Reklama

Reklama

World Trade Center

  • USA World Trade Center (více)
Trailer

Obsahy(1)

Oscarový režisér Oliver Stone popisuje skutečný příběh o přežití a záchraně dvou hrdinných policistů - Johna McLoughlina (Nicolas Cage) a Willa Jimena (Michael Peña) – kteří zůstali 11. září roku 2001 zavaleni v troskách Světového obchodního centra poté, co se odtamtud snažili pomoci uniknout uvězněním lidem. Snímek sleduje také jejich rodiny pátrajících po tom, co se s oběma muži stalo, stejně jako záchranáře, kteří je našli pohřbené v sutinách a vyprostili je ven. Jejich příběh ukazuje, jak tato tragická událost dokázala v lidech probudit to nejlepší. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (477)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Craig Armstrong: 1. World Trade Center Cello Theme ,2. World Trade Center Piano Theme ,3. New York Awakes ,4. The Drive Downtown ,5. Rise Above The Towers ,6. World Trade Center Choral Piece ,7. John & Donna Talk About Their Family ,8. Ethereal ,9. John's Woodshed ,10. Marine Arrives At Ground Zero ,11. Will and Allison in the Hospital ,12. Allison At The Stoplight ,13. Jimeno Sees Jesus ,14. John and Will Found / Will Ascends ,15. John's Apparition ,16. John Rescued / Resolution ,17. Elegy ,18. Ethereal Piano Coda, ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Koho by nezasiahla udalosť z 11.septembra 2001. Ja som mal 12 rokov a práve som pozeral televíziu, keď zrazu preskočil obraz a ukazovali živé zábery z New Yorku. Mám rád filmy o dvojičkách a aj dokumenty, ale tento film je jedna veľká nuda a nepomohol mu ani Nicolas Cage, ktorý je aspoň sympatickejší než obvykle, vďaka jeho fúzikom. Dôvod je prostý. Vôbec to nieje o útoku a strašných veciach, ktoré sa následne udiali. Je to o príbehu dvoch policajtov, ktorí absolútne nikoho nezachránili a o ich rodinách, ktoré ťažko znášajú, že ich zavalilo. Nieje to ani o obetiach, ktoré zahynuli priamo vo vežiach. Nie sú tam skoro žiadne skutočné zábery, dokonca neuvidíme ani samotné nárazy do budov. Nie že by ma to potešilo keby som to videl, ale pridalo by to filmu strach a dojemno. O náraze do južnej veže sa dozvieme z telefónu v autobuse a zrútenie budov zvnútra vo mne nevyvolalo taký strach ako pri reálnych záberoch. Navyše toto všetko sa odohrá za 36 minút a zvyšok sa odohráva v tme. Vrchol všetkého je na konci venovanie filmu policajným príslušníkom. Akoby Amerike záležalo len na nich a na obete zamestnancov Obchodného Centra nikto nemyslel. Nechcem vidieť reakcie pozostalých na tento film. Verím, že sa v budúcnosti ešte aspoň jedného filmu o WTC dočkám. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Dobře si na to vzpomínám. Kolegyně v práci zahlásila "Něco se děje v Americe." Doma jsme pak celí šokovaní koukali na tu spoušť a večer to šli zapít do hospody, kde chlapi mudrovali a vzduchem lítaly hysterické výroky typu "Bude válka!". Zkrátka, zasáhlo to tehdy každého člověka vybaveného aspoň troškou empatie, byť byl tisíce kilometrů daleko. A co teprve Američany, pro které to byl zásah přímo na trojklaný nerv. A věřím, že i pro provokatéra ze své podstaty Olivera Stonea, který protentokrát buřičství hodil za hlavu, protože - upřímně - zde by bylo jak pěst na oko. Tématu se chopil s pietou, já mu rozumím a nepřidám se ke stádu a jeho proklamovaným výtkám. Mám se snad smát - i navzdory mého pohledu těžkého ateisty - těm dvěma několikasekundovým zjevením Ježíše, když vím, jak je pro Američany víra v Boha důležitou součástí jejich života? Stejně tak může být pro Američany nepochopitelný náš středoevropanský ateismus, takže já se vzdávám na tohle téma všech posměšků, typických pro čecháčkovskou švejkovskou povahu s tendencí všechno zesměšňovat. Vím, že strhnutí davem je snadné a "kdo chce bít psa, vždy si hůl najde", ale upřímně řečeno, marně jsem po celý film hledal tu "nebetyčnou hloupost", či "nevkus". Slzopudné scény byly v mezích normy, ačkoliv mě scény s Gyllenhall a Bello nechávaly chladným a byly myslím jedinou slabinou celého vyprávění. V tušení smrti několikrát vyřčené věty typu "Vyřiď mé ženě, že jí miluju." jsem strávil s pochopením a citový kalkul jsem z nich necítil (měl snad proboha říct - "Vyřiď tý krávě, že mě dneska ráno nasrala, jak spálila ty tousty!"...???). Navíc po několika letech jsem zase uvěřil Nicolasu Cageovi jeho roli a vůbec první půlka filmu - nárazy, všeobecný chaos, zřícení - byly ukázkou perfektní ´stoneovské´ filmařiny. Tenhle film je prostou oslavou lidské statečnosti a nezištné pomoci, bez bušení se do prsou a záběrů, kde byste mohli detailně spočítat pruhy na vlajce Spojených států. Myslím, že Stone se nemá vůbec za co stydět. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Silácké kecy a silácký Cage - ztělesnění americké myšlenky nezdolnosti. Oliver Stone uměl točit dramata o citlivých tématech amerických dějin. Tady ale přetáhl strunu a do dost vehementně. Ctím všechny, kteří zachraňovali lidi z trosek, ale tento film není o nich - je o americkém egu. Je patetický, neohrabaný a obsahuje blbý příběh. Podat skutečnou tragédii uměl Paul Greengrass. Toto je špatný film. Znovu se utvrzuju v tom, že Nicolase Cage nemůžu ani zahlédnout ve filmu, jinak odcházím. Tenhle herec má bud smůlu na role, nebo prostě neumí hrát (v několika málo filmech mi nevadil). ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +Nicolas Cage, vypadá to reálně -trochu patetické, problém však je v tom že mě to moc nezasáhlo/// Na World Trade Center jsem se těšil, ale hlavně jsem mu věřil. A nechtěl jsem se zvyklat názorama, že je to příliš patetické apd. To co se tvrdí je sice pravda, ale není to v takové míře, že by to vadilo. Tohle v podstatě ke každému filmu patří. A ke katastrofickému made in USA především. Problém bych viděl v tom, že je to dlouhé a především nic extra se neděje. V úvodu zažijete pád věží z pohledu záchraných jednotek, což je docela efektní mazec. Skoro jsem si připadal jako bych v té budově byl. Dobré taky je, že i když mi výme, tak zůčastnění lidé vlastně nevědí co se děje. Problém však je, že film působí jako jakýkoliv jiný katastrofický film a nějak se mi ani nechce věřit, že se to opravdu stalo. Tady nejspíš bude chyba ve mě než v tvůrcích. Ale působilo to tak na mě. Posledních 10 minut mě už docela dojalo, ale pořád mám pocit, že takový dokument mě dokáže rozházet víc. U tohoto filmu se to nestalo a to je špatně. Let číslo 93 je skutečně lepší./// Celkem 64%/// ()

Galerie (97)

Zajímavosti (20)

  • Do role Johna McLoughlina se režisér a stejně tak studio Paramount dlouho snažili získat Mela Gibsona. Jemu se sice scénář zamlouval, ale raději se pustil do natáčení svého snímku Apocalypto (2006). Druhou volbou pro roli byl Kevin Costner, se kterým Oliver Stone natočil již snímek J.F.K. (1991). Studio ale nechtělo jejich další společnou konspirační teorii. (imro)
  • Režisér Oliver Stone řekl, že jeho film je a zároveň není o událostech 11. září: "Je o hrdinství, o přežití. O tom, proč jsou lidé schopni přežít, co je ta metafyzická, spirituální věc, která tělu umožní fungovat, i když by už vlastně nemělo. Je to rodina? Je to duše? Jsou to vize? Je to spojení mezi dvěma lidmi a jejich schopnosti mluvit? Jsou to otázky, které přirozeně vyplývají z podstaty filmu. A přitom by mohlo jít o příběh lidí po sopečné erupci v Turecku nebo zemětřesení či monzunu v Jihovýchodní Asii, po tsunami a tak dále. Je to o lidech v krizi, kteří drží při sobě, přežijí a vyhrabou se ze sutin. Je to velmi jednoduchý a pravdivý příběh." (NIRO)

Související novinky

Oliver Stone dokumentující

Oliver Stone dokumentující

15.07.2007

Během několika let se z Olivera Stonea stal osobitý dokumentarista, jehož díla vzbuzují mnoho kontroverzních reakcí. Jeho jednostranně zaměřený dokument Comandante zabývající se kubánským diktátorem,… (více)

3 > 1

3 > 1

17.10.2006

Už staré přísloví praví, že čím víc filmových novinek znáš, tím více si člověkem a vzhledem k tomu, že poslední dny byly poměrně rušné, rozhodl jsem se vám přinést hned tři zajímavé informace ze… (více)

Stoneův WTC podruhé?

Stoneův WTC podruhé?

08.09.2006

Je docela pravděpodobné, že kontroverzní levičák Oliver Stone zůstane u ožehavého tématu teroristických útoků z 11. září 2001 i ve svém dalším filmu. Před pár dny se svěřil s plány pokračovat v… (více)

Cheadle, Sandler a 11/09/01

Cheadle, Sandler a 11/09/01

18.11.2005

Pro filmaře se zřejmě stalo prestiží, aby mohli vzít do ruky kameru a natočit film, jenž by se odehrával během černého dne současné Ameriky, 11. září 2001. Oliver Stone připravuje film World Trade… (více)

Reklama

Reklama