Reklama

Reklama

Mrtvá nevěsta Tima Burtona

  • Česko Mrtvá nevěsta (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Děj animovaného příběhu se odehrává ve viktoriánské vesnici v 19. století a sleduje příběh Viktora, mladého muže vtaženého do podsvětí, kde je oženěn s tajemnou mrtvou nevěstou. Jeho skutečná nevěsta Viktorie na něj mezitím čeká ve skutečném světě. Přestože se život v Zemi mrtvých ukáže být mnohem barvitější, než jeho striktní viktoriánská výchova, dospěje Viktor k závěru, že v tomto ani v dalších světech neexistuje nic, co by ho udrželo odloučeného od jeho skutečné lásky... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 033)

petz1985 

všechny recenze uživatele

krásná lehce temná pohádka, přesně mpodle Burtona. Sice jeho filmy mají dost podobnmé rysy, ale zrovna v jeho případě mi to nevadí... kdo viděl Burton´s nightmare before christmas ať si odečte půl hvězdičky ()

Mr.Shock 

všechny recenze uživatele

Parádní pohádka:-) Trošku mi to evokuje podobný Nightmare Before Christmas... Novější a taky velice povedený "muzikální horor", ještě k tomu animovaný... :) Paráda ()

Speedwell 

všechny recenze uživatele

Je to opět napěchované nápady... dílna Tima Burtona se nezapře. Dost výstižná je scéna, kdy se Harold pomocí snad všech obličejových svalů snaží donutit sám sebe k úsměvu na přivítanou hostů. ()

me3x® 

všechny recenze uživatele

excelentne.... mňa to už pri Burtonovi ani neprekvapuje... Do tejto rozprávky som šiel trošken so strachom, že ako už môže byť bábkový film dobrý.... Ale nezmôžem sa na viac ako na to, že super... hudba, dej, príbeh, alegória... no ako napísal POMO. ()

atrapa 

všechny recenze uživatele

Při hodnocení tohoto dílka jsem v rozpacích. Vizuální forma - pět hvězdiček, animovaný svět Tima Burtona si mě získal. Bohužel přiznávám, že u některých částí jsem se nudila a říkala si, ježiš zase se zpívá - a za to srážím jednu hvězdičku dolů. 75% ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Opravdu netradiční animovaná komedie odehrávající se v posmrtném životě. Celkově vtip nesrší ve scénkách, ale spíše vždy jen takové zábavné záblesky, vteřinové vtipy různých postav. Např. vypadnutí oka u kostlivců nebo spadnutí dolní čelisti. Ale to se mi na filmu líbí. Lepší tři hvězdičky - 65%. ()

sharka.68 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělé.....dokonalé, postavičky jako živé.....pořád na tom filmu objevuji něco nového... HOP-SKOČ :-) Včera 15.12.2020 jsem zase byla s Emily v jejím světě...děkuju Ti, tví motýli mi ukázali cestu.... ()

chrustie 

všechny recenze uživatele

Moc mi nesedí animace tohoto střihu.. Špičaté brady, vykulené oči.. Několik vtipnějších výstřelů, které ale zase až tak vtipné nejsou. Jako takové vyprávění k úternímu večeru dostačující.. 85%? Ani z rychlíku... ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Film, který se rozjíždí od nudné jedné hvězdičky až po vynikající finále za pět hvězdiček. Což je škoda,protože druhá polovina snímku je skutečně vynikajicí, a dojem kazí jen ten mdlý začátek. Animace je zvláštní,ale rychle si na to člověk zvykne... Burton skutečně zaperlil, dávám 80% a **** (za druhou polovinu *****). ()

lastshadowv 

všechny recenze uživatele

Corpse Bride prisla az po Nightmare, takze se porad nabizi porovnavani a vetsinou vychazi vitezne prave Nightmare. Ale prece jen tahle roztomile temna pohadka s happy-endem, krasnou hudbou (a ouje - ten jazz!) a k tomu ten bujary zivot v zahrobi a v opozici nas pochmurny svet, to za srdce chytne (aspon mne teda jo). ()

Ereniss 

všechny recenze uživatele

Wau! Tim Burton mě svým megadílem zbavil strachu ze smrti. Kdyby i ve skutečnosti posmrtný život vypadal takhle, začínám se na ten nekončící mejdan těšit. Výborný příběh, krásná animace (šedý lidský svět x barevné a veselé záhrobí), skvělá hudba! Nikdy neomrzí. ()

Demoiselle 

všechny recenze uživatele

Strašně se mi tu líbí, jak jsou namalované postavy a přitom to dokonale sedí s jejich charaktery. Krásný poetický příběh, hudba i hlasy. Mé nejmilejší dílo od TB. ()

Screenname 

všechny recenze uživatele

Kdo by řekl, že pohádka dokáže tak uchvátit i jinou věkovou kategorii než jen pouhé děti. Vynikajicí příběh propojený s originální burtonovskou animací a barevnými kontrasty světa a podsvětí. Svojí tvorbou připomíná vzdáleně Malého prince ve kterém si něco nejde jak dospělí tak mladí. ()

brtko 

všechny recenze uživatele

Naozaj silný zážitok. Film je dokonalý príklad Butonovej tvorby. Hoci nepatrím k jeho skalným fanúšikom tak niektoré jeho diela sú naozaj skvelé a Corpse Bride je jedným z tých najlepších (pochopiteľne iba v pôvodnom znení). Skvelý mix temna, humoru a ostatných detailov, vytvárajú nezabudnuteľný zážitok. ()

nikkittka 

všechny recenze uživatele

Burtonův styl jsem respektovala,ale nemilovala.Až do Mrtvé nevěsty,která mi dokázala,jak poetický a nádherný může být.Kouzelný romantický příběh s fascinující vizuální stránkou a hudebními čísly,začátek mého vřelého vztahu k Timovi a jeho první film,který jsem si skutečně zamilovala. ()

Seuata 

všechny recenze uživatele

Tim Burton je prostě borec... Opravdu mám ráda jeho postavičky (jeho styl animace), k tomu tu máme krásný příběh, nádherná hudba. A opravdu originální humorné scénky. Jediné, co mám vždy na mysli, když film dokoukám, je, že Emili (mrtvá nevěsta) je velmi hodné děvče a zasloužila by si opravdu žít, né-li víc. Smímek mě zkrátka chytl za srdce. ()

Související novinky

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

22.10.2018

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch) si zdá se konečně splní svůj dlouholetý sen a natočí stop-motion animovanou verzi Pinocchia. Domov mu přitom neposkytne nikdo jiný než… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama