Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na vystoupení mága Sida Watermana (Woody Allen) se mimo jiné přišla podívat také studentka žurnalistiky Sondra Pransky (Scarlett Johanson). Iluzionista si ji vybere jako pomocnici pro svůj trik. Jaké je její překvapení, když se v bedně, kde má zmizet, objeví duch zavražděného novináře Joea Strombela (Ian McShane). Jediné co jí Joe stihne říci je to, že ví, kdo je "tarotový vrah", a že proti němu má Sondra najít usvědčující důkazy. Začínající novinářka se, pod vidinou senzačního článku, spolu se Sidem vydá po stopách domnělého vraha – britského aristokrata Petera Lymana (Hugh Jackman). Největší problém v pátrání nastane ve chvíli, kdy se Sondra do Petera zamiluje. Někdo tak sympatický přeci nemůže vraždit...

Sólokapr je nová soudobá komedie scenáristy a režiséra Woodyho Allena (Pozor na Harryho/Deconstructing Harry, Match Point – Hra osudu/Match Point, Hollywood v koncích/Hollywood Ending), který do hlavních rolí obsadil nejen sebe, ale i další skvělé herce. V ústřední dvojici se nám představí překrásná Scarlett Johanson (Dívka s perlou/ Girl with a Pearl Earring, Vějíř lady Windermerové/A Good Woman, Match Point – Hra osudu/Match Point) a charismatický Hugh Jackman (X-Men, Kate & Leopold). V roli zemřelého novináře uvidíme Iana McShanea (Jestliže je úterý, musíme být v Belgii/If It's Tuesday, This Must Be Belgium, Sexy Bestie/Sexy Beast). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

60% - Woody zde smíchal dohromady několik svých předchozích filmů se svými kabaretními talk-show vystoupeními a podbarvil celek líbivou, až kýčovitou hudbou romantických mistrů... Co k tomu říct... Komedie, u které se zasmějete, ale znalci Allenovy tvorby zažijou spíše nostalgickou exkurzi do autorovy minulosti s několika málo překvapivými momenty. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Scoop je taká príjemná pohodička na relax so sympatickým hereckým obsadením a roztomilo neurotickým W. Allenom ako bonus. Čakal som však od neho viac. Napriek tomu, že tu pár krát zaperlil nejakú hlášku, tak celkovo mi tie dialógy prišli až moc odľahčené a menej humorné ako inokedy, pričom postrádali typickú Allenovskú iskru irónie a satiry. V jeho podaní tu v tejto rovine rezonovala iba jedna téma, téma antisemitizmu, ale to len tak veľmi na okraj, decentne a veľmi málo. Avšak to samotné pátranie po pravde a tarotovom vrahovi nebolo vôbec zlé a čo je hlavné tak nenudilo. Skrátka, keď tento film človek berie len ako jednoduchý komediálny krimi relax s občasným bonmotom, tak sa to dá. Viac ako lepší priemer však tomu dať nemôžem. 65/100 ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, jo. Taky jsem se nudil, jako řada zdejších uživatelů. Ale ne že bych se nudil tak nějak jako u filmu normálně, jenom mi to přišlo všechno hodně obyčejné a nijaké. Sice si Woody Allen s textem opět vcelku poradil, ale už mi tam chybí ta kopa narážek, co vždycky tak míval, a to i zde je v popředí celého dění. Není to špatné, jen to není tak moc vtipné, jako jsem byl na jeho filmy zvyklý. A ani to není natolik originální, že by mě to dokázalo nějak překvapit. Sice herci jedou svůj slušný průměr. Oblíbenkyně Scarlett Johanssonová ještě o chlup lepší, ale i tak je to dle mého, co jsem měl možnost vidět, ten nejobyčejnější a nejprůměrnější film Woodyho Allena. Škoda, ale věřím, že do budoucna přecijenom stále má co nabídnout. ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Allen je jako vždy vtipný, s ním i Scarlett, které napsal, pro sebe typické dialogy, které jsme většinou ve fimech zvyklé slýchat od něj, ta je navíc ještě skvělá a krásná (jako v každém filmu, ale ty brýle nikdy víc). Jinak je to typická allenovka posledních let (vyjma Match Pointu, který mi seděl mnohem víc), objevuje se zde u Allena častý motiv nadpřirozena a kriminální zápletky zaobalené do vtipného příběhu. 70% ()

k212 

všechny recenze uživatele

No jistě ... to, co Woody Allen předvádí v Sólokaprovi už jsem sice u něj nejednou viděla, nicméně ještě pořád je to na úrovni, kdy mě zplna hrdla jeho cynicko-sarkastický neurotismus rozesmívá. I přestože jsem očekávala, že na piedestral hlavní role dosádí momentální múzu Scarlett Johansson, hraje prim on sám - jako Splendini-Skvělini by ukecal snad i Chárona. Nicméně bez ženského protějšku žurnalistky-amatérky Sondry Pransky a výrazné naivky, by to jistě nebylo tak vtipné, protože jejich rozhovory jsou někdy neodolatelně absurdní. A to mám ráda. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (18)

  • Celosvětová premiéra proběhla 26. července 2006 v New Yorku. (ČSFD)

Související novinky

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

05.07.2007

V pondělí 9. července oficiálně startuje natáčení nového filmu Woodyho Allena. Jak už se nějaký čas ví, neúnavný režisér se z deštivého Londýna, kde natočil Match Point Hru osudu a Sólokapra,… (více)

Allenův španělský projekt

Allenův španělský projekt

28.08.2006

Nejslavnější filmový neurotik světa, Woody Allen, nás už léta s železnou pravidelností zásobuje svými výtvory co rok, to jeden snímek. Nebude tomu jinak ani v následujích dvou letech, což dává… (více)

Reklama

Reklama