Reklama

Reklama

Obsahy(1)

18 letý Doug Masters (Jason Gedrick) pilotuje letadlo déle, než řídí auto. Jeho otec - špičkový vojenský pilot - byl během vojenského konfliktu na Středním Východě sestřelen a uvězněn. Americká vláda je bezmocná. Doug si spolu s vojenským veteránem (Louis Gossett, Jr.) „vypůjčí“ vojenské letadlo a společně se vydají na nebezpečnou misi s cílem vysvobodit otce a vrátit se jako hrdinové a muži. Příběh o velké odvaze, neobyčejném přátelství a předurčení vzdorovat všem překážkám. (Bonton Home Video)

(více)

Zajímavosti (21)

  • Stroje protivníka označované jako MiGy jsou ve skutečnosti izraelské IAI Kfir c2, které jsou v Izareli licenčně vyráběny na základě francouzských Mirage 5. (nowizz)
  • Na HUD (průhledový displej) se zobrazuje SIM, což znamená, že radar a systémy ovládání zbraní jsou v modu simulace. Ve skutečném boji by se tam ukazovalo ARM. (nowizz)
  • Letouny F-16 mají na směrovce kód "BA". V roce 1986 používali tento kód letouny RF-4 ze základny Bergstrom v Austinu v Texasu, F-16 na této zakládně nosili označení "TX" a označení "BA" nikdy neměly. (Cheeker)
  • Tón při zaměřování tepelně naváděné střely AIM-9 Sidewinder je chybný, protože při zaměřování je slyšet pípání a při zaměření se pípání zrychlí. Ve skutečnosti je při zaměřování slyšet "vrčení" a jakmile je raketa zaměřena, je slyšet konstantí "bzučení". (Cheeker)

Reklama

Reklama