Reklama

Reklama

Pán času - Série 12

(série)
Trailer
Velká Británie, (2020–2021), 9 h 57 min (Minutáž: 46–71 min)

Epizody(11)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Minulá debutová řada pro prvního ženského Doctora byla značný fail a kvalitativní krok vedle ve všech ohledech, kde paradoxně fungovala jen hlavní hrdinka, jež změnou pohlaví naštěstí nepřišla o hlavní esenci svých charakterních vlastností. O to jsem raději, že se to touhle sérií povedlo napravit a konečně začínám pociťovat kvality, nálady a hlavně rukopis, jež si seriál mnoho dekád buduje. Společníci konečně něco začínají dělat a nejsou převážně jen otravná partička do nepohody sypající jednu hlášku horší než druhou, vrací se také minule chybějící téma pro celou sérii, klasičtí záporáci a značnější rozmanitost epizod. To by vše bylo dobré, ale jak byl Chibnall dříve připosraný, tak teď si ukusuje až moc velké sousto, takže megalomansky mění víc jak 55 let zajetá pravidla a samotnou podstatu postavy Doctora jako takového směrem, jenž je spíše antiklimatickým tahem než nějak šokujícím či aspoň dobrým směrem směřujícím. Strašně moc se obávám další řady, kde se to bude (aspoň doufám) nějakým způsobem vysvětlovat, protože moji důvěru nezíská jen tak jednoduše. 7,5/10. ()

Lijem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Páni. Od minulé série, která byla fakt děs, je tohle obrovský skok kupředu. Špatné díly jsou vážně špatné, ale moc jich v téhle sérii není. Postavy jsou sympatičtější a Jodie mi v téhle sérii přišla zajímavější. Jde vidět že se snaží trochu vrátit k Doctorovi (Ať už návratem známých postav, nebo samotným zakončením série). Pak je tady otázka, jestli jsme to zakončení opravdu potřebovali vědět.. Spíše to kazí dojem k celému seriálu. Celkově "fajn" série, která je stoprocentní zlepšení. A pokud z toho nebudou dělat agitku pro životní prostředí a za každou cenu politicky korektní show a zaměří se na scifi, myslím, že by to mohlo být do budoucna ještě zajímavé. Se sériemi 1-10 se to nemůže rovnat, ale po příšerný předchozí sérii to mile překvapilo. Nejlepší díly:Fugitive of the Judoon, Spyfall, Part 1. Nejhorší díly: Praxeus, Orphan 55 ()

Reklama

imaginer21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O chloupek lepší jak předcházející série, která se spíš utápěla v genderové nebo sexuálně orientační opojnosti, než v nějaké příběhovém posunu. Jodie sic pochopila, že na své cestě v Tardis musí víc zamakat na epice doktorovi vlastní (ať už příběhové nebo scénické), ale scénárista jí to prostě zase skoro nenabídl. A tak tu máme naprosto debilní (fakt se to jinak říct nedá) zápletky, které sem tam prolne o něco zajímavější pomrknutí na milovanou mytologii s předchozími doktory. Společníci ale fakt nemají ci říct a je jich příliš na to, aby vůbec uměli to své nic prodat. Světlou výjimkou je tedy epizoda s návratem Jacka a zajímavým rozuzlením doktorovy minulosti (budoucnosti?), ke které se ale s žádnou patřičnou tíhou scénář po zbytek série nevrátil. Ach jo, Chibnalle, už běž... víš kam. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musela jsem překopat hodnocení u první série z toho důvodu, že se mi ta 11.série líbila s Doctorkou více než tahle dvanáctá. V 11.sérii jsou lepší epizody, více akce, hodně se hraje na emoce. Tady už to tolik není. Mrzí mě to, ale linka s Vládcem mě prostě nebavila, i když herec, která je momentálně Vládce je super a hraje to šíleně dobře. Příběhově mi to nesedělo. Epizody jsou až moc zdlouhavé, stále je tam na mě málo interakce s Tardis, možná ještě méně než v 11.sérii. Plus ale dávám za další Doctorku, mohl by to být zajímavý twist v další sérii. ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi špatný scénář. Nevhodně zvolená hlavní herečka, bohužel mě iritovala. Boření mýtů a zvyklostí universa mě vadilo. Protichůdné, nelogické momenty vhánějící slzu do oka přiliš časté. Vedlejší postavy často zbytečné. Ta genderová, rasová "korektnost" mě opravdu vadí o to více, když je na ukor děje a logiky. Poučující styl sem prostě nepatří (SPOILER kecy na mikroplasty, chování k rasovým menšinám ve středověku to je prostě nonsence ENDSPOILER). To bude příští doktor přešitý gay afroameričan s asijskými rysy aby byla "korektnost dokonalá" a za společníka bude mít psí smečku??? ()

Galerie (225)

Reklama

Reklama