Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologická studie očima amerického vojáka Anthonyho Swofforda během operace Pouštní bouře. Anthony se po vzoru svých prapředků rozhodl přidat k námořnictvu. Nicméně ideály, které ho k tomuto rozhodnutí vedly, brzy vezmou za své. S puškou a padesátikilovým batohem na zádech uprostřed nekonečné arabské pouště se ocitá tváří v tvář vražednému horku a nepřátelským iráckým vojákům. Se svou nezáviděníhodnou situací se Swofford a jeho kamarádi ve zbrani vyrovnávají prostřednictvím sarkasmu a černého humoru. Vojáci trčí v zemi nikoho a neví proč. Nesmí střílet, nesmí utéct, nesmí dělat nic, jen čekat a doufat, že to všechno, co dosud prožili, nebylo úplně zbytečné. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (879)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ani sa nedivím, že prečo bol tento film pre Amíkov taký rozporuplný, keď im sa všetko dostáva do mozgov v tom najružovejšom obale a pochopiť to vedia iba sami vojaci. Takisto ako aj o zverstvách, čo tam páchajú. Vojaci sú pri návratoch oslavovaní za hrdinské činy, ktoré často ani nespáchali a keď aj áno, tak kvôli nim často podliajú depresiám. Ale cez to všetko skvelý film, skvelý Gyllenhaal, ktorého si začínam pomali obľubovať, a Foxx. Výborný scenár a pohľad na vojnu v zálive, ktorá mnohím, ako každá iná vojna priniesla často len obety. 75%. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Zcela jiný, značně sarkastický, pohled na americké vojáky a na válku, ve filmu o frustraci a nudě. Na „cvičišti“ dril, buzerace, ale i motivace. Na „bojišti“ každodenní nejistota, čekání a pozvolný rozklad .... osobních jistot, disciplíny, morálky. Rozhodně velmi zvláštní pocity vyvolává noční poušť ozářená hořící ropou, připomínka o co vlastně v téhle válce šlo. „Každá válka je jiná. Všechny války jsou stejné.“ ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Thomas Newman: 1. Welcome To The Suck ,2. Raining Oil ,3. Battery Run ,4. Mirage Bedouin ,5. Don't Worry Be Happy ,6. No Standard Solution ,7. 8 Men 5 Camels ,8. Full Chemical Gear ,9. Unsick Most Ricky-Tick ,10. Morning Glory ,11. Bang A Gong (Get It On) ,12. Desert Storm ,13. Desert Sunrise ,14. Zoomies ,15. Horse ,16. Pink Mist ,17. Jarhead For Life ,18. O.P.P. ,19. Dickskinner ,20. Permission To Fire ,21. Dead Anyway ,22. Scuds ,23. Listen Up ,24. Fight The Power [Explicit] ,25. Soldier's Things, ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Už vidím vyplašených vojnofilov, ako im pri záverečných titulkoch z xichtu zlieza maskovanie a odlietavajú umelohmotné frčky. Toto nieje vojnový film! "Je to príbeh o mužovi, ktorý veľa rokov strieľal z pušky a potom, keď ju odložil a chcel pomilovať ženu, postaviť dom jeho prsty si tú streľbu navždy pamätali." Mendes sa opäť raz vyhol megalomanstvu a svojím obrazovým kumštom dokázal sprostredkovať pocity obyčajných vojakov tak silno, že ma noc po filme dva krát strhlo zo spania. Jarhead obsahuje minimálne 3-4 scény, ktorých obrazy v živote nezabudnem. Čo sa týka hercov, tak Gyllenhaalovi fandím už od October Sky. Tu som mu zožral každé gesto a konečne z si čela strhol nálepku "Donnie Darko forever". ()

Fr 

všechny recenze uživatele

JARHEAD – slangově mariňák. Mariňákova hlava je jako džbán – prázdná nádoba. Je mu 20 a byl tak blbej, že to podepsal. A protože není zase tak blbej, bude odstřelovač, což je nejlepší práce. Dril, tedy výcvik, přesun do válečné zóny a ...... . Napsat, že atmosféra filmu je výborná, se rovná u Mendese nošení písku do pouště. Počínající šílenství (máte deprese), spalování latrín (cítíte ten smrad), strach ( ). J. Gyllenhaal podává výborný výkon, ale to se vlastně dá napsat o všech zůčastněných. Kamera, zvuk. Každá válka je jiná. Armáda změní nejen váš vzhled, ale také vaši duši. Není to Vietnam, nejsou to obyčejní ,,bigoši“. Jsou to MARIŇÁCI ! Nejtvrdší a nejbrutálnější zmrdi na celým světě! Každá válka je jiná.... tohle je moje puška. je mnoho takových pušek, ale tahle je moje. bez svojí pušky nejsem nic. beze mně není moje puška nic. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (31)

  • Když je Swoff (Jake Gyllenhaal) trestán za svoje nezodpovědné chování během vánoční párty, láhev s vodou mění mezi jednotlivými záběry své místo. (Coldrex)

Související novinky

Co se ví o 24. bondovce?

Co se ví o 24. bondovce?

22.01.2014

Sam Mendes sice po premiéře Skyfallu tvrdil, že ho další bondovská štace vážně neláká, ale jak známo, tvůrce míní a Hollywood mění. I 24. mise agenta 007 tak loni v červenci ulovila věhlasného… (více)

Reklama

Reklama