Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casanovu jako malého chlapce přiváží jeho matka k babičce, nechá ho u ní a sama se vydává na hereckou dráhu. Babička moc dobře ví, co ji táhne pryč. Je to touha po milostných dobrodružstvích. Casanova dospěje v muže a zřejmě po matce i ve velkého milovníka. Jednoho dne je pronásledován inkvizicí za své smilstvo a má být oběšen. Pomůže mu sám kníže, ale klade si podmínku. Buď se ožení, nebo bude vykázán z Benátek. Casanova se zasnoubí s panensky čistou Victorií, vzápětí se však setkává s krásnou, bystrou a inteligentní Franceskou. Zamiloval se do jediné ženy, která odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Aby získal její srdce, musí se pokusit dokázat, že je mužem hodným jejích milostných ideálů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

- "Witchcraft!" - "Actually, I believe it's because hot air rises, overcoming the gravitational force of... Witchcraft!" ## - "I think we could say if everything went according to plan, we could return your reputation and your virginity to you." - "You could do that?" - "Oh, yes. We are the Catholic Church. We can do anything." ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozhodoval, ale nakonec volím nížší hodnocení.. Důvodů je několik. Určitě pozvolný a nesvižný úvod. Prvních třicet minut mě za tónů klasické hudby příliš nechytlo, režisér dlouho představuje situace, postavy (kterých je požehnaně) apod. Zamotané je to v těchhle pasážích hodně, děj je utahaný a NIJAKÝ, ale musím uznat, že to tvůrci zvládli i svižně rozmotat. Zkušený Hallström, který udělal ralativně velký žánrový skok, tak natočil oddychovou zábavu, která neurazí, a kterou po úvodní rozvleklosti oživí příjezd dvou bizarních postav - "sádlový" obchodník a vrchní inkvizitor. Nastává tak nejvíce podařená část filmu (i přes velmi předvídatelný scénář), ale na mém hodnocení se podepsal i závěr, kde je všeho už trochu moc. A především pak láska mezi dvěma hlavními aktéry působí hodně nevěrohodně. Být o pár záměn a převleků méně, volím jinak. Herecky film ale potěší nejvíce. Pro Heathe Ledgera byl rok 2005 více než příjemný. Ostatní postavy odvádějí to, co je třeba a rozhodně to není k zahození. Jedničku s hvězdičkou ale zasluhují i vznosná výprava, kostýmy a kamera. A místy příjemný humor!! ()

Reklama

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Hravá komedie o svůdníkovi, po kterém touží celá ženská část Benátek až na jednu dívku. A do koho si myslíte, že se Casanova zamiluje?... Ano, správně :D do neoblomné, svéhlavé a sebevědomé dívky Francescy... Potom už stačí jen sledovat jeho snažení o získání jejího srdce, při kterém vás Heath Ledger na tolik vtrhne do spanilé jízdy Benátek, že na konci nebudete chtít vystoupit.... Zkrátka odlehčená romantická komedie si u mě vysloužila 4* ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $11,304,403Tržby Celosvetovo $37,691,644Tržby za predaj DVD v USA $15,644,714 //počet predaných kusov 662,633║ Taká správna nevtieravá oddychovka, kde mi ku šťastiu chýba viac vyšperkovaných humorných scén, lebo rozbehy tam na to boli solídne. Trošku ťažko sa mi teraz pozerá na Heath Ledgera už v ňom asi navždy budem vidieť len Jokera, sakriš, škoda ho. /70%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jeffrey Hatcher, Kimberly Simi .. Lasse Hallström mě už letos podruhé vytáhnul do kina a opět nelituji investovaných financí. Jeho Casanova je svěží, svižná a především velice vtipná podívaná. Mírným nedostatkem jsou jen slabé triky a pro někoho snad až přílišná kombinovanost se záměnami jmen a postav. Naštěstí se tak děje velice přehledně a je to jen přínosem pro film. Hlavní herecké postavy (Sienna Miller či Heath Ledger) nikterak neexcelují o to více pak vynikne herecká kreace pánu Jeremy Irons, Oliver Platt a dalších ve vedlejších rolích. Mimoto film vyniká pestrou a barevnou výpravou a uvolněnou atmosférou krásných Benátek. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Heath Ledger působil během poutě Casanovy na diváky v amerických kinech schizofrenicky. Kromě dobrodružství promiskuitního Itala totiž zároveň promítali také Zkrocenou horu, ve které si zahrál homosexuálního kovboje. (imro)
  • Nejnovější zpracování příhod legendárního svůdníka si odneslo z kin USA během prvních třech dnů (23. – 25. 12.) promítání 231 077 dolarů, celkem potom něco nad 11 milionů. (imro)
  • V jednom dlhšom zábere v Benátkach je možné vidieť vzdušné čiary spôsobené lietadlom. (Fejpof)

Reklama

Reklama