Reklama

Reklama

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

sleepy

všechny recenze uživatele

Nebudem to porovnávať s Ark of Truth, pretože je to niečo iné, ale aj tak som viac než nadšený. Prvý film by mohol byť kľudne spravený v podobe seriálu, ale tento rozhodne nie! Uvidíme staré tváre ale aj niečo viac. 90% ()

Bohdy67 

všechny recenze uživatele

Člověk vyrůstajíci na Stagate, kterého do očí mlátili poslední dvě série musel zatlačit slzičku štěstí po shlédnutí tohoto filmu. Příběh toho sice sám o sobě nic moc neřekl,ale sumář téměř všech hlavních postav, ať už záporáků nebo O¨Neil s Hammondem to vše zachránil. Vidět znovu ty dva, plus Apoffise a další vládce bylo k nezaplacení. Jasně to zase znovu ukázalo, že před Oráji a po nich byl seriál zcela o něčem jiném.... Film jako takový jistě těžký průměr,ale v sérii SG jasný nadstandart a proto 90% ()

Beawish 

všechny recenze uživatele

No to jsem zase jednou naletěl. Sci-fi mám rád, hodnocení přes osmdesát procent - čeká mě příjemný večer. Houby. Tohle mohou do nebes vynášet jen zarytí fans, kteří ocení "cameo všech goauldů - Nirrti, Yu, Zipacny, Camuluse či Cronose, ale hlavně APOPHISE a také gen. Hammonda" a kteří, zdá se, dávají plný počet všemu, co má se SG něco společného. Nejsem poznamenaný seriálem, takže jsem film mohl hodnotit s odstupem - a jestli tohle má být "bombastické vyvrcholení celé ságy", tak jsem hodně rád, že mě sága minula. ()

Arassuil 

všechny recenze uživatele

Jsem zklamán. Carter(ová) tady vypadá na svých čtyřicet a prostě jí už nevěřím, že má kondičku elitního vojáka/vědkyně. O´neill(s dvěma el) tady taky vypadá jako generál a ne jako plukovník, ten pupek prostě nezatáhne. Jejich modernější verze Mitchell a Vala Mal Doran ale zachraňují situaci. A Daniel nestárne:-). Vyšší rozpočet by filmu taky výrazně pomohl, některé díly seriálu na tom byly asi lépe. A cestování v čase a solární erupce - to je nenapadlo nic nového? A taky jsem si říkal, kde se Carter(ová) naučila pilotovat F-15? Vím, že je od letectva, ale někteří námořníci taky neumějí plavat. Řekl bych průměr, sice to neodflákli, ale taky se nesnažili. ()

scintilla 

všechny recenze uživatele

Těch 5 je za to, že to bylo skutečně finální finále. Po roce výplachu (SGU jsem nezvládl, ale SG1 a ATL od začátku do konce, bez přestávky, trvalo to rok...) A nebylo to špatné... :-) ()

Payne003 

všechny recenze uživatele

Rozlúčenie sa s SG-1 a ukončenie zápletky s Baalom a Goa'uldami obecne. Podarená zápletka a naštastie sa v českej verzii už nezopakoval nepodarený preklad a iný dabing postav ako to bolo v Arche pravdy. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Hurá celá SG-1 pohromadě a zase za starých dobrých časů... Zatraceně dobrý film... Moc jsem si ho užil a koukal s obdivem... Tak, že by to měl být konec..? Doufám, že ne...! 🥰🥰🥰 ()

Iron_Man 

všechny recenze uživatele

Archa se moc nepovedla, ale nějak se uzavření té pitomé Ori rasy udělat muselo, zase na druhou stranu jsem čekal mnohem víc ohledně časových paradoxů, ovšem musím dát plný počet za to, že se zde nekoukáme na přeplácanosti deváté a desáté série, ale na originální stargate prvních sezón. Ovšem bych zde taky více uvítal různé vybarvení vztahů, chybí zde docela dost typický rybář Oneill a sexy Vala je jen mrcha :-) ()

lip2 

všechny recenze uživatele

Ty tři hvězdy mě bolí ,ale bohužel některé dvojdíly byly lepší než tenhle film neříkam ,ale ,že film je špatný určitě si každý najde svoje bohužel je jen pro fandy seriálu. ()

Jelzin 

všechny recenze uživatele

5-ti ohodnotí fanda, 3-ma odpůrce. Bavil jsem se od začátku do konce, žádné nudné pasáže, hodně akce a hodně zvratů a překvapení. Sem tam lacinné záběry (bombardování měst...). Každopádně jedna z nejlepších čistokrevných sci-fi poslední doby... A rád jsem po dlouhé době viděl Apofise ;-) ()

majklfly 

všechny recenze uživatele

boooring. Asi jsem příliš mnoho čekal a dočkal se neuvěřitelného zklamání. Bylo mi ukradený, jestli tu bránu najdou a přežijí a to jsem ten seriál miloval!!! Neměli si brát do huby Star gate, ale udělat z toho radši celovečerní film na téma Návštěvnící pro maximálně nenáročné diváky, kterým budou stačit známé tváře a úvodní znělka. Rok 2008 byl neuvěřitelné úspěšný na celovečerní filmy všeho druhu a tohle byla velká chyba. Slabých 60% ()

PauloGrane 

všechny recenze uživatele

Okamžik, kdy Vám někdo začne vysvětlovat co je hvězdná brána za zařízení a že se znáte celý život + jste navštívili stovky planet nemá chybu ani po stoprvní. ()

bax 

všechny recenze uživatele

Pre mňa veľmi zaujímavý film, aj keď tá zápletka už bola až trochu príliš prehnaná, aby sa ešte niečo vyťažilo z pôvodného námetu. Každopádne aj s pozície fanúšika dávam 4*, reálne možno tak 3*. ()

Figuto 

všechny recenze uživatele

Tak důstojně skončila Hvězdná brána. The Ark of Truth mě zklamal, ale Continuum se povedl. Rád se někdy k Stargate vrátím. ()

Reklama

Reklama