborně zapadne (což není u hororů zvykem). Příběh je celkem jednoduchý a lekačky kýčovité. Ale celkem vzato - film je natočen precizně a rádi si na něj ještě vzpomenete - takže proč nedat pět hvězdiček? Navíc potěší McBealová, kterou poprvé uvidíme pohybovat se rychleji než chůzí :-D ()

Galerie (57)

Zajímavosti (2)

  • S nápadem na natočení snímku přišel režisér Jaume Balagueró poté, co viděl fotografii dívky s nemocí křehkých kostí, tzv. osteogenesis imperfekta, pořízenou na počátku 20. století. (mihran)
  • Animovaná ukázka z pohádky Šípková Růženka (1959), která je ve filmu použita, nepochází z původního snímku, ale byla speciálně vytvořena pro tento film. (mihran)

Související novinky

Další hororový talent?

Další hororový talent?

20.01.2005

Něco podobného tady už bylo. Jeden nenápadný režisér, jeden nápadný úspěch a pak následný úspěch komerční. Tenhle se jmenuje Jaume Balagueró a pochází ze Španělska. Specialista na tajemno se… (více)

Reklama

Reklama