Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casanovu jako malého chlapce přiváží jeho matka k babičce, nechá ho u ní a sama se vydává na hereckou dráhu. Babička moc dobře ví, co ji táhne pryč. Je to touha po milostných dobrodružstvích. Casanova dospěje v muže a zřejmě po matce i ve velkého milovníka. Jednoho dne je pronásledován inkvizicí za své smilstvo a má být oběšen. Pomůže mu sám kníže, ale klade si podmínku. Buď se ožení, nebo bude vykázán z Benátek. Casanova se zasnoubí s panensky čistou Victorií, vzápětí se však setkává s krásnou, bystrou a inteligentní Franceskou. Zamiloval se do jediné ženy, která odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Aby získal její srdce, musí se pokusit dokázat, že je mužem hodným jejích milostných ideálů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Soráč, pány a dámové, ale mě to přišlo jako přííííšrně dlouhá (skutečně jen 100 minut?) variace na moderní praštěné remejky Tří mušketýrů. Historická romanticko-akční taškařice s mariánsky hlubokými myšlenkami, obalenými prostopášností a následným prozřením a hepyjendem. Plus za výpravu, kostýmy, Desplata a adaptovanou klasiku co by hudební doprovod. A to jsem ještě mírný - nechytlo mě to. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná komedie (nebo co to vůbec je :) ). Hlavně se nesmí přemýšlet nad reálností děje. Když přistoupíte tvůrcům na hru, královsky se pobavíte. A já jsem přistoupila, takže jsem se dobře zabavila. Jistě, je to odhadnutelný film, ale milý, plný vtipných paradoxů a perfektních (až sitcomových) scének. Všechno to podtrhuje hezká hudba, která se úspěšně snaží tvářit jako klasická. Herecké výkony také nepatří k nejhorším, takže proč ne? Klidně bych se podívala znova. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná, pozitivizmom ovplývajúca romantická komédia s excelentným H. Ledgerom. Dobrodružná dejová linka je síce len priemerná, nenadchne ani extrémne neočarí, vyskytlo sa tu však veľa scénok a dialógov, ktoré celkom slušne pobavili. Naviac, výprava bola zvládnutá priam ukážkovo, čo sa stalo základom pre dobovú atmosféru 18. storočia ako lusk. Celkový dojem je preto výborný. Kto sa chce pozitívne naladiť, tak smelo do toho, snímok je na zlepšenie nálady alebo na príjemné večerné posedenie pri filme ako stvorený. 80/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čakal som nejakú historickú drámu (nečítal som pred vzhliadnutím žiadne recenzie),dostal som maximálne výživnú komédiu, skoro až frašku, pri ktorej som sa niekolkokrát schuti zasmial a vačšinou spokojne usmieval. Najviac sa mi páčila postava Olivera Platta, ktorá by bola vo vačšine filmov na konci odpísaná, tu sa to ale zvrtne trochu inak. Scenár je chytrý, ten záverečný zvrat je skutočne podarený. Sienna Miller je tu neskutočne krásna. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $11,304,403Tržby Celosvetovo $37,691,644Tržby za predaj DVD v USA $15,644,714 //počet predaných kusov 662,633║ Taká správna nevtieravá oddychovka, kde mi ku šťastiu chýba viac vyšperkovaných humorných scén, lebo rozbehy tam na to boli solídne. Trošku ťažko sa mi teraz pozerá na Heath Ledgera už v ňom asi navždy budem vidieť len Jokera, sakriš, škoda ho. /70%/ ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Dobrodružství italského svůdce Casanovy lákají režiséry už téměř od vzniku filmu. V němé verzi příběhu z roku 1918 si v jedné z vedlejších rolí zahrál, tehdy ještě pod jménem Arisztid Olt, nesmrtelný představitel Draculy z klasických upírských filmů – Bela Lugosi. (imro)
  • Heath Ledger za seba nikdy nenechal zaskakovať kaskadéra, všetky akčnejšie kúsky spravil sám. (Amityville)
  • Vo filme je použitý teplovzdušný balón, ktorý bol však vynájdený až v roku 1783, keď mal Casanova 58 rokov. (Fejpof)

Reklama

Reklama