Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Až na svatební cestě Eddie zjistil, že našel tu pravou. Dotyčná dáma ale bohužel nebyla jeho novomanželka... Eddiemu (Ben Stiller) je čtyřicet a už pěkných pár let odolává atakům vlastního otce a nejlepšího kámoše, kteří ho usilovně tlačí do ženění. Ne že by Eddie neměl dostatek příležitostí, jenže každá z jeho dosavadních známostí měla nějakou "zásadní" chybu. Vzhledem k tomu, že i on začíná pociťovat, že mu ujíždí vlak, zapomene na ostražitost a svůj nejnovější objev, blonďatou ekoložku Lilu (Malin Akerman), požádá o ruku, aniž si ji oťuká a najde nějaké ty vady na kráse. Skutečnost, že jich má jeho manželka víc, než by bylo zdrávo, bohužel odhalí až na svatební cestě do mexického letoviska, kde se romanticky založená kamarádka do deště promění v nesnesitelnou kreaturu, která mluví jako dlaždič, zbožňuje extrémní sexuální polohy a navíc má velmi temnou minulost. Neštěstí nechodí nikdy samo a v tomto případě ho doprovází krásná Miranda (Michelle Monaghan), která disponuje vším, po čem Eddie ve vztahu touží, a navíc je nezadaná. Protože se i jí Eddie zamlouvá, nemá to srdce přiznat, že on není tak úplně bez závazků. Novopečeného ženáče proto čeká mimořádně nelehký úkol - nenápadně se zbavit příšerné novomanželky a neztratit přitom i dívku svých snů... Komedie Těsně vedle (The Heartbreak Kid) vznikla podle stejnojmenného filmu z roku 1972 s Charlesem Grodinem a Cybill Shepherd, který patří k nejoblíbenějším snímkům bratrů Farrellyových. Tvůrci nezapomenutelných komedií Něco na té Mary je nebo Já, mé druhé já a Irena ho ale předělali dle obrazu svého a vytvořili tak úplně jiný, typicky farrellyovský film, který nemá to nejvybranější vychování. Do hlavní role obsadili poprvé od spolupráce na veleúspěšné Mary velmi populárního komika Bena Stillera. "Nabízeli jsme mu postavy i v jiných našich filmech, ale buď neměl čas nebo se mu nelíbil scénář. Až u Těsně vedle jsme si plácli a jsme strašně rádi, protože Ben je ideální představitel postav, kterým se ve filmu nepřetržitě ubližuje. On umí být neodolatelně hysterický," říká spolurežisér Bobby Farrelly. Je ale klidně možné, že hvězdného Bena Stillera zastíní nepříliš známá herečka švédského původu Malin Akerman, která tu nejnebezpečnější ženskou odrůdu - andělskou mrchu - ztvárnila až mrazivě dokonale. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (365)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Farrellyovci od Blbý a blbší nedokázali prekročiť svoj tieň, ale v každom filme sa im podarilo pridať niečo vtipného, že z toho bola aspoň priemerná komédia bez zbytočného preháňania v sexualizácii alebo fekálnosti (samozrejme len podľa dnešných merítok). Presne to je ten prípad v Tesne vedľa. Niečo bolo smiešne, niečo ani nie a celkovo tá romantika taká nemastná neslaná. A vlastne paradoxne založená na rozbití dvoch (či až troch?) manželstiev. Ako by to fakt už točili podľa dekadentného štýlu v Hollywoode. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bratia Farrellyoví opäť celkom slušne zabodovali s touto romantickou netradičnou komédiou plnou životných zvratov. Romantická komédia má vcelku švih. Humorných situácií je tu viac než dosť, romantických taktiež. Aj keď to miestami vyzerá až na šialenú komédiu, nikdy to nepresiahne hranicu prehnanosti. Typická americká komédia s happyendom, ale napriek tomu bol dej zaujímavý, herecké výkony boli veľmi dobré. Čo iné sa dá čakať od Bena Stillera. Ja som sa proste bavil, takže účel tohto snímku bol dosiahnutý. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Bill Ryan a Brendan Ryan: 1. Tale of the Horny Frog - The Flaming Lips [3:52] ,2. She Makes Me Fall Down - Buva [4:43] ,3. Put the Message in the Box - World Party [4:17] ,4. Honey Come Home - John Alagia [2:55] ,5. Ashes To Ashes - David Bowie [4:25] ,6. Painting by Chagall - The Weepies [3:57] ,7. Gypsy Woman - Brian Hyland [2:36] ,8. Take Em or Leave Em - Amy La Vere [3:49] ,9. First Cut is the Deepest - Buva [3:19] ,10. Canciones De Amor - Julieta Venegas [2:52] ,11. Maybe I'm Not the One - The Flaming Lips [4:15] ,12. After Party - Ozomatli [3:47] ,13. Different Drum - Matthew Sweet/Susanna Hoffs [2:51] ,14. Suffragette City - David Bowie [3:25], ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Chapem tych, ktori dali nizke hodnotenie. Mozno tam bolo prilis malo humornych scen, alebo tie najlepsie boli videne uz v traileri a bolo tam aj par nechutnych scen, ale Ben Stiller patri uz dlhodobo medzi mojich oblubenych komikov a aj preto mi 110 minut ubehlo ako voda, takze on to bez problemov zachranil az na 4 hviezdicky. 05.12.2007 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Perfektně jsem se pobavil. A o to přece u komedií jde, ne? Ben Stiller hraje starého mládence Eddieho, kterému jednoho dne náhoda přivede do cesty atraktivní blondýnu Lilu (Malin Akerman), se kterou se krátce nato ožení. Od té chvíle však bude mít ze života peklo. Na svatební cestě se z ní stane naprosto nesnesitelná ženská, co v noci chrápe, miluje netradiční sex a v minulosti byla drogově závislá. Shodou okolností potká na líbánkách i nezadanou a milou Mirandu ( Michelle Monaghan), která je přesným protipolem jeho manželky. Eddie se zamiluje a náhle přehodnotí vztah s tupou blondýnou a zjistí, že ona pro něj není rozhodně ta pravá a vzít si ji po tak krátké známosti, byl největší omyl jeho života. Potíž je ale v tom, že jedna o druhé neví, a až se jedna o druhé dozví, bude nejspíš konec lásky. Nemá smysl prozrazovat, jak to celé dopadne, protože je to celkem jasné, ale jde o to, že jsem se u společných scén Stillera s Akermanovou skvěle bavil a ani zjištění, že režisérské duo bratrů Farrellyových opět žene film do extrému, nebylo pro mě nijak překvapivé, protože jejich tvorbu dobře znám. Gagy tedy jsou převážně z ranku sexuálních narážek nebo delikátně originálních vtipů a pětice scénáristů s nimi nijak neplýtvá. Film možná není až tak myšlen jako ztřeštěná komedie, ale chtěl zřejmě potvrdit status "hloupé blondýny". To se mu podařilo až tak trochu nebývale zlomyslnou formou. Mé hodnocení: 90% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Film obsahuje mezititulkovou scénku. (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno