Reklama

Reklama

Božský Evan

  • USA Evan Almighty (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Evan, bývalý televizní moderátor, je zvolen kongresmanem. Okamžitě bere rodinu a stěhuje se z rodného Buffala do Virginie. Zde vydá prohlášení, že jeho cílem a také volebním slibem je změnit svět. Poprosí Boha, aby mu s tím pomohl. Bůh ho vyslyší a nařídí mu, aby postavil archu. Evan je z toho v šoku, odmítá uvěřit, že se setkal se skutečným Bohem. Všude se mu ale objevuje číslo 614 jako odkaz k příslušné části Bible, vousy a vlasy mu začínají příšerně rychle růst. Evan je jako v kleštích, na jedné straně práce, na straně druhé archa. K tomu všemu se za ním začínají stahovat zvířata v párech. Začíná pomalu věřit, že stavba archy je tím jediným možným řešením... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (447)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nápad je snáď lepší ako v prípade číslo jedna. Ten bol zhusta priemerný, ale celkom dokázal, v rámci možností, pobaviť. Božský Evan má všetky tromfy v rukách, vrátane twistu pred finále, ale necháva ich trestuhodne skryté v rukáve. Dokonca aj ten twist je napísaný tak neobratne a nelogicky, že sa človek pýta, ako mohlo vôbec k takej chybe dôjsť, keď sa o tých technických problémoch vedelo. Carrell mi sem nijak zvlášť nesedel, ale problém je hlavne v scenári a Shadyacovej réžii, ktoré sú tak prefabrikovane hollywoodske, že to s otvorenou náručou neprijali svojho času ani americkí diváci. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Carella mám rád. Moc mi sednul v Hledání přítele na konci světa , kde s Kierou ruku v ruce počkali na poslení záblesk... Tady tedy ale sorry Steve, sorry Morgane... Co to mělo být? Co je vtipného na ženské co sedí v autě, telefonuje a diví se... ,,potopa? Jaká, tady žádná není '' --- a spláchne jí auto... Co pobavilo, že si Amíci nenechali zbořit Bílej barák, archa jen ťukla o okna... :-). No a ten závěr... Eh... Jeden flusanec od lamy. * ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, je to hodně zbytečné pokračování a dokládá to, že Jima Carreyho jen tak někdo nepřekoná (Carrelovo pitvoření bylo občas trapné). Ale dětem se to líbit bude a mně ta hodinka a půl taky příjemně utekla. Až na těch pár trapnejch vtipů, ve kterejch dělal Carrel blbý ksichty, to bylo docela i zábavný a na jedno kouknutí ideální. I když zase je pravda, že na nejdražší komedii je to asi málo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Risk se tentokrát nestal ziskem. Film se Stevem Carellem v hlavní roli komerčně neuspěl, a tak se z něj stal předražený spektákl, který z průměru vybočuje především armádou zvířat, především v digitálním zastoupení. Milovník fauny musí zaplesat nad tím bohatým výčtem němých tvorů. Hlavní hrdina se opět setká s Bohem s tváří Morgana Freemana, opět ho čeká několik trapasů v práci i v soukromí a největší atrakcí filmu je jeho závěrečná apokalypsa, která ovšem nebude mít vážnější dopad na svět. Ovšem divák si to až tak moc neužije. Vtipů není tolik a tahle komedie nesrší třeskutým humorem. Spíše s ním šetří. Průměrná komedie se špičkovými triky. 60% ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Nie je to tak zle. Niektore drobne vtipky/hlasky su naozaj podarene, komedia kolisa skor na gagoch. Carell je druh komika aky je, tvorci s tymto vysledkom jeho herectva urcite pocitali, len nepocitali s nasou reakciou. Iba som chvilami uvazovala, za co utratili tych 175 mil. usd, z clankov, ktore som o rozpocte citala, som teda cakala posobivejsie sceny... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (14)

  • Zásilku dřeva od Boha (Morgan Freeman) doručí společnost AlphaΩ Hardware. Jde o narážku na "Knihu zjevení", kde Bůh praví: "Já jsem Alfa a Omega, počátek i konec." (xjane)
  • Za svoji předchozí roli ve filmu 40 let panic (2005) Steve Carell (Evan) obdržel 500 000 dolarů, Božský Evan mu přinesl částku o jednu nulu delší. (Siriuss)
  • Severoamerické tržby byly 100,5 milionu amerických dolarů, celosvětové 174,4 mil. (NIRO)

Související novinky

Remake Nedotknutelných našel režiséra

Remake Nedotknutelných našel režiséra

02.03.2013

Předloňský francouzský zázrak o ochrnutém aristokratovi, který najde nejen pečovatele, ale i přítele v zdánlivě asociálním černochovi, utržil ve světových kinech famózních 416 milionů dolarů. Avšak… (více)

Reklama

Reklama