Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karla Homolka a Paul Bernardo, mladí manželé, které spojovala velká láska a perverzní sexuální praktiky, prosluli v Kanadě jako nejbrutálnější zabijáci moderní historie. Krátce po svatbě „naservírovala“ Karla novomanželovi svou třináctiletou sestru Tammy. Dívku omámenou léky jeden po druhém zneužili. Jejich hrátky se zvrhly a sestra zemřela. Následovala série únosů, sexuálních zneužití a bestiálních vražd nezletilých dívek. Policie neměla proti podezřelé dvojici žádné hmatatelné důkazy. Karla se nakonec rozhodla pro spolupráci s kanadskou justicí. Svědčila proti manželovi výměnou za mírnější trest. Pomohla tak vyšetření nejbestiálnějšího případu v severoamerické historii. Kontroverznost a brutalita snímku byla důvodem k pozastavení distribuce filmu a nejen v Kanadě se vedly obšírné diskuze o jeho vzniku. Karla Homolka, po otci Češka, opustila vězení loni v létě. Odborníci ji označili jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Za mřížemi se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

Terva 

všechny recenze uživatele

Kontroverznost a brutalita snímku byla důvodem k pozastavení distribuce filmu a nejen v Kanadě se vedly obšírné diskuze o jeho vzniku. Scénář : Joel Bender, Manette Rosen a Michael D. Sellers. Kamera : Charles Mills. Hudba : Shawn K. Clement, Tim Jones. Hlavní role - Laura Prepon jako Karla Homolková. Karla Homolka, po otci Češka, opustila vězení loni v létě. Odborníci ji označili jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Ve vězení se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. ()

Cruise 

všechny recenze uživatele

Rozvrácen a rozsypán, na malé kousíčky rozkrájen jsem se vracel z kina. Vlastně se jen šoural a nevšímal si mých kamarádu, kteří vypadali docela v pohodě. Zaposlouchal se srdcem i duší do příběhu, zamotal se do vlastních myšlenek a své minulosti. Emoce mnou cloumaly a mrazivé brnění se zastavovalo až v konečcích prstů. Kam až sahá láska a kde je jí konec? Co všechno je člověk schopný obětovat? Dokáže někdo milovat, když neumí nenávidět? Nebo má znít ta otázka obráceně? Tohle každý musí vědět sám, tenhle film Vám dá prostor, aby jste přemýšleli o těchto zásadních věcech. Možná to bylo přemrštěné a zdálo se být úplně brutální a jasně odpudivé, ale když odeberete všechno to násilí, uvidíte film, který mluvil o každém z nás, o každém koho láska zasáhla. O tom, co s člověkem "nádherné prokletí" jménem láska dokáže dělat! Ale možná jsem to tam viděl jenom já, a ve skutečnosti je to jenom zavrženíhodný přiběh perverzních vrahů. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Námět si přímo říká o kontroverzní a mrazivé zpracování ve stylu Zrůdy. Bohužel vznikl zcela nezajímavý a nudný snímek s televizní výpravou. Laura Prepon je v roli unylá a za celou stopáž se nedočkáme ani jedné zajímavé scény. Kauza Karly Homolky přímo vybízí k filmovému zpracování, ale tady je to neškodná lehce zapomenutelná záležitost. Lépe si najít nějaké informace na internetu než plýtvat čas sledováním této rádoby rekonstrukce. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nápad točit tenhle film podle výpovědí Karly Homolky je neuvěřitelně pitomý. Samozřejmě, že se bude líčit jako oběť (a třeba se najde i hrstka diváků, kteří jí na to skočí). A snaha tvůrců vyhnout se záběrům jakékoli nahoty vypadala vzhledem k tématu vyloženě směšně. Celé to na mne působilo jako návštěva v obludáriu, kde předváděná monstra nejsou hnusná po fyzické stránce, o to horší věci ovšem jsou v jejich hlavách. ()

Theraphosa 

všechny recenze uživatele

Pravdivých příběhů o vyvražďování s rodinou za zadkem je dnes již spousta (např. Texas chainsaw mesacre...). Karla je bohužel snímkem zakládajícím se na výpovědi jednoho ze dvou lidí, kteří se na těchto divokých "mejdanech" podíleli, tudíž je až přehnaně jednostranný a tím ztrácí i na důvěryhodnosti. Navíc postrádá dost zásadní věc - atmosféru. Ani při jednom záběru, ve kterém ústřední pár vyvražďoval mladé dívky ať už nožem, nebo kladivem, nikde jsem nepocítil sebemenší lítost nebo snad napětí a hrůzu z toho, co se na plátně děje. Snaha o zličtění hlavní hrdinky je podivně komická - málokterá sestřička by byla schopna něco takového udělat a tvrdit, že je v zásadě normální. No, nic moc Bendere. 50% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Odborníci označili Karlu Homolku jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Ve vězení se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (Terva)
  • V čase 0:58:27 je vedle auta vidět mikrofon. (Pepy)
  • I když se události odehrály v Kanadě, nebo možná právě proto, nikdo z kanadských filmařů nechtěl mít s filmem nic společného, takže se musel kompletně natočit v USA včetně obsazení. Jeden pokus byl v roce 1914, kdy si filmař z Toronta Peter R. Simpson koupil práva na zfilmování knihy o tomto případu od spisovatele Stephena Williamse. Kvůli protestům veřejnosti se ale do projektu nikdy nepustil. (don corleone)

Reklama

Reklama