Reklama

Reklama

Pozor, přijíždí samotný ďáběl a nemá slitování. Poklidný život malého městečka Santa Ynez v Utahu se mění okamžitě v peklo. Záhadné černé auto projíždí okolím a nemilosrdně vraždí nevinné lidi. Nikdo nebude ušetřen. Jediný, kdo dokáže zabránit brutálním vraždám, je místní kapitán policie Wade Parent (James Brolin). Oběti ovšem stále přibývají a zdá se, že nikdo toto ďábelské auto nezastaví. Podaří se lidem s pomocí kapitána zničit auto a porazit tak samotného vládce pekel? (reich)

(více)

Zajímavosti (9)

The Car: Road to Revenge (2019)

  • Auto v titulní roli je upravený Chrysler 300 C. V cameo roli se tu objeví i vůz odkazující na původní film Auto (1977), ale je to jen lacině přemaskovaný další Chrysler 300 s nalepeným předkem. V prvním filmu byl v titulní roli Lincoln Continental. (Stejšn)

Černý přízrak (1986)

  • Film nepřímo odkazuje na jiné populární snímky. Světla letící podél neosvětlených silnic odkazují na film Blízká setkání třetího druhu (1977), temná mechanická postava s těžkým dechem poukazuje na sérii Hvězdné války, silniční piráti terorizující své okolí jsou odkazem na sérii Mad Max, odmávnutí startu závodu pomocí kapesníku odkazuje na film Rebel bez příčiny (1955) a temné neznámé auto na snímek Auto (1977). (Adrai)

Lesní duch (1980)

  • Představitelka malé Ellie, zkušená hororová harcovnice Kyle Richards (The Car, Eaten Alive, Halloween), byla nominována na Saturn Award (Best Supporting Actress 1982) a Young Artist Award (Best Young Motion Picture Actress 1982). (choze)

Reklama

Reklama