Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 3: Skrytý nepřítel

  • USA Starship Troopers 3: Marauder (více)
Trailer

Před osmi lety vedl pozemské oddíly proti Arachnidům a díky Paulu Verhoevenovi se z něj stala hvězda. A nyní se Casper Van Dien vrací, opět coby John Ricco, protože brouci to zdaleka nevzdali a na Zemi se valí další hrozba. Bývalé vojenské ucho, nyní vysoce postavený důstojník, a jeho hvězdná pěchota jsou znovu povoláni do frontové linie a musí urychleně odcestovat na vzdálenou planetu OM-1, kde ztroskotala loď s Nebeským Maršálem Omarem Anokem. A úkol komanda z projektu Marauder je jediný - zachránit všechny přeživší a zlikvidovat každého brouka, který se postaví před hlaveň. Naneštěstí je zde ale jeden menší problém - zrádce s ne zcela jasnými pohnutkami, motivy a především schopnostmi. Legendární militaristická space opera se po hororové dvojce vrací ve třetím pokračování zpět k ironické poetice z veleslavného prvního díla a stejně tak nabízí další porci dokonalých triků a bojových sekvencí, které nenechají žádného milovníka vědecké fantastiky v klidu. V tomhle filmu není pro milovníky zvířat místo, brouci budou umírat po tisících. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jakýsi posun oproti dvojce tu je...ale jen minimální. Odstoupilo se od plastových žárovek místo pořádných kanónů...ale teď tu jsou pro změnu jen plastové bouchačky :) Gore je taky minimální, takže oproti dvojce se jedná o krok zpátky. Celkově to má vymatlaný scénář, velmi špatné herce a hodně špatné CGI. Prostě mrdka, nic víc. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

už dlouho jsem nebyl tak spokojený po tom, co jsem ohodnotil film 3 hvězdičkami.. ze subjektivního hlediska bych dal možná i 4*, ale musím být trochu objektivní, tak zůstanu u silných 3*:) ... po bombasticky béčkové jedničce (dvojku jsem přeskočil, při hodnocení 21% jsem si na ni vážně netroufl) je tohle přesně to pokračování, které jsem čekal - tzn. opět silně béčkové, parodické a tak trochu úchylné.. jasně, je tam hodně nesmyslů, nelogičností, stupidit a blbostí (proto taky ty 3*), ale já jsem to všechno čekal a dostalo se mi toho ještě spoustu navíc, takže jsem vážně spokojen :) ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Přesně na pomezí mezi 1. a 2. dílem = totální průměr. Jednička byla v mých očích geniální, dvojka oproti tomu holá zhovadilost. Trojka má konečně alespoň podobné aspekty jako jednička, což jest černý humor, satira a i ten Casper Van Dien sem prostě patří. Navíc jsou tu opět geniální náborové televizní spoty, které sice nedosahují kvalit těch u z prvního dílu, ale na druhou stranu tu máme geniální pěvecké vložky s hity jako "It's A Good Day To Die" nebo "Stop Bugging Me"(sice jen v titulcích, ale rád bych ji slyšel). Hlavní ženská hrdinka je sympatická asi jako osina v zadku, triky odpovídají rozpočtu, ale nemohu říci, že bych se nějak výrazně nudil (snad jen při zbytečně dlouhých konverzačních pasážích o víře apod.). Naopak jsem rád, že se série dokázala vyškrábat z hlubin filmového bahna, kam ji zavedl druhý díl a blahopřeji Neumeierovi k poměrně slušné režisérské premiéře a završení své scénáristické trilogie alespoň průměrným filmem. Čistých 50% zde na CSFD myslím plně vystihuje tento film... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Casper Van Dien se vrací na místo činu, kde předvedl, že hrát umí a započal svou cestu, která přes Ospalou díru pokračovala do mělkých vod televizní produkce a strašně špatných filmů. Je to škoda, že takhle dopadl, ale dostal druhou možnost a fanoušci budou rádi. I když není před kamerou jako v prvním filmu, na který mimochodem trojka navazuje mnohem lépe (zbraně, trochu lodě, děj....) než tomu bylo u druhého dílu, stále je pro diváka tou známou tváří. Třetí díl opět předvádí snahu zkusit něco jiného než o čem byl první a druhý film a tentokrát se věnujeme záchraně cestě za jednotkou, která uvízla společně s jedním Sky Marshallem na jedné broučí planetě. Je překvapující, že béčkový mix náboženství, hvězdné pěchoty a malého rozpočtu dokázal vyplodit poměrně zajímavý film, který by při malém nadhledu neměl urazit. Není to áčková záležitost, není to úžasné ani skvělé, ale koukatelné a překvapivě snaživé. PS: drobnost na závěr, režisér tohoto filmu hrál v původní Hvězdné pěchotě jednoho obviněného (je uncredited) a napsal scénáře ke všem třem filmům, takže dokončil svou vlastní malou trilogii:)) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud se jednalo o parodii na fašistické totality, tak není co vytknout. Hromadné popravy, všudypřítomná podezřívavost podporovaná vládními kruhy plus reklama na ty správné americké hochy z amrády byla super. Bohužel Neumeier se tomu rozhodl dát náboženský rozměr, jenž měl fungovat jako protiklad k totalitě a to bylo šlápnutí vedle. Dalším negativem bylo to, čím jednička bavila a to souboje s brouky. Já vím, že rozpočet stál za nic, ale nemůžu si pomoct, ždalo se to udělat líp. Škoda, že se Verhoeven nechopil pokračování sám. 30% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Jméno postavy Jingo (Cokey Falkow) je rovněž výraz označující osobu, která striktně prosazuje válku na základě patriotismu. (HellFire)
  • Edward Neumeier, který tímto filmem debutoval jako režisér, je zároveň scenáristou všech tří pokračování filmové série. (korbitch22)

Reklama

Reklama