Reklama

Reklama

Když se dva krasobruslařští rivalové Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) a Jimmy MacElroy (Jon Heder) na mistrovství světa znemožní v trapné rvačce, přijdou o zlaté medaile a navíc dostanou doživotní zákaz krasobruslení v mužské kategorii. Nyní, po třech a půl letech, našli skulinu v pravidlech, která jim umožní znovu soutěžit. Pokud totiž dokáží odložit vzájemnou nevraživost stranou, mohou se o medaili utkat společně – v soutěži párů. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

imf 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell ve staré dobré formě a Jon Heder konečně v roli, která nevykrádá Napoleon Dynamite. To samo o sobě by vám mělo stačit k velkému očekávání. Fanoušci krasobruslení si k tomu mohou přičíst pár fajn odkazů, legendární severokorejský trik, který nikdo nikdy neviděl a spoustu narážek a urážek. Film dobře "odsejpá" a chvílemi jako by sahal po žezlu Zoolandera, který je podle mého doposud nepřekonaný, co se týče kvality a kvantity gagů. Nakonec je z toho díky příliš opatrnému přístupu režisérů a scenáristů "jen" další Vybíjená... dobré, zábavné, ale nikoliv geniální. Kluci z toho ale v závěru vybruslili vážně elegantně. (70%) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"Jako by krasobruslení nebylo už tak dost teplý." Na první pohled je to klasická sportovní "ferrelovka" obohacená o kluky v příléhavých pavích trikotech. A vlastně i na druhý a třetí pohled. Takže můžete-li tento specifický druh humoru, tak neprohloupíte. Ovšem ani nic nezískáte. Ledově ostří jsou totiž překvapivě gagů prostí (čest těm několika výjimkám) a poněkud sterilní. Nenudí, příjemně se na to kouká, trapné to není, ale vtipné také moc ne. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// +kupodivu snesitelný a dokonce zábavný Will Ferrel, skvělí Jon Heder, sympaticá Jenna Fischer, zábavné, vtipné, napínavé -mohlo být klidně delší/// Tak jsem se konečně po dlouhé době zase skvěle bavil. Bylo to tak příjemné zábavné, že jsem chtěl ještě nášup. Má to sice pár trapnějších situací, ale nic co by jste neustáli a ty zábavné převládají. Jinak příjemná romantika a celkově je tohle film na odreagování jako dělaný./// Celkem 83%/// ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k faktu, že tohle vyloženě není "my kind of humor" považujte dvě hvězdičky za velmi kladné hodnocení. Nemám prostě ráda trapné situace, nesnáším je v osobním životě, nerada se na ně byť i jen dívám - a peripetie dvou bukvicovitých krasobruslařů zkrátka jsou postaveny na trapnosti a poněkud laciných vtipech. Čas od času mi to škublo koutkem, ale nakonec jsem dala přednost četbě knihy před touhle ujetou ptákovinou. Snesitelná komedie - to je ode mě skutečná poklona:-). 45% ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

"Jakoby už tak nebylo krasobruslení dost teplý." Skvělá rozjetá zábava, jen se člověk musí nechat bavit a nehledat drobné nešvary, které k tomuto žánru obvykle patří (předvídatelná dějová linie, přehnaní záporáci). Navíc mám slabost pro krasobruslařské filmy a krasobruslení vůbec, takže není co řešit. ()

Galerie (246)

Zajímavosti (23)

  • Will Ferrell i Jon Heder se museli před natáčením naučit krasobruslit pod dohledem profesionálního olympijského trenéra. Hegera stál trénink dokonce zlomený kotník. (Siriuss)
  • Plán Stranze a Fairchild zranit Chazze "pod kolenem a nad kotníkem" odkazuje na útok na Nancy Kerriganovou z olympijských her v roce 1994. (Bajda)
  • To, že se Chazz a Jimmi musí dělit o zlatou medaily, kvůli systému známek s hodnocením 6.0 je odkaz na kraslobruslařský skandál ze zimních olympijských her v roce 2002. (Bajda)

Související novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama