Reklama

Reklama

Koncem 40. let minulého století byli Martha Beck a Raymond Fernandez známí jako „Vrazi osamělých srdcí“. Jejich vražedný plán byl jednoduchý – podvedli a pak zavraždili opuštěné válečné vdovy, které odpověděly na jejich inzerát. Sami se také seznámili na inzerát a Martha se měla stát první Raymondovou obětí, ale byla to láska na první pohled. Tím, co je spojovalo, byl perverzní sex, záliba v pletichářství a láska k penězům. Když byli zatčeni, přiznali se ke 12 vraždám, ačkoli skutečný počet se spíš blíží 20. Při soudním líčení Martha s Rayem cukrovali, drželi za ruce a zdálo se, jako by se nemohl nabažit jeden druhého…. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Travolta herecky pomalu vyhasíná, ale snad ještě vydrží a dokáže nám, že se pleteme. Salma, k té bych řekl něco velmi podobného, jenže ta na to, aby se ukázala, má ještě o trošku více času. Kde ty loňské sněhy jsou? Už to nejsou herci, kvůli kterým jdou lidi do kina a nepomůže ani fakt,že v reálu Travolta zachraňuje lidi svým osobním vrtulníkem. A k příběhu : je dobrý, i když by se scénářem mohli trošku ještě vyhrát a trošku ho udělat tajemnější a ne jak seriál na pokračování. Asi nejlepší scéna je s tou bednou na tříkolku na konci, ale Travoltovi se bohužel zas až tak vyjádřit hluboký smutek nepodařilo. Takových scén by tam mohlo být více i když se jedná o skutečný příběh a bylo se možná nutno držet pravdy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $188,565Tržby Celosvetovo $2,517,423║ Obsadenie priam delikátne, herecky ani nie je moc čo vytknúť, dejovo pútavý thriller. Salma Hayek až v nevšedne drsnej úlohe ale ona sa vie vždy dobre obracať, aj v tých drsnejších polohách. /60%/ ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Jak tady správně ohodnotil B!shop, takové lepší 3*. Travoltovi tahle role celkem sedla, ale žádný herecký koncert to samozřejmě není. Selma i Jared se také snaží a jejich postavy jsou celkem plastické. Z hlediska scénáře to také ujde, některé scény jsou dosti mrazivé. Přesto tomu něco chybí, nějaký ten elektrizující náboj. Ale celkově docela povedené. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená oldschoolová retro krimi ze čtyřicátých, se dvěma hlavními dějovými rovinami. Ta první zobrazuje výjevy ze života párečku prvoligových psychoušů (Salma Hayek je jako vyšinutá vraždící mrcha překvapivě skvělá, Jared Leto už méně), ta druhá výjevy ze životů policajtů, kteří po nich pátrají. Poldové jsou ze staré školy, jsou drsní, mají drsné vtípky a jsou samozřejmě všichni bílí (Gandolfini je bourák a Travolta je sice hnusná tlama, ale zahrál taky dobře). Nejvíc mě potěšila moje oblíbená borgská královna Alice Krige, jejíž sexuálně-vražedná scénka filmu kraluje ("Ta mrcha nechce chcípnout!") Na americké poměry mi film chvílemi přišel tak nějak seversky strohý, odtažitý, neemotivně popisný, v čemž samozřejmě spatřuju jeho velké plus. Silné čtyři. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Hlavním problém Zabijáků je jeho naprostá dějová průhlednost.Prakticky od prvních minut každý ví,o čem bude zbytek filmu,čímž se automaticky vytrácí jakékoliv napětí.Sledujem tak pouze sled předvídatelných událostí,které vedou k již prozrazenému z úvodu.Atmosféru tak tvoří jedině dobově stylové ražení filmu.Zkrátka kriminálku,u které víme všechno hned od začátku nezachrání před nudou nic,ani kvalitní obsazení,ani příjemné retro. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se také na historických místech Jacksonville na Floridě. (Terva)
  • Film bol venovaný zosnulému policajtovi Elmerovi C. Robinsonovi, ktorý sa zaoberal práve týmto známym prípadom. Nie je teda veľkou náhodou, že režisér filmu Todd Robinson je jeho vnukom. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama