Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Až na svatební cestě Eddie zjistil, že našel tu pravou. Dotyčná dáma ale bohužel nebyla jeho novomanželka... Eddiemu (Ben Stiller) je čtyřicet a už pěkných pár let odolává atakům vlastního otce a nejlepšího kámoše, kteří ho usilovně tlačí do ženění. Ne že by Eddie neměl dostatek příležitostí, jenže každá z jeho dosavadních známostí měla nějakou "zásadní" chybu. Vzhledem k tomu, že i on začíná pociťovat, že mu ujíždí vlak, zapomene na ostražitost a svůj nejnovější objev, blonďatou ekoložku Lilu (Malin Akerman), požádá o ruku, aniž si ji oťuká a najde nějaké ty vady na kráse. Skutečnost, že jich má jeho manželka víc, než by bylo zdrávo, bohužel odhalí až na svatební cestě do mexického letoviska, kde se romanticky založená kamarádka do deště promění v nesnesitelnou kreaturu, která mluví jako dlaždič, zbožňuje extrémní sexuální polohy a navíc má velmi temnou minulost. Neštěstí nechodí nikdy samo a v tomto případě ho doprovází krásná Miranda (Michelle Monaghan), která disponuje vším, po čem Eddie ve vztahu touží, a navíc je nezadaná. Protože se i jí Eddie zamlouvá, nemá to srdce přiznat, že on není tak úplně bez závazků. Novopečeného ženáče proto čeká mimořádně nelehký úkol - nenápadně se zbavit příšerné novomanželky a neztratit přitom i dívku svých snů... Komedie Těsně vedle (The Heartbreak Kid) vznikla podle stejnojmenného filmu z roku 1972 s Charlesem Grodinem a Cybill Shepherd, který patří k nejoblíbenějším snímkům bratrů Farrellyových. Tvůrci nezapomenutelných komedií Něco na té Mary je nebo Já, mé druhé já a Irena ho ale předělali dle obrazu svého a vytvořili tak úplně jiný, typicky farrellyovský film, který nemá to nejvybranější vychování. Do hlavní role obsadili poprvé od spolupráce na veleúspěšné Mary velmi populárního komika Bena Stillera. "Nabízeli jsme mu postavy i v jiných našich filmech, ale buď neměl čas nebo se mu nelíbil scénář. Až u Těsně vedle jsme si plácli a jsme strašně rádi, protože Ben je ideální představitel postav, kterým se ve filmu nepřetržitě ubližuje. On umí být neodolatelně hysterický," říká spolurežisér Bobby Farrelly. Je ale klidně možné, že hvězdného Bena Stillera zastíní nepříliš známá herečka švédského původu Malin Akerman, která tu nejnebezpečnější ženskou odrůdu - andělskou mrchu - ztvárnila až mrazivě dokonale. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (365)

choze 

všechny recenze uživatele

Farellyovic repete se Stillerem dopadlo stejně jako jejich repete s Carreym - jejich nejlepším kouskům se sice nepřiblížílo, ale i přes mnohé slabší scénky, mírně přetaženou stopáž a tentokrát překvapivě nevtipné hrubozrné gagy pobaví. Plusem budiž absence tradičního farellyovského poselství, že postižení jsou taky lidi a to, že tu jedna z hlavních hrdinek opakovaně ukáže kozy, což je v romantické komedii velmi, velmi osvěžující jev. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Těsně vedle je vedle jak ta jedle. Zoufale nudný film s hrůzostrašnou stopáží, plnou nevtipných scének a rádoby fórků. Spontánně jsem se zasmál jednou jedinkrát a dále jsem napočítal asi dvě úsměvnější a desítky hluchých, občas i trapných situací. Ben Stiller se možná snaží, ale jemu prostě sedí, když se může do role zcela bez zábran položit (Vybíjená), což zde tedy neučinil. Monaghan nemá absolutně co hrát, takže čím nás tahle údajně romantická komedie zabaví, když postrádá komediální složku a romantiky je v ní jako ve špendlíkové hlavičce?? No správně, ničím. Ani příběhem (který navíc v poslední čtvrtině překračuje únosnou mez), ani dialogy, ani hudbou. Spíš potěší diváky s nějakou úchylkou, protože tu herci po sobě chčijou a u některých se projevují známky zoofilie... To jsem zase jednou šlápnul vedle... né těsně, ale děsně moc...120 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

villon17 

všechny recenze uživatele

Od komedie, kde navíc hraje takovej super pošuk jako Ben Stiller, se nedá čekat nic umělecky kvalitního, a taky proto to byla vážně milá komedie, u který jsem neusla, i když běžela až dlouho v noci, dobře jsem se zasmála, happyend byl odlehčenej parádní scénou s Evou Longoria a kouřícím oslem uprostřed titulků:). ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Těžko říci jestli je nová Stillerovka spíše vtipnou či trapnou záležitostí. Odpověd není tak jednoznačná, ze začátku mi to celé přišlo dost trapné a nevěřil sem, že vydržím do konce, ovšem pak jsem si zřejmě navykl na netradiční velmi konverzační styl tohoto snímku (některé dialogy jsou možná navíc, jiné vcelku potěší) a místy sem se velmi dobře bavil, místo to bylo trapné až to bylo vtipné, jindy jen trapné, pro Benovi fanoušky povinná záležitost. Můj pocit z filmu: tak napůl:) ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Dávám slabší tři, ikdyž mám humor bratrů Farrellyových rád, tak jsem od tohoto zkrátka čekal víc. Některé scény mě skutečně pobavili, ale jinak jsem tím filmem vcelku v klidu proplul. Hrubá mluva a sem tam explicitní scéna ještě nedělá peprný humor. Bylo to takové celé podivným způsobem zbržděné a né a né to zařadit vyšší rychlost. Ale poslední 3 minuty filmu jsou fakt skvělý!!!!! ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Film obsahuje mezititulkovou scénku. (SONY_)
  • Stejně jako v Zoolanderovi (2001), hraje Jerry Stiller otce svému opravdovému synovi Benovi. (milaneg)

Reklama

Reklama