Reklama

Reklama

Parta studentů střední školy se velmi dobře baví v místním zábavním parku. Rozhodnou se i pro Ďábelskou horskou dráhu. Jenže jedna z dívek, Wendy, má špatné tušení. Někteří kamarádi z horské dráhy vystoupí, jiní na atrakci zůstanou. Dráha se rozjede a po několika vteřinách vykolejí a všichni ve vozících zemřou. Předtucha se vyplnila. Po společném pohřbu obětí chce Wendy školu opustit. Spolužačky se jí snaží pomoci, aby se netrápila a nedávala si za vinu smrt ostatních. Kamarád Kevin objeví na internetu článek o pasažérech letu 180, kteří vystoupili kvůli zlé předtuše z letadla, jež později spadlo. Ti, co přežili, pak ale za nejasných okolností stejně zemřeli. Hrůzná vize se začne naplňovat. Smrt postupně nalézá všechny Wendiny přeživší kamarády. O pět měsíců později jsou naživu už jen Wendy, Kevin a Wendina sestra Julie. Smrt ale nezapomíná... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (488)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Celý tento projekt mi pripomína legendárne horrory Wesa Cravena. Je tu použitý presne ten istý rukopis, ktorý nastavil v "Nočných múrach" a v ďalej znásobil pri sérii "Vreskot". Malá skupina teenagerov je ohrozovaná niečím, čo sa vymiká zdravému rozumu. Preto nemôžu čakať pomoc od svojho okolia. Ide po nich niečo, čomu sa nedá uniknúť. Nie je to však spálený maniak zo snov Freddy Krueger, ani niekto, kto sa skrýva pod bielou maskou ducha, má slušné znalosti z oblasti horrorovej kinematografie a rád sa oháňa nožom... v tomto prípade je to samotná Smrť. Vrátila sa pre tých, ktorí jej náhodou unikli. Musia zomrieť. Ich osud je nezvratný! Skvelý, originálny nápad, ktorý ma ešte aj pri treťom pokračovaní stále bavil. *** ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Tradičně sestupná tendence. Od dvojky už je to hlavně jen o perfektně udělané úvodní nehodě (a to jsem měla doteď horské dráhy ráda!) a o několika originálně provedených úmrtích. S žádnou teorií si tady už nikdo hlavu nelámal, padlo to, na koho to padlo :-) přesto je to příjemná podívaná, narozdíl od všech Saw a Hostelů dohromady. Už teď se těším na 4 a 5 a 6... ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Nie je to až také zlé, ako SAW 2 (3, 4, 8...), ale proste sme to už dvakrát videli a teraz to vidíme tretí raz. Bohužiaľ, hoci „veľkolepý návrat ku koreňom série“ sľuboval na pľac sa (po prestávke s dvojkou) vracajúci pár Wong/Morgan, snímke prekvapivo chýba práve zlovestná atmosféra ich mrazivej a skvelej jednotky. V podstate jediné, čo je nové, je fyzická neprítomnosť Tonyho Todda (iba nadaboval cirkusovú atrakciu, fakt) a dráha namiesto lietadla/automobilov. Prekvapivo pribudla tiež nuda (blbé reči a otravné herecké výkony). Už dvojka ma extra nebavila a toto je ešte slabšie. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Začátek sliboval standardně zábavnou teenagerskou vyvražďovačku pro teenagery a milovníky nevkusu, ovšem po slušném zahájení na horské dráze už to šlo s filmem z kopce. Nejen zoufale slabý scénář, ale hlavně a především extrémně nesympatické postavy (respektive jejich představitelé) a to v tomto pořadí: 1) hlavní hrdinka, která mě svým hnusným, protivným a zpruzeným xichtem iritovala i v Die Hard 4 coby Willisova dcera 2) v těsném závěsu za ní nemastný neslaný bezvýrazný trubec - její parťák s xichtem třídního bonzáka a učitelské ližprdelky 3) poloretardovaný hýkající černý opičák s xichtem rwandské horské gorily (je třetí jen proto, že naštěstí brzy zhebl a nesral mě tudíž příliš dlouho). Jediné vtipné a s nadsázkou zahrané postavy byly dvě soláriové Barbies, kvůli kterým (a jejich skvělé scénce) ale téhle blbině tři hvězdy nedám. / No vida, jak se některé názory po čase mění... Po další repríze vůbec nechápu, proč jsem měl prvně s tímhle skvělým filmem nějaký problém, je to parádní oddechovka. A solárko samozřejmě vede. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Naprosto identická kopie prvního dílu, která nepřináší vůbec nic nového. Wong je absolutní dřevo, který nemá talentu ani co by se za nehet vešlo. Zatímco všechna úmrtí ve druhém díle byla díky režiséru Ellisovi skvostnou vizuální žranicí, ve Wongově podání je smrt bohapustou rutinou, která diváka z křesla rozhodně nenakopne, což za předpokladu, že děj je absolutně okleštěn o jakoukoliv vedlejší linii (v prvním díle agenti FBI, ve druhém zajímavý nápad na celkové přelstění smrti), je Final Destination 3 uboze podprůměrný „dead teen movie“, kterého je škoda i pro čtrnáctileté děcka zkoušející nějaký ten „cool horor“. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (17)

  • Dodávka s nápisem "Drink Responsibly", která zablokuje hlavním hrdinům dveře auta u rychlého občerstvení, se už objevila v předešlém díle, kde předjede hlavní hrdiny na dálnici. (Lorge)
  • Horská dráha z filmu sa nachádza v zábavnom parku Playland v kanadskom Vancouveri a volá sa "Corkscrew", čo v preklade znamená “Vývrtka“. Aby bola scéna so spomínanou dráhou hotová, museli na nej herci absolvovať 26 jázd. (Raccoon.city)

Související novinky

Krvavá romance pro Kristen Stewart

Krvavá romance pro Kristen Stewart

22.11.2007

Dnes vám nechceme kazit náladu a tak se nebudeme rozepisovat o Nezvratném osudu 4, který bude pod dohledem režiséra dvojky Davida R. Ellise dál ždímat vstupné z krvelačných dorostenců, jimž nestačil… (více)

Reklama

Reklama