Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krásná mladá malířka Candy (ABBIE CORNISH) prožívá své první vášnivé vzplanutí s příležitostným básníkem Danem (HEATH LEDGER). Jejich láska je opojná a oba se snaží jen o to, aby byly společné zážitky stále intenzivnější a oni se mohli plně oddat rozkoši. Nespoutanost, po níž touží, nakonec najdou v heroinu. Spolu budou neporazitelní. Zanedlouho se však ocitnou v situaci, kdy už nemají co dát do zastavárny, proto začne Candy vydělávat peníze prostitucí. Dan jí v tom nijak nebrání a ráj, ve kterém se na chvíli ocitli, se opět stává pouhým snem. Zatímco se jejich drogová závislost prohlubuje, rozhodnou se posílit svůj vztah manželským slibem. Velký den nakonec prožijí v drogovém oparu. Rodiče Candy (TONY MARTIN a NONI HAZLEHURST) jsou zmateni - s mučivými pocity sledují, jak se jejich dcera noří stále hlouběji do něčeho, co nedokáží pojmenovat. Pro Candy a Dana se závislost postupně stává neoddělitelnou součástí jejich vztahu. Manželství se řítí do záhuby stejně jako duševní stav Candy, která si uvědomuje, jak tragicky jejich sen skončil. Nakonec boj s chaosem vzdá a odejde na léčení. Přestože se Dan cítí ponížen, najde díky odloučení od všeho, co miloval, nový smysl života a uvědomí si, že si Candy vybrala cestu, která oběma z nich přinesla úlevu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Drogy vás mohou vynést do nebe, ale z vaší pozemské existence udělají peklo. Největším problémem tohoto filmu je, že podobných příběhů už bylo natočeno mnoho. A tenhle se divákovi nakonec nezadře pod kůži tak silně jako třeba Requiem za sen. Nicméně ústřední pár je velmi přesvědčivý a Abbie Cornish je nádherná. A když si člověk vezme, že takhle úžasnou kočku může mít za pár babek, tak ty drogy vlastně nejsou zase tak špatné... ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není špatný film, ale to jediné co by stálo za vyzdvihnutí jsou herecké výkony, jinak mě to nenadchlo. Ale ani jsem se nenudila. Trochu silnější tři hvězdičky. ----"When you can stop, you don't want to. When you want to stop, you can't."----"Everything we ever did we did with the best of intentions, but events tumbled and the years pile up, the world is very bewildering to a junkie... and still you cling to the concept of change."---- ()

Reklama

Triple H 

všechny recenze uživatele

Veľmi fajn. Celý film sa mi zdal trošku dlhší ako v skutočnosti bol, ale v žiadnom prípade zdĺhavý. Práve naopak- čím viac dej postupoval, tým viac ma bavil. Veľmi dobré vykreslenie absťáku. Aj hudba sa mi páčila a mnohým scénam pekne pomohla. Herci veľmi dobrí. Rush tu ani veľmi nemá čo hrať a je skôr len takou väčšou figúrkou. Abbie Cornish aj Heath Ledger sú veľmi dobrí a obaja majú vo filme zopár veľmi silných okamihov. Aj pri nich mi prišlo, že intenzita výkonu sa zvyšuje s pribúdajúcou stopážou, ale to zrejme len čisto subjektívny pocit. Potešil ma koniec, lebo už som sa začínal báť, že to bude druhé Requiem. Osobne mi vôbec nevadil strohý vizuál, lebo v opačnom prípade by to hádam až priveľmi evokovalo práve ono Requiem alebo Trainspotting. A koniec-koncov, prečo by všetky dôležité filmy o drogách mali byť opatrené cool vizuálnym hávom? Bez problémov som sa vedel vcítiť do Danovej kože a za to má film u mňa hviezdu navyše. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Křehce vypadající Candy, bohém Danny a hodný učitel chemie Casper. Další drogový film, ne tak intenzivní jako Requiem, ale svým způsobem silný. Určitá podobnost Requiem by se našla, ale Candy jde z větší části svou cestou. Příběh mi přišel tak trochu rozsekaný, jen lehce naznačený a nedotažený. Pro mě nejsilnější scény byly ty, kdy se rozhodli přestat a leželi v bytě v absťáku. A hned v závěsu je Candyin "dopis" Danymu. Herecké výkony jsou velmi slušné, Heath dokazuje, že není jen hezounek, ale i herec, Geofrey Rush skvěle dekadentní a Abbie Cornish, jak už jsem napsala, tak křehká, že jsem nechápala, jak je schopna dělat to, co dělá. Další z filmů na téma: Drogy jsou špatné...Áno? ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi doma ležel docela dlouho a pořád se mi nechtělo na něj dívat. Ani jsem pořádně nevěděla, o čem je. Asi se k němu nikdy nevrátím, ale to se nevylučuje s tím, že je dobrý. Některé filmy prostě nemusíte vidět vícekrát. Heath Ledger i Abbie Cornish byli přesvědčiví, téma drog je sice super a do filmu se určitě hodí, ale není to první film na takové téma, a proto Candy už nemá tolik šancí přinést něco nového. I když pár hodně syrových scén se tu objevilo a zachycení drogového prostředí se mi taky docela líbilo. Možná by to chtělo ještě větší odvaz, více experimentovat. Ale i tak je Candy docela fajn film. Musím ještě pochválit hudbu, písničky byly chytlavé, a onu báseň napsanou na zdi. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Muž, ktorý venuje vo filme hereckému duu krabičky s mliekom, je autor románu "Candy". Jeho meno je Luke Davies. (MikaelSVK)
  • Film Candy sa natáčal na viacerých miestach po celej Austrálii, napr. aj v najväčších mestách Sydney či Melbourne. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama