Režie:
Martin FroydaScénář:
Mária FroydováÚčinkují:
Filip Sajler, Ondřej Slanina, Lucie Bílá, Josef Maršálek, Jiří Král, Martina Nemčeková, Vladimír KroftaVOD (1)
Obsahy(1)
Kluci v akci jsou pořadem, který chce divákům zábavnou formou ukázat kouzlo vaření a přípravy jídel v podání skutečných profesionálů. Nejde však pouze o suchý výčet zpracovaných ingrediencí a popis správného postupu. Rádi bychom, aby celý pořad byl pro diváky atraktivní – vaří totiž mladí kluci, kteří jsou nejen zručnými kuchaři s mnoha nápady a osobitým přístupem, ale mají navíc i dar zprostředkovat divákům potěšení ze skutečného kulinářství, a tak trochu i nespoutanost, která je vlastní jejich věku. Divák si může být jistý, že se dozví spoustu zajímavých kuchařských fíglů, triků a tipů. Proto v žádném případě neočekávejte složité receptury a nudu v kuchyni. (oficiální text distributora)
(více)Videa (1)
Recenze (213)
Kluci to myslí dobře. Akorát ta akce mě nějak neoslovila. Dva sympatičtí pohodáři, kteří se chopí vařečky je prima záležitost pro odreagování...Ale chybí mi tam nějaké charakteristické prostředí, nějaké určení povahy celé show. Někdy se zdá, že dva kluci v zástěře budou stačit...ale někdy ani omylem. ()
Musím souhlasit s uživatelem Radek 99, protože mě to taky přijde vtipné a zábavné. Rád se podívám, když náhodně seriál zastihnu v televizi, a určitě je to lepší než většina pořadů o vaření. Líbí se mi bezprostřednost obou hlavních protagonistů, kteří vtipkují a jsou vysmátí a to mě baví. Například proto jsou oblíbenější Rady ptáka loskutáka, než suchý a nudný Přemek Podlaha se svým kozlíkem šikulou. ()
Maso důkladně nakrájíme a dáme na pánev. Smažíme asi 20 minut na olivovém oleji, samozřejmě extra virgin. Formu s bábovkou vložíme do trouby a pečeme zhruba 40 minut na olivovém oleji, samozřejmě extra virgin. Vaječné bílky důkladně rozmícháme a podlejeme olivovým olejem, samozřejmě extra virgin. Tihle dva "kuchaři" neznají nic jiného, než vše mrvit olivovým sajrajtem. Olivový olej se doporučuje pouze do salátů, takže je spíše pro studenou kuchyni. Osobně jsem byl v Bulharsku a Řecku, kde se olivový olej užívá hojně, ale pouze pro studenou kuchyni. Tedy třeba na jejich specialitu Šopský salát se dává pár kapek. Nevím, jestli to tihle pánové vědí, ale olivový olej, pokud je používán ke smažení, je daleko nebezpečnější, než olej slunečnicový. Každý blbec totiž ví, že např. řízky je nejlepší dělat na sádle. Protože na olivovém oleji si je opravdu nedovedu představit. Musím se smát, když ty dva pitomce vidím do všeho lít olivový olej a jen se utvrzuju v tom, že Češi jsou národem křupanů! Dobrou nechuť! ()
Než jsem začal čas od času podvečerní čas ztrácet Prostřenem nebo pozdější večerní hodiny věnovat MasterChefu, tak tu v rámci gastronomických pořadů byli dlouhou dobu pouze Kluci v akci a i když jsem o jídle věděl úplné nic (což se do teď prakticky nezměnilo), tak jsem minimálně dostával permanentní chutě na jídla všeho druhu a za to můžu pořadu děkovat i jej za to nenávidět. ()
Musím říci, že ze všech pořadů o vaření jsou Kluci v akci (snad ještě společně s Ridim a Babicou) to nejslabší, co se dá v televize okolo této " kategorie " nalézt. Recepty i nápady dobré, avšak spousta zbytečných komentářů, chlapci často zadrhávají a není jim rozumět a vůbec, je to takové nemastné neslané :-) ()
Galerie (13)
Zajímavosti (3)
- Po 15 letech se v roce 2020 Filip Sajler rozhodl opustit pořad, aby se mohl například více věnovat rodině. (SONY_)
Reklama