Reklama

Reklama

Druhá světová válka v barvě

(seriál)
  • Česko Druhá světová válka barevně a v HD (více)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Uvidíte kolorovaný záznam dramatických událostí z 2. druhé světové války ve vysokém rozlišení. Prostřednictvím nejnovějších technik restaurování a kolorace máte nyní možnost zhlédnout příběh 2. světové války z nové barevné perspektivy. Během tvorby pořadu byla pečlivě ověřena historická správnost všech vojenských a civilních barev a před kolorací byly zrestaurovány do nejvyšší kvality. Tato snaha dosáhnout dokonalosti spolu s nedávným zveřejněním nových válečných fakt a objevy nových archivních záznamů nám umožňuje ještě hlouběji proniknout do podstaty největšího světového konfliktu. (Viasat)

(více)

Recenze (59)

Pedross800 

všechny recenze uživatele

V kontrastu k tomu co se děje v současnosti na Ukrajině a jak se chová Rusko, tak první díl tohoto dokumentu popisující nástup fašismu ve světě nahání vážně hrůzu. Vidíme v něm jak Japonci beztrestně obsazují části Číny, Itálie státy v Africe.I když představitelé těchto států volají o pomoc světové společenství, to se zmůže tak akorát na neúčinné sankce a prázdná slova. Vidíme tu tzv. desetitisíce "dovolenkářských" dobrovolníků z řad německé a Italské armády jak pomáhají Frankovi vyhrát v jinak pro něj těžce vyhratelné občanské válce ve Španělsku. Vidíme Hitlerem neustále vznášené požadavky a světem tolerované obsazování Porýní, Rakouska a našich Sudet v rámci tzv.ochrany tamních německých menšin a tak dále a tak dále..........."TI KDO NEJSOU SCHOPNI POUČIT SE Z HISTORIE JSOU ODSOUZENI K ZÁHUBĚ" ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Z hlediska dokumentárního by byl seriál daleko zajímavější, pokud by obsahoval skutečně pouze originální barevné záběry. I když těch s ohledem na válečné podmínky a těžkou dostupnost barevných materiálů zase nebude až tak moc. Navíc vetšinou to budou propagandistické záběry, na které kterákoli strana byla ochotna obětovat i víc peněz na natočení. Nicméně o to větší by měl tento dokument hodnotu. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vhodné pro neinformované anglofily. 1) Pěkný přehled anglo-americké účasti ve válce. Horší je to se sovětskou. Ještě méně informací podávají tvůrci o Německu, Itálii a Japonsku._____ 2) Anglický pohled na válku je soustředěn na zápas Velké Británie, pak na zápas USA, zejména proti Japonsku, a až potom je boj na východní frontě. Neumím posoudit, jakou měrou se podílel Sovětský svaz na porážce fašistů, ale přinejmenším z hlediska počtu lidských obětí na obou (!) válčících stranách byla očividně východní fronta rozhodujícím bojištěm. Ne tak podle filmu._____ 3) Jedinečnost záběrů neocením, pokud podrobně neznám všechny další materiály o tématu, a to neznám._____ 4) Milovníkům military snad vyhovují neustálé záběry z bojů. Mně by spíš zaujaly také pohledy na civilní život. Rovněž grafiky je málo a je velmi odbytá. Mapky jsou nepřesné a nezajímavé._____ 5) Přijde mi, že většina komentátorů oceňuje dokument vysoko, protože je barevný. Co k tomu dodat?_____ 6) Zaznamenal jsem i nekvalitní překlad komentáře do češtiny. Český dabér navíc nevyslovuje správně původní francouzské i jiné názvy._____ 7) Výstižný koment: DocBrown****. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Komentář píšu k aktuálně zhlédnutému dílu Přicházející bouře. Nástup Hitlera k moci, italský útok na Habeš, občanská válka ve Španělsku, německá expanze, vše přehledně a chronologicky řazeno a velmi srozumitelně popsáno. Vhodné i pro naprosté laiky. Co jen mi závěr 30. let minulého století ze současného dění tolik připomíná… :-( ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Prehľadná, kvalitná práca ako aj dôraz na objektivitu robia tento dokument znova a znova pozeratelným. Musím takisto vyzdvihnúť hneď prvý diel kde sa spomína aj vtedajší osud Československa - Sudety, Čechy a Morava, Slovensko, Podkarpatská Rus. Aj keď len zhruba, ale často sa to v podobných dokumentoch nevidí. Určite to stojí za 95%. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Obrázek pro český obal dokumentu je použitý jeden z wallpaperů pro hru "Call of Duty: World at War". (Kacko15)

Reklama

Reklama