Reklama

Reklama

Pozor, přijíždí samotný ďáběl a nemá slitování. Poklidný život malého městečka Santa Ynez v Utahu se mění okamžitě v peklo. Záhadné černé auto projíždí okolím a nemilosrdně vraždí nevinné lidi. Nikdo nebude ušetřen. Jediný, kdo dokáže zabránit brutálním vraždám, je místní kapitán policie Wade Parent (James Brolin). Oběti ovšem stále přibývají a zdá se, že nikdo toto ďábelské auto nezastaví. Podaří se lidem s pomocí kapitána zničit auto a porazit tak samotného vládce pekel? (reich)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Knor 

všechny recenze uživatele

Ďábelský auto, který likviduje obyvatelé malého městečka? Že by blbost? Jo je to blbost, ale hrozně zábavná. Herci se mi líbili, zabijáckej auťák je robustní, černej, nelítostnej a úplně luxusní. Několik scén bylo neskutečnejch např. když to bubácký auto projede v plný rychlosti barák a sejme ženskou, která telefonuje. Jojo přesnej a efektní zásah nikdy neomrzí. Takže určitě dobrá zábava na to, že šlo o film o vražedným stroj poháněného jakousi silou. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tohle je krásný příklad toho, že k natočení dobrého filmu není potřeba ani sofistikovaný scénář, ani hromada peněz. Stačí mít originální nápad a vizi, jak to všechno přenést na filmové plátno. Tohle se myslím Silversteinovi povedlo na výbornou – zasadil pro diváka zajímavý námět zabijáckého bouráku do atraktivního pouštního prostředí, přičemž samotné scény, ve kterých se ďábelský automobil objevuje, obohacuje výborná hudba a režisérův smysl pro drama. Kromě toho se Silverstein mohl spolehnout na kvalitní herecké výkony svých svěřenců. James Brolin je v hlavní roli přesvědčivý, já bych vyzvihl i svého oblíbence Ronnyho Coxe, který celému filmu dodává lidský rozměr. Je s podivem, že se tomuto filmu nedostalo takového ohlasu jako třeba Spielbergovu Duelu, protože minimálně v akčních pasážích se mu určitě vyrovná. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Jestli nebudeš zticha, vrazím ti ten krám do zadku a budeš prdět hudbu celý rok!" „To by bylo fantastický, prdět hudbu a celej rok. Uááá!" ,,Křus!" Kde se vzalo, tu se vzalo, s větrem se objevilo auto, co má spadeno na všechny! Tu sejme párek cyklistů, tamhle stopaře a tady hlupáka, co je přesvědčen, že ho zastřelí. A pokud si místní policie myslí, že ho zastaví, pak bude muset zaplatit vysokou daň. Svižný snímek s několika napínavými honičkami, kdy jedna z nejnapínavějších se odehraje během nácviku pochodu a stylově skončí na hřbitově. Jen si nejsem jistý, zda se dá jít na Ďábla s dynamitem... Verze dabovaná českou televizí má na konci bonbónek - titulky doprovází remix od Desireless Voyage Voyage z konce 80. let. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I zvěstovali filištínští, že v poušti zjeví se černý ďáblův kočár, jehož duše nezničíš a šťávy nikdy nedojde..“ (Starý zákon, Exodus, verš 06:66) a já říkám, pusťte ho po zimě na české silnice plné děr - to ho zkrotí.. Rozkošné, staromilně naivní béčko o dvoustopém zabijákovi ze satanova autoparku, jenž rozpoutá carmaggedon v jednom pouštním vidlákově a přitom zcela nerespektuje pravidla silničního provozu. Teda až na značku "Zákaz vjezdu motorových vozidel" před branami hřbitova.. Marně sháním domácí předělávku "Stalinův rudý kočár blaženosti" z roku 1978, kde soudruh Vasil Bilak za volantem červené Tatry 603 masakruje nekomunisticky smýšlející buržoázní verbež potulující se po českých okreskách.. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Solidní béčko s vraždícím autem, bohužel u mě je problém že jsem viděl jak Duel tak Kingovu Christine a oba tyhle filmy se mi líbili o něco více více. Další problém je že se člověk celý film nedoví, co je auto zač a třetí problém že mě u sledování napadly asi desítky způsobů jak auto zničit/utéct mu. Holt auto není zrovna děsivý záporák, stačilo by vylézt na metr vysokou kamennou zídku, nebo do prvního patra kamenné budovy a odpálit kraksnu nějakou tarasnicí. Nebo nějaký pořádný truck. No ale dost výtek, film mě jinak docela bavil, sympatičtí hrdinové v čele s Jamesem Brolinem, slušný spád a pekelné finále. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Tajemný černý vůz, který ohrožuje obyvatele městečka, je upravený Lincoln Continental Mark III z roku 1971. (Koldyn)
  • Pro potřeby natáčení byla vytvořena celkem čtyři vozidla. Nejméně jedno bylo zničeno, osud ostatních je neznámý. (Stejšn)

Reklama

Reklama