Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karla Homolka a Paul Bernardo, mladí manželé, které spojovala velká láska a perverzní sexuální praktiky, prosluli v Kanadě jako nejbrutálnější zabijáci moderní historie. Krátce po svatbě „naservírovala“ Karla novomanželovi svou třináctiletou sestru Tammy. Dívku omámenou léky jeden po druhém zneužili. Jejich hrátky se zvrhly a sestra zemřela. Následovala série únosů, sexuálních zneužití a bestiálních vražd nezletilých dívek. Policie neměla proti podezřelé dvojici žádné hmatatelné důkazy. Karla se nakonec rozhodla pro spolupráci s kanadskou justicí. Svědčila proti manželovi výměnou za mírnější trest. Pomohla tak vyšetření nejbestiálnějšího případu v severoamerické historii. Kontroverznost a brutalita snímku byla důvodem k pozastavení distribuce filmu a nejen v Kanadě se vedly obšírné diskuze o jeho vzniku. Karla Homolka, po otci Češka, opustila vězení loni v létě. Odborníci ji označili jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Za mřížemi se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

novoten 

všechny recenze uživatele

Proti téhle decentnosti že se protestovalo? Kvůli obscénním výjevům to být nemohlo, protože Bender ani jednou neukáže nic, u čeho by se drsnějšími filmy jen trochu ošlehaný divák otřásl. Ve všech scénách, kde se obětem děje něco špatného, se kamera soustředí na záběry hlavní hrdinky, popřípadě Paula, a z tohoto schématu nikdy nevybočí. O mrazení v zádech si tak divák může nechat jen zdát. Na druhou stranu nespokojenost Kanaďanů chápu, protože je trochu cítit, že scénář a vůbec celý film je šitý horkou jehlou, aby se vše natočilo dříve než téma začne být vyčpělé a nějakých emocí vyjadřujících soustrast k obětem se nedočkáme. Přesto (nebo možná právě proto), že je snímek natočen podle skutečných událostí, se postavy chovají dost nesmyslně. Paul je zrůda a Karla je hlupák, když se nechává mlátit a ještě Paulovi zprostředkovává oběti a všechno schovává za věty o partnerově napravení. Nijak potom není vysvětleno, proč se z ní ve vězení stala rafinovaná dáma s vysokou inteligencí, marně se pokoušející dosáhnout alespoň špetky lstivosti á la Sharon Stone v Základním instinktu. Takže přestože to vypadá, že jenom kritizuji, díky dobře zahranému Paulovi a solidní atmosféře jsem se dopracoval až někam k 55%, ale podruhé už bych se nedíval, protože není proč. Pokud si přečtete dějovou synopsi, nic moc nového od filmu nedostanete. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Devízou tohto filmu je skutočný príbeh, na základe ktorého vznikol. Obsahová stránka je nesmierne pútavá a drsná až hrôza! Karla zoči voči väzenskému psychiatrovi retrospektívne vykresluje svoj životný osud plný absurdnosti a intrapsychického násilia a popri tom odhaluje sériu brutálnych vrážd. Celý čas si môžete vytvárať vlastný názor a profil ženy, ktorá bola bytostne prítomná pri všetkých vraždách a v závere si ich môžte porovnať s názorom odborníka. Je to film pre silnejšieho diváka, nápor na psychiku je veľmi silný. A čo sa stalo s tým psychopatom, to pán režisér trošku nedotiahol.. ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Psychologicka drama o domacom nasili, psychickom zneuzivani, mentalnej zavilosti a aj o inych veciach, ktore su v nasej spolocnosti bezne, hoci sa tvarimie, ze ich nevidime. Mozno nie v rozsahu aky vypoveda tento "skutocny" pribeh, avsak v rozsahu, ktory "denne" pocuvame cez zavrete dvere nasich domovov. Ako Jojinecko spomenul, je skoda, ze tento material nedostal do ruk niekto remeselne zrucnejsi, pri zachovani celkoveho chladu, ktory z filmu srsal. Celkovo vsak chapem nizke hodnotenia tu pritomnych. Tento film je zaujimavy skor svojim vnutrom a jeho pretavenim, hoc nie nijak efektnym sposobom, na obrazovku a pripada mi, ze je viac urceny pre ludi "z fachu". Apropo, Jojinecko, tie rozne variace bitia....no...ono to tak proste byva...ludia si nevymyslaju nejako extremne kreativne sposoby, ako zbit alebo ponizit svojho partnera...to sa mi na tomto filme prave pacilo, nemal snahu umelecky zaobalit skutocnost a podal ju taku aka je, teda miestami az nudne (pamatas na vysetrovanie vo Fincherovom Zodiacovi?) ;) ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Mne sa to páčilo a zarazil ma fakt, že sa jedná o skutočnú udalosť (a zároveň ma ako psychológa nesmierne zaujali postavy oboch hlavných predstaviteľov). Škoda preškoda, že príbeh nedostal do ruky zručnejší režisér, mal som pocit akoby Joel Bender miestami nevedel čo urobiť, tak "týpek zase mlátil Karlu na rôzne spôsoby". Laura Prepon mi prišla "uveriteľná" a ten profil na konci filmu korešpondoval s jej hereckým prejavom takmer dokonale. Prekvapil pre mňa neznámy Misha Collins, mohol by hrávať psychopatov častejšie:) Film mal svojou témou na to, aby sa stal z neho ďalší "Monster", bohužiaľ nevyšlo to vďaka slabšiemu scenáru a réžii. Ale aj tak v mojich očiach veľmi dobré a vcelku sugestívne. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Spíše než jako film, působí na mě toto jako hraný dokument. Pokud to byl záměr tvůrců, potom to zase tak špatné není. Upřímně - co jde dělat se scénářem, pokud se tento kriminální případ skutečně stal ? Film popisuje vše jak to tehdy bylo, pouze jména obětí jsou smyšlená. Beru to prostě jako pokus zdokumentovat ony události, které svého času otřásli Kanadou. V tomto případě ani tak nejde o herecké výkony, jako spíše o podstatu věci.... Zajímavost: Po propuštění se Karla Homolková znovu vdala a v roce 2007 v Quebecu porodila syna. Kvůli neustálému zájmu médií se celkem třikrát stěhovala. Snažila se i přejmenovat na Emily Chiara Tremblay (Tremblay je něco jako u nás Novák), ale úřad jí to nepovolil. V současnosti (rok 2008) údajně žije s rodinou v Melbourne. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • V roce 2005 byla Karla Homolka (Laura Prepon) za velkého zájmu médií propuštěna z vězení. Mnohé skutečnosti jejího propuštění byly přísně utajovány a Karla si nechala změnit jméno. Ve vězení se naučila plynule francouzsky a dálkově studovala psychologii. (Homerking)
  • V čase 0:58:27 je vedle auta vidět mikrofon. (Pepy)
  • Odborníci označili Karlu Homolku jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Ve vězení se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (Terva)

Reklama

Reklama