Reklama

Reklama

Pozor, přijíždí samotný ďáběl a nemá slitování. Poklidný život malého městečka Santa Ynez v Utahu se mění okamžitě v peklo. Záhadné černé auto projíždí okolím a nemilosrdně vraždí nevinné lidi. Nikdo nebude ušetřen. Jediný, kdo dokáže zabránit brutálním vraždám, je místní kapitán policie Wade Parent (James Brolin). Oběti ovšem stále přibývají a zdá se, že nikdo toto ďábelské auto nezastaví. Podaří se lidem s pomocí kapitána zničit auto a porazit tak samotného vládce pekel? (reich)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý horor o ďábelském autě, co terorizuje a zabijí obyvatele malého pouštního městečka. Prostředím, zpracováním a námětem trochu připomíná jak Spielbergův Duel, tak i jeho Čelisti. Stejně jako Williamsův hudební motiv upozorňující na blížící se nebezpečí v podobě žraločí ploutve, tak i zde nám hudební doprovod a prašná čára někde v dálce evokuje stejnou situaci. A divák se začíná bát o životy dětí a žen, protože tomuhle přízraku je jedno, koho srazí, přejede nebo shodí ze skály. A bojí se oprávněně. Herecké obsazení je totiž na výsost sympatické (James Brolin z Amytiville Horror, nebo R.G. Armstrong z Predátora), pěkně to utíká, nechybí automobilové honičky, slušný bodycount a nějaké to překvapení... Snímek v nočních hodinách vysílala několikrát i Česká televize. ()

Tydlidáš 

všechny recenze uživatele

6/10 - Duel sem neviděl takže s ničim nesrovnávám, ale jistě vim, že to vražedný auto má neskutečný kouzlo. Některý scény sou výborný, některý trapný a některý sou kurevsky zábavný jako třeba ta se stopařem a jeho lesním rohem. Každopádně to má celkem slušnou béčkovou atmosféru a závěrečnou písničku, která tam sedí jako prdel na nočník... =) ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Jestli nebudeš zticha, vrazím ti ten krám do zadku a budeš prdět hudbu celý rok!" „To by bylo fantastický, prdět hudbu a celej rok. Uááá!" ,,Křus!" Kde se vzalo, tu se vzalo, s větrem se objevilo auto, co má spadeno na všechny! Tu sejme párek cyklistů, tamhle stopaře a tady hlupáka, co je přesvědčen, že ho zastřelí. A pokud si místní policie myslí, že ho zastaví, pak bude muset zaplatit vysokou daň. Svižný snímek s několika napínavými honičkami, kdy jedna z nejnapínavějších se odehraje během nácviku pochodu a stylově skončí na hřbitově. Jen si nejsem jistý, zda se dá jít na Ďábla s dynamitem... Verze dabovaná českou televizí má na konci bonbónek - titulky doprovází remix od Desireless Voyage Voyage z konce 80. let. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Auto mně připadalo neúčinné jak z hororového hlediska, kdy až na výjimky napětí absentovalo, tak po stránce nenáročné zábavy, přestože se tvůrci snažili své dílo pojmout s ráznou dávkou nadhledu (groteskně zrychlené záběry, spokojené troubení "zlého okatého autíčka"). Některá béčka dokáží býti svou mnohostrannou jednoduchostí občas sympatická, toto dílo však do této škatulky osobně neřadím. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vrrrm-vrrrrrrrm, jsem ošklivý, zlý automobil a nenávidím cyklisty, nenávidím stopaře, nenávidím veškeré účastníky silničního provozu... a nenávidím je i mimo silnice! Chovají se totiž jako idioti a doslova si koledují o otisk mojí pneumatiky přes hrudník či razítko mého chladiče na hýždích, vrrrm-vrrrrrrrrrm! V sedmdesátých letech někde v americkém pouštním autokině to mohl být horor, ale v současné době u televizní obrazovky je to solidní komedie. Zvláště ty zrychlené scény jízdy všemožných vozidel - groteska jako vyšitá! Fuckt jsem se kvalitně nasmála, takže dávám uznalých 39% za zábavnou stupiditku, které je třeba přiznat i určitou atmosféru. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Pro potřeby natáčení byla vytvořena celkem čtyři vozidla. Nejméně jedno bylo zničeno, osud ostatních je neznámý. (Stejšn)
  • Tajemný černý vůz, který ohrožuje obyvatele městečka, je upravený Lincoln Continental Mark III z roku 1971. (Koldyn)

Reklama

Reklama