Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krásná mladá malířka Candy (ABBIE CORNISH) prožívá své první vášnivé vzplanutí s příležitostným básníkem Danem (HEATH LEDGER). Jejich láska je opojná a oba se snaží jen o to, aby byly společné zážitky stále intenzivnější a oni se mohli plně oddat rozkoši. Nespoutanost, po níž touží, nakonec najdou v heroinu. Spolu budou neporazitelní. Zanedlouho se však ocitnou v situaci, kdy už nemají co dát do zastavárny, proto začne Candy vydělávat peníze prostitucí. Dan jí v tom nijak nebrání a ráj, ve kterém se na chvíli ocitli, se opět stává pouhým snem. Zatímco se jejich drogová závislost prohlubuje, rozhodnou se posílit svůj vztah manželským slibem. Velký den nakonec prožijí v drogovém oparu. Rodiče Candy (TONY MARTIN a NONI HAZLEHURST) jsou zmateni - s mučivými pocity sledují, jak se jejich dcera noří stále hlouběji do něčeho, co nedokáží pojmenovat. Pro Candy a Dana se závislost postupně stává neoddělitelnou součástí jejich vztahu. Manželství se řítí do záhuby stejně jako duševní stav Candy, která si uvědomuje, jak tragicky jejich sen skončil. Nakonec boj s chaosem vzdá a odejde na léčení. Přestože se Dan cítí ponížen, najde díky odloučení od všeho, co miloval, nový smysl života a uvědomí si, že si Candy vybrala cestu, která oběma z nich přinesla úlevu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Ona tak trochu malovala, on psal básně a oba docela dost holdovali heráku. A světe div se, nějak to těm třem nešlo dohromady. Láska k tomu druhému, k sobě, k droze... některé věci prostě nemůžou fungovat, i když vám chvíli kryje záda sympatický "strejda-chemik" (opět skvělý Geoffrey Rush). Jenže ti dva lidé zkrátka nedokázali být spolu a nebrat. Candy je hodně pomalý a smutný pohled na dokonale sebezničující vztah feťáckýho párečku, který dá divákovi velmi účinně pocítit bolest z nenaplněné touhy skoncovat s tím sajrajtem a marných pokusů o společný normální život. Občas se ale stane zázrak a to světýlko na konci tunelu přecijen slabě zabliká... Možná proto tvoří tahle beznadějná tíha sociálně patologického partnerského bahna spolu s Requiem za sen a Trainspottingem třetí filmový vrchol mé velmi volné soukromé odvykací trilogie. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

......DROGY.............Nebo...a...Peklo.................láska..................................................................................................................................................................................Dokiaľ môžeš prestať tak nechceš, keď prestať chceš nemôžeš. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Australská kinematografie se nachází na vysoké úrovni, o čemž svědčí řada australských herců, kteří prorazili i za hranicemi - Crowe, Kidman, Blanchett, Watts a trojice Ledger, Rush a Cornish, kteří hrají ve snímku Candy. Heath Ledger opět předvádí své mimořádné herecké schopnosti a Abbie Cornish je neméně skvělá. Mnohem, mnohem, mnohem lepší film o drogách, než mnou nedávno shlédnutý Feťák. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Křehce vypadající Candy, bohém Danny a hodný učitel chemie Casper. Další drogový film, ne tak intenzivní jako Requiem, ale svým způsobem silný. Určitá podobnost Requiem by se našla, ale Candy jde z větší části svou cestou. Příběh mi přišel tak trochu rozsekaný, jen lehce naznačený a nedotažený. Pro mě nejsilnější scény byly ty, kdy se rozhodli přestat a leželi v bytě v absťáku. A hned v závěsu je Candyin "dopis" Danymu. Herecké výkony jsou velmi slušné, Heath dokazuje, že není jen hezounek, ale i herec, Geofrey Rush skvěle dekadentní a Abbie Cornish, jak už jsem napsala, tak křehká, že jsem nechápala, jak je schopna dělat to, co dělá. Další z filmů na téma: Drogy jsou špatné...Áno? ()

Pan Filuta 

všechny recenze uživatele

7/10 Kvalitní snímek u něhož se dá téměř se stoprocentní jistotou odhadnout posloupnost vývoje. Cílem bylo jistě realisticky zachytit drogovou problematiku, kterou již ale zachytili z lepších úhlů jeho bezkonkurenční předchůdci. Narážím na Rekviem za sen a My děti ze stanice ZOO. Ale pozor, v žádném případě to není špatný film. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Muž, ktorý venuje vo filme hereckému duu krabičky s mliekom, je autor románu "Candy". Jeho meno je Luke Davies. (MikaelSVK)
  • Film Candy sa natáčal na viacerých miestach po celej Austrálii, napr. aj v najväčších mestách Sydney či Melbourne. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama